Scudo Sports

Yol bisikletçilerinin mtb bisikletlere karşı propagandaları

Scudo
bisikletin yaygınlaşmasını istemekle bu konunun alakası nedir? sen zaten bisikletini almışsın, adam sana "yolda mtb kullanmak yok yere hamallık" diyor, küsüp bisiklete bir daha binmeyecek misin yani? yapsan yapsan yeni bisiklet alacağın zaman şehir bisikleti, yol bisikleti falan alırsın, doğru olan da bu zaten. bu konu da binbeşyüz defa tartışıldı zaten, ggwp

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Şehir bisikleti sahibi olarak görüyorum ve arttırıyorum; alem buysa kral biziz. Mtbciler ve yolcular hadi naş. :p

Bu standartlaşma zihniyetindekilerden hep gıcık oldum. Herkes yol bisikletini beğenmez, herkes dağ bisikletini beğenmez hatta kimisi bisikletçi olmanın kendisini de beğenmez. Şimdi bu kadar farklı düşünce, bu kadar farklı insan varken nasıl hepsine aynı şeyi yaptırabilirler? Yaptıramazlar, çabaları anca akıntıya karşı kürek çekmek olur. Ne zaman öyle konuşan biri görsem şunu diyorum, mesele teknik detaylar değil mesele zevk. Ve ağzında konuşmak için bi ton lafı olan adam bu cümleden sonra birşey diyemiyor.

Benim altımdaki çift amasörlüyle keyfim yerindeyse kime ne, karbon kadrolu makineden 70 gr daha azaltmak için parça değişenden kime ne?

Yol ve MTB'm var ama ara sıra evdeki dede bisikleti tarzı şehir bisikletine biniyorum. En zevkli bisiklet türü bu ne selam veriliyor ne de selamım alınıyor. Bir de bisiklet dükkanlarındaki bakışlar da keyif verici. :D

@trabzonlu ozan
Ben yol bisikletçisiyim ve arada bir arazi yapmayı severim. Sırf binde bir arazi yapcam diye dağ almıyorum, o yüzde hafif bi araziye girip, yavaşça kullanıyorum yol bisikletini. Burda tutarsızlık yok, ben herkes dilediği gibi yapar demek istiyorum.

Öncelikle bisiklet kültürünün artması gerekiyor bisiklete binilsin mtb yol şehir hatta ucuz market bisikletleri olsun ayrıma gerek yok. Ayrımı yapanlarda üst segment bisikletçilerdir normal tur yapanlar böyle bir ayrımda bulunmaz. yol ve mtb sahibi olarak.. yol bisikletinden daha fazla zevk alıyorum. Şehrin göbeğinde mtb ile gezmek abest geliyor.

çok denk geliyorum yollulara, selam sabah veren çok az kişi oluyor. yolda gördüğümde göz göze gelip zili çalıyorum ama adam bön bön bakıyor.

• Beğen
Tepkiler: yakup3457
kask takmayana selam vermem. onun haricinde herkese mümkün olduğunca selam vermeye çalışırım.
kendi hayatına saygısı olmayan insan bir durup düşünsün nerede hata yaptığını, çok geç olmadan.

@Ruhpastası
dostum şöyle bir şey var, tek başına tempo yapıyorsa muhtemelen çok yorgun olabiliyor insan. dönüp kafamla selam veriyorum öyle durumlarda ama anlayıp anlamadığını da tam fark edemediğimden içimde de kalıyor. belki dediğimden kaynaklıdır.

Yol bisikletçileri içerisinde oyle altın kalpli bir zumre mevcut ki adamlar senin derdinle senden daha fazla dertleniyor resmen. 2.2 inç dişli lastiği asfaltta döndürmek için harcadigin efor bu adamlara senden daha fazla yük geliyor. Seni daha az yorularak daha fazla mesafe gidesin diye doğru yola iletmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Altındaki aletin asil kullanım alani konusunda seni bilinçlendirmek için her fırsatta cabalayip duruyorlar. Üsluplari biraz sıkıntıli ama aslında gayet iyi niyetlidirler kendileri. Baba şefkati gibi. Tokadı atar, canini yakar ama salim kafayla anlarsın ki aslinda tamamen senin iyiliğin içindi o tokat. Kiymetlerini bilelim...

@hashus1099 belki de dediğin gibidir. kapanıp gidenlere zil çalmıyorum çünkü dikkat dağıtmak istemem. grup halde ortalama hızı 20 olan yollular bile selam almıyor. değişik bir durum. bazen ben de aralarına karışıyorum her gördüğüm bisikletliyle göz göze gelmeye çalışıyorum.
bir de buradaki yollular biraz üst segment bisiklet kullanıyorlar. nasıl anlatsam biraz elit kesim ( normal fiyatta yol kullanan çok az) üstten bakmayı seviyorlar. biraz da orta yaş insanlar. belki de onlara göre küçük olduğumuz için görmezden geliyorlardır. zamanla aşılır bu şeyler.

@Ruhpastası
aynısını buradaki mtbciler yapıyor, özellikle merida ve claud butler kullananlarda inanılmaz bir tepeden bakma durumu var.Kasklı formalı adamlar selamlaşma kültüründen bihaber.Scott kullananlar da tam tersi sanki bisikleti alırken anlaşma imzalamış gibi dağa taşa güle oynaya selam veriyor hepsi :D Çözümü yalnızca yolculara ve scottçılara selam vermekte buldum, en azından artık bön bön bakışma durumu yaşamıyorum

• Beğen
Tepkiler: charlieselim
Bu konuyu anlamıyorum, sanırım asosyalim:naslyany:, bana kimse mtb kullandığım için tek laf etmedi, etsede dinlemezdim gerçi :komik:.

Ne ile mutluysanız onu kullanın, 16 kg fabrika çıkışı, +9 kg veya biraz daha üstü donanımım ile yollardayım, çok fazla kilo vermedim hala, o eski halimdende eser yok. Sürekli kullandığım güzergahlarda mola yerlerimi uzun zamandır kullanmıyorum:asik:, ayak bileğim ile diz kapağım arasında uzanan kemiğin etrafında kas bir ara ayrıldı, dokunduğum zaman hafif acı veriyordu, şu an kastığımda o kemiğin yaklasık 8mm dışına doğru çıkan bir kas kütlem var :rolleyes:.

Hiç bisiklet kullanmayı bilmeyen eşime öğrettim ve artık 15+km'lik turlar onun için bile az geliyor, daha uzağını arıyoruz :p, eşime bisiklet kullanmayı öğretmek için aldığım katlanır kaynanama kaldı, oda sahilde bisiklete biniyor ve spora yazıldı.

Yol/Yariş bisikletçileri ile Mtbciler arasındaki bu tartışma saçma:mad:, siz tartışacağız diye düşünürken bu tartışmalara hiç girmeyenler bu Bisiklet Dünyasına yeni üyeler katıyor, sağlıcakla kalın :rolleyes:

Ben daha bisiklet almadım sipariş verdim hafta içi gelecek.Foruma da hevesli bir şekilde üye oldum bakayım bu bisiklet kullanan arkadaşlar ne konuşuyorlar diye.Şimdi bisiklet benim gibiler için zevk işi ve birçogumuz için de.Gerçekten tuhaf bir toplumuz her konuda kutuplaşıyoruz ya bu ülkede bisiklet gelişmiş ülkelerin gerisinde bunun için neler yapılabilir demek var iken neden birbirimize tahammül edemiyoruz ? Ben de şehir bisikleti aldım şimdi neden başka alana laf edeyim ki ? haaa biri benden fikir ister o kişiye verebileceğim fikir kendi şartlarımın gereği olandan öteye gitmez.Nedir onlar parasal durumlar,servis olanağı ve yaşımın 40 oluşu nedeniyle eski dinamik yapım olmaması.

Faaliyetin kendisinden çok malzeme-ekipman fetişizminin kol gezdiği hobiler veya sporlar listesine bisikletçiliği de rahatlıkla dahil edebiliriz. Öyle anlaşılıyor. Onun bunun ekipmanına laf eden bisikletçiler acaba kendileri bizzat kullandıkları bisıkletin hakkını veriyorlar mı merak ederim.

Merak edenler için, fetişizmin olayın kendisinin önüne geçtiği diğer aktivitelere şöyle 2 örnek gösterebilirim :

1. Dağcılık-tırmanıcılık : Bu fetiş gurubuyla bir kereliğine günübirlik takılmışlığım vardır, 10 küsür sene evvel, bana yetti. Bunlar tırmanmaya harcadıkları vakitten çok daha fazlasını aşağıda birbirlerine yeni dinamik iplerinin, kampanalarını, dağcı pantalonlarını, askılarını çengelllerini göstermeye üzerine yorum yapmaya harcarlar.

2. Fotografçılık : Daha önceden örneğini verdiğim dağcılık, bisiklet gibi örneklerin basit ve hafif rahatsızlıklar şeklinde algılanmasını sebep olacak birşey varsa bu dünya üzerinde, o da fotografçılıktır. İşte size eski bir makale : (link) Bu yazıda "Equipment Measurbator: Bottom Level 1" ve "Online Expert: Level 0" başlıkları fetişizmin insan evladını ne derinliklere batırabileceğini betimliyor.

Her ay yahut her iki ayda bir böyle bir konu açılıyor. Ben bu konuları gördükçe dağ bisikletlilerin kompleksli insanlar oldugunu düşünmeye başladım :D :D
Tamam dağ bisikletiniz var, her yoldan gidebiliyorsunuz, yol bisikleti her yoldan gidemiyor arkadaşlar herkes biliyor bunu artık :D Konu açıp açıp fantazilerinizi yazmanın ne anlamı var :D :D

Daha önceki biskletim mtb idi.yolda giderken kafam rahattı taş mı çıkacak mazgal mı var umrumda değildi tısır tısır gidiyodu.kalın trkerlerden dolayı oldukça konforluydu.Şimdi yol bisikletim var daha hızlı ama daha sert çukurlara falan dikkat ediyosun.bu tercih meselesi kimi hız ister kimisi konfor.

Geri