Scudo Sports

Yokuş için 12-36 9'lu rubleye geçmeye değer mi?

C.Koc

Forum Bağımlısı
Tepki
1.053
İsim
Cem
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar şu an touring model bir bisikletim var aynakol da 48-36-26 dişli oranı kullanıyorum arka rublem 9 lu 11-32 dik yokuşları daha rahat çıkmak adına yine 9 lu 12-36 rublaye geçmek gibi bir düşüncem var genelde de fark ettiğim 11 li dişliyi çok kullanmıyorum böyle bir geçiş yapan varmı tavsiye edermisiniz 11-32 ile 12-36 arası bariz bir fark varmı ? Bu arada rubleyi değiştirirsem zincir gerginliğine bakıcağım ihtiyarç olursa zincir de değiştiriceğim almayı düşündüğüm ruble
(link)

Scudo
@Orhan Akarkut bacakları güçlendirmek tabiki iyi bir şey haklısınız 11-32 ile 12-36 arası bariz bir fark yok diyorsunuz yani ?

Var, olmaz mı. 12-36 çok dik yamaçlar çıkan dağ bisikletlerine uygundur. Dağ bisikleti gibi kullanmıyorsun sanırım. Ben bu yaşımda 11-28 ruble kullanıyorum, rampa da çıkıyorum:) Kolaya kaçmayın, bisikletin ruhuna ters.

@C.Koc Eğim artınca bariz farkı o zaman anlarsınız ne kadar antrenman yaptıysam uykuma,yememe,içmeme dikkat ettiysem malesef bazı turlarımda en azından karşıma çıkanlar bayağı zorlardı yokuş ve rampalardan mega range dişliye geçince çok rahatladım.

Şu da bir gerçekki kalbinize'de düşünün ve ona göre zorlamayın.

14 34 megarange kullaniyorum, memnunum 36 nekadar dik olursa olsun bence cok gerekli degil gibi..hatta 32 de olsaymis daha iyi olurmus..eger yuk tasimiyorsanix bence gerek yok..32 bence cok tatli bir oran..ne hizli nede yavas..hatta ben eski 14 28 rubleye gecmeyi dahi dusunmekteyim..

@Orhan Akarkut ağbi tebrik ediyorum sizi bizim yaş 37 ama kilo fazla hoş evde bile bacak kondisyonu yapmaya çalışıyorum sırf onun için kondiyon bisikleti aldım ve çok fayda görüyorum benim amaç kullanmadığım 11 li dişliden kurtulmak sonuçta ruble değişsede 32 li dişli olucak :)
@Gariban _turcu aynen bende ve bazen gerçekten çok dik rampalara denk geliyorum sonuç bazen şaşırtıcı iyi bazen çok zorlanıyorum uykuya iş düzeninede bağlı siz memnunsunuz yani...

@Ismaildmr sıkıntı belki yük olayıdır touring bisikletim olduğu için bagaj ve çantam var bazen dolduruyorum birde kilomda var tabi...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
evet bende biraz rahatlama oldu bünye kilo almaya müsait yoksa beden kilo oranı dengeli ve yaşıda genç olan arkadaşlara sorun gelmez belli süre illaki inanılmaz yaşlarda inanılmaz rampa ve yokuş canavarı abilerimiz var bu kişiden,kişiye değişir kimisinde ciğerler inanılmazdır kiminde bacaklar iyidir.

32 ile 36 ciddi sekilde farkedilir tabiki. Size ekstaradan bir vites daha kucultme imkani verecek gibi dusunun.
Fakat ben 26/32 kombinasyonuyla zorlandiginiz yokusu merak ettim. İnip yuruseniz daha hizli cikarsiniz cunku bu viteste pedal cevirmek yerine :acpsnr:

Tur bisikletine sahipsiniz. Eğer ağır yükler taşıyıp uzun mesafe sürüyorsanız bence alın. Güç ile alakası var evet ama o yükü alınca dik yokuşlarda çok zorlanırsınız.

@Serkan Mıstınoğlu yok gerçekten sürekli sürdüğüm bir güzergah var 40 km süreyim banamısın demiyorum ama bir ünlü yokuşumuz var bitiriyor beni :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bence değer. Ben megarange kullanıyorum, ön en küçük 22 diş arka en büyük 34 diş. Bu kombşnasyonda dahi zorlandığım yokuşlar oluyor. 4 ,5 saat süren inişi çıkışı bol sürüşler yapıyorum, tabii kondisyonum o kadar iti değil sonuçta. Hülasa, ben memnunum, tavsiye ederim. Hatta ön dişliyi dahi değiştirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@silent_ship
Ön dişli için erken hocam biraz daha eskiteyimde zaten bisiklette orjinal az bir şey kaldı [emoji2]

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

22-36'da falan pedal atınca bisiklet hareket ediyor mu ya? İnsanın dengesi bozulur, düşer o hızda. Öte yandan farkı tabi ki hissedersiniz ama, yokuş antenmanı yapmak daha verimli olabilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@furkantrojka
Antraman şart dediğiniz gibi neyse deneyip göreceğiz...

O zaman bana hayırlı olsun [emoji2]
eaff89daf914376fce45a7c130a5f8a5.jpg
6000282edaab9fba168b1defc341a976.jpg

Geri