Yokuştan korksak bisiklete binmeyiz (3. Gün Armutlu - Delmece Yaylası)

eren cerciz

Aktif Üye
Kayıt
16 Eylül 2014
Mesaj
161
Tepki
266
Şehir
istanbul
Bisiklet
KTM
İkinci gün @celikelhuseyin ile 100 km bisiklet kullanmamıza rağmen yine ne bir yorgunluk ne de bir uykusuzluk vardı. Yine sabahın köründe zank diye uyanıp toplanmaya başladık. Bisikletimde ise gece konaklayan başka çadırcılar da varmış :) Zarar vermeden onu da uyandırdık ve kahvaltıyı daha sonraya erteleyip soluğu Ethem Abi’nin dükkanında aldık.

_DSC0263.JPG
Bisikletime konuk olan kampçı, kendine güvenli bir yer bulmuşa benziyor..


Sabah bizim için çay demleyen Ethem Abi'nin yanında pey oyalandık ve yola çıkmada biraz geç kaldık. Tam yola çıktık, daha Armutlu’yu arkamızda bırakmadan benim lastik daha fazla dayanamadı. Zaten geç kaldığımızı düşündüğümüz bir anda lastiği hızlıca tamir edip yola devam ettik. Üçüncü gün için rotamız Esenköy – Şenköy’ü geçip Teşvikiye’ye ulaşmak ve oradan da Delmece Yaylası’na tırmanmaktı. Aslında Büyük Dipsiz Göl’de konaklarız demiştik ama kimsecikler olmayınca Delmece’ye kadar devam edecektik.

vlcsnap-2015-06-23-10h55m16s109.png
Lastiği tamir ederken yoldan geçen amcayla da epey muhabbet ettik..


Armutlu çıkışında araya bir de kaplıca molası sıkıştırdık. Her şeye iyi geldiği söylenen kaynar su benim tansiyonumu düşürdü ama iyi geldiği taraflarım da vardır diyerek, ayranı içince kendimize geldik ve yola devam. Tabii arada @celikelhuseyin ayaklarını iyice daraltan SPD’ler de değişti.

_DSC0270.JPG
Neyse ki yedek ayakkabılar vardı da imdada yetişti..


Yokuşlar ilk başta oldukça cömert davranıyordu ama Esenköy çıkışı, evet… O çıkış gerçekten de o sıcakta epey zorladı. Ama yokuşa hazırlıklıydık çünkü bu gün daha Delmece Yaylası’na tırmanacaktık. Zaten yol boyunca “Yokuştan korksak bisiklete binmeyiz” deyip duruyorduk. Bu cümleyi biz bulmamışızdır eminim ama biz bulmuşuz gibi kullanıyoruz :)

_DSC0286.JPG
Esenköy çıkışının sonu, yani neredeyse sonu diyelim :) Az bir kısım daha kalmıştı

_DSC0275.JPG
Yokuş sonrası inişler candır :)


İnişli çıkışlı yolların sonunda, Teşvikiye’ye vardık. Sahil boyunca denizin yanında uzanan dağlar görmek yerine aralarda, birbirinden biçimsiz ve çirkin beton yığınlarının uzandığını görmek içimizi sıkmıştı ama geçtik gittik. (Bol bol da küfür ettik tabii). Delmece tırmanışı öncesinde enerjimiz fena tükenmişti ve bugün sağlıklı beslenmeyi bir kenara bırakıp yokuş öncesi pideleri güplettik.

FILE0051.JPG
Pideleri beklerken...


Ve yokuş, yokuş, yokuş. Yer yer eğimin yüzde 20’nin üzerine çıktığı ve neredeyse aralıksız devam eden 17 km’lik yokuşa başladık. Bakmayın böyle hayıflandığıma. İlk birkaç kilometre gerçekten çok dikti ama bir süre sonra rampa müptelası olup çıktık. Zaten yokuş da hafifledi ve bir baktık ki tempomuzu bile arttırmışız. Yol boyunca karşılaştığımız motorcular, durup "valla helal olsun, bisikletle bu yol gidilir mi" deyip duruyordu. Hatta Delmece'ye yaklaştığımız bir yerde (biz daha ne kadar kaldığını bilmiyorduk tabii, odun toplayan kamyoncular durdu ve kalan yiyeceklerini bizimle paylaştı. Bir de "ayılara dikkat edin" dedi :)) Neyse Delmece öncesinde Büyük Dipsiz Göle geldik ki ne görelim etrafta in cin top oynuyor. Çadır atmak için çok ıssız geldi ve Delmece Yaylası’na devam etme kararını burada aldık. Bir yandan da Delmece’de de bir şey bulamazsak geri dönebilir miyiz planları geçmeye başladı aklımızdan. Hava da hafif hafif kararmaya başladı. Hani birimizin lastiği falan patlasa psikolojik olarak çökme noktasına yaklaşmıştık ama ne diyeyim o muhteşem doğa manzarası insana her şeyi unutturabilir mi? Evet unutturabilirmiş. Manzarayı tarif etmek zor, hele de bizim gibi şehirde hapsolmuş insanlar için bu tarz kaçışlarda karşılaşılan manzaralar, tarifsiz oluyor. O nedenle bu kısımlara hiç girmiyorum :)


_DSC0303.JPG
Büyük Dipsiz Göl arkamızda. @celikelhuseyin geçtiğimiz yıl yaz ayında gölün kenarında çadır kampı yapmıştı. Bir önceki yıla göre gölde ciddi bir kuruma varmış. Birkaç kişiye sorduk ama nedeni bilinmiyor. Belki de dönemsel olarak gerçekleşen bir şeydir, bilemiyoruz...



FILE0061.JPG
Garibim @celikelhuseyin. Bisikletinde yük yok belki ama sırtındaki çanta, kilo olarak benim bisikletin üzerinde bulunan yükten belki kat kat hafif ama hissettirdiği ağırlık kat kat falza :) Siz siz olun, uzun turda sırt çantası takmayın..


Yokuş çıkarken çok fotoğraf çekmedik. Zaten hava kararmadan yaylaya varmak istiyorduk ve çok mola da vermedik. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 2 saatin sonunda Delmece Yaylası'na ulaştık. Bu bölüm diğerlerinden biraz daha uzun olacak çünkü Delmece Yaylası, çok farklı bir deneyim yaşattı bize. Az da olsa korku dolan içimiz, yaylanın daha girişinde 180 derece yön değiştirdi. Daha ilk evin bahçesinde, soba ateşinin başında Sabahattin Ali’den içimizdeki Şeytan kitabını okuyan bir genç oturuyordu. Ne desem, tarifsiz duygular sardı bizi ve daldık direk muhabbete. Bahçesinde kalma konusunda ısrar edince çok da direnmedi ve hoop çadırı kurmaya başladık.


_DSC0308.JPG
Klasik bir Delemece Yaylası pozu vermeden olmaz :)

_DSC0316.JPG
Bu da Delemece Yaylası



Neyse çadırımızı kurduk ve çay demleyen Akın’la gece yarısına kadar süren koyu bir sohbete giriştik. Hayat, şehir yaşamı, kitaplar, filimler derken gece yarısını geçtiğini, üşüdüğümüzü hissedince anladık. Çadıra girince hafif bir donma hissini de ısıtıcı bezlerle giderdik. Kurt ulumaları eşliğinde uykuya dalmaya çalıştık. Hissetiğimiz şey korkudan çok heyecandı kesinlikle. Ayrıca çadırımızın etrafında dolanan ve bizi koruyan köpek de bisiklete asılı duran, kamyoncuların verdiği üç adet ekmeği gece mideye indirdiğini sabah boş poşeti görünce anlayacaktık :)


3. Günden birkaç kare
_DSC0266.JPG
"Yokuştan korksak bisiklete binmeyiz" der gibiyiz :) Tabii daha yolun başı olduğu için gülüyoruz...


_DSC0282.JPG
Yol boyunca beton yığınların olmadığı yerler dışında manzara son derece güzeldi..


_DSC0323.JPG
Çadırı kurduğumuz yer de burası..

_DSC0327.JPG
Akın'ların Delmece Gözleme Evi'nin bahçesi, bizim çadırın manzarası..

Gezinin 1. gününü okumak için: (link)

Gezinin 2. gününü okumak için: (link)
 
Scudo

five

Part time turcu
Kayıt
29 Temmuz 2005
Mesaj
1.452
Tepki
3.954
Yaş
52
Şehir
İstanbul-Bostancı
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Çok güzel bir rota. Yokuşlarını iyi bilirim. :)

Kazasız ve keyifli turlar

five
 

five

Part time turcu
Kayıt
29 Temmuz 2005
Mesaj
1.452
Tepki
3.954
Yaş
52
Şehir
İstanbul-Bostancı
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@eren cerciz inşallah yaz sonu bir tur yapabilirsem... Ya Gürcistan ya Sinop-Anamur ya da vizem var diye Balkanlar....

Kısmet....
 
  • Beğen
Tepkiler: eren cerciz
Kayıt
18 Mayıs 2015
Mesaj
78
Tepki
53
Şehir
İSTANBUL
İsim
Sıradan Pil
Bisiklet
b'Twin
@eren cerciz uzun yol tecrubesi olan birine sormai istediklerim var numarami versem whatsapptan doner misiniz? bu forumu pek bilmiyorum ozelden mesaj varsa o da olabilir
 

OsmaniyeRehber

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2015
Mesaj
783
Tepki
869
Yaş
44
Şehir
Osmaniye
İsim
ibrahim
Bisiklet
b'Twin
Tebrikler çok güzel bir tur olmuş .Sırt çantası gerçekten uzun yolda sıkıntı , sırtı fena terletiyor :(
 
  • Beğen
Tepkiler: eren cerciz

halil fatih akbaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2011
Mesaj
883
Tepki
274
Yaş
37
Şehir
Darıca/KOCAELİ
Bisiklet
Specialized
Cok keyifli yollar ve rampalar arkadasimiz abartmiyor %20leri bulan yerler var ve yol uzerindeki cifte selale.inanilmaz bir yer
 

eren cerciz

Aktif Üye
Kayıt
16 Eylül 2014
Mesaj
161
Tepki
266
Şehir
istanbul
Bisiklet
KTM
@furkan blmn özelden mesaj attım sana :)
Teşekkürler @OsmaniyeRehber, sırt çantası terletmenin de ötesinde öyle bir ağırlaşıyor ki, sorma gitsin (Tabii onu taşıyan @celikelhuseyin 'e sormak gerek :))

Valla @halil fatih akbaş, hava kararmaya başladığı için şelale sesleri ile avuttuk kendimizi :)

@five balkanlar benim memleketim :) doğma büyüne Yugoslavyalıyım (Kosova). Umarım gidersiniz. Memleketim diye demiyorum ama güzel yerler :))
 

Emrah GÜLEZ

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Ağustos 2013
Mesaj
426
Tepki
190
Şehir
İSTANBUL/ SİLİVRİ
Bisiklet
Merida
iyi yerlere gitmişsiniz ama yokuşlar candır. Asıl bisikletli rampada belli eder kendini yanıma %8 lik rampayı söylenerek çıkanı almam yanıma ve benimde Çanakkale turum var Kaz Dağları, Ayazma ve birçok yer içeriyor 1620 km planda ama 1700 km olur o tekrar tekrar tebrik ediyorum :) )
 
  • Beğen
Tepkiler: eren cerciz

eren cerciz

Aktif Üye
Kayıt
16 Eylül 2014
Mesaj
161
Tepki
266
Şehir
istanbul
Bisiklet
KTM
Çok teşekkürler @Emrah GÜLEZ
Vala yokuşlar candır gerisi heyecandır :) Hele ki dağların arasından çıkılıyorsa, kekik kokuları burnuna geliyorsa, kuş seslerini falan söylemiyorum zaten...
Sana da şimdiden keyifli turlar :)