Scudo Sports

Yokuşlar için bisiklet asansörü -Norveç'ten-

Scudo
oradaki yokuş hiç bişe. boşa yapmışlar oraya. gelsinler üçyüzlü tabya yokuşuna yapsınlar onu.

Ankara'ya olur, güzel olur ama, dünya başkenti olunca Ankara yakışır mı bilmiyorum.

Güzel ve ince bir düşünce ancak tercih sebebim olmayacaktır. O rampayı ufak viteste ağır ağır çıkmayı tercih ederim. Bisiklet sadece düz yada inişlerde kullanılan bir araç yada spor olmamalı kanaatimce.

Tabi adamların ülkesinde dert, tasa sıkıntı olmayınca, ne yapsak ne yapsak demişler. Var mı bir sıkıntınız, bir talebiniz diye sormuşlar halka. Biri çıkıp demiştir yav başkanım herşey iyi güzel de şu yokuşlar büyük dert, çıkamıyoruz bisikletle diye. Adamlar da çözmüş sıkıntıyı işte :) Sıkıntısızlık başa bela.

Bisikletin ulaşım aracı olduğu toplumlar ne güzel ayrıntılar düşünüyorlar.
Ülkede nineler dedeler de bisikletliler. İşe giderken terlememek için de birebir.

@Mustafa Özer

işte ne bileyim, Ankara'da olsanız yaşınız 12 den küçük, 55 ten büyük olsa, kullanmak isteyebilirsiniz. Sizin gibi bir delikanlı için değil elbet Hocam :)

Onu çok önceden görmüştüm :alkis:

işe bisikletle gidebilirim. 20 km. sorun olmaz. ama yaklaşık 7km rampa var 3 parça halinde. orayı da çıkarız hasbelkader ama, iş yerinde duş alma imkanım yok. 20 km normalde 1saat 15 dakikada alabildiğim bir yol. evet biraz yavaşım ama keyif işte. duş alamayınca 9 saat benimle mesaide yakınımda oturan arkadaşlara sası sası ter kokmamak için gidemiyorum. evet yavaş sürünce o kadar terlemiyorum. o yokuşları da, ülkemizin eski çözümlerinden bir kamyonet kasasına asılarak da çıkmak mümkün elbette. Norveç oraysa , Türkiye bura.

İlk önce şu bisiklet yollarını yapsınlar başka bir şey istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ghost
@Mehmet Levent

İstanbulda yaşadığımı hatırlatmak isterim :)

Ancak evet, 28 yaşındayım ve tüm rampalara gönül rahatlığı ile başlıyorum. Yaş faktürünü ne yazık ki ilk yorumumda göz ardı ettim istemeden..

@Mustafa Özer

size sağlıklı ve hep bisikletli, çok güzel ve dilediğinizce uzun bir ömür diliyorum.

çok gereksiz sanki.. bir de çıkmaz sokakta belediye otobüsünü 180 derece döndüren bi mekanizma yapmışlardı, o da çok gereksizdi :)

Bence asansörle çıkmak pedallayarak çıkmaktan daha zor. :D

o asansorun amaci yaslilar bebekli bebek arabasi ile bayanlar icin sadece bisiklet icin degil. zaten genc olan icin cok fazla yormaz ama uzun bir turdan geldikten sonra eviniz de o tepede ise gencte olsaniz kullanmak isteyeceksinizdir :)

Güzel bir proje ama tehlikeli. Bir arkadaşım çıkarken düşmüş :D

Çöp ithal eden ülkedende bu beklenirdi zaten.Bizimkiler ise hem araba kullanmayın derler hemde bisiklet yolu isteyince"Buralar bisiklet kullanımına uygun değildir"derler.Ama işin ucunda para olunca sağ şeride çizgiler çekip ispark yapmalarını bilirler.

Geri