Scudo Sports

Yokuş çıkma problemi

Tepki
15
Sizin tavsiyelerinize uyarak sedona borla aldık ama benim kaldığım yurt tepelik bir bölgede, baya bi yokuş çıkılması gerekiyor. Yokuştan aşağı salarken güzel :D de yokuş yukarı çıkmak tam bir zulüm, bazen yokuş çıkmak yerine elimle sürerek çıkıyorum daha rahat oluyor :D Bir de bisikleti sürdükten sonra yurda dönüş yolunda o yokuşu çok zorlanarak çıkıyorum

Benim sizden istediğim hangi vitesde yokuş çıkılır, pedal hızlı mı çevirilir? Mesela vites 1-1 de iken pedal hafif çeviriliyor fakat bu seferde yol katedemiyorum. Vites 1-3 de iken de pedal ağır geliyor, ilerliyorum fakat 15 metre sonra dinleniyorum :D

Bu yokuş çıkmak için kondisyonu düşük olan birine bisikleti hafifletmek dışında ne gibi tavsiyelerde bulunabiliriz

Scudo
Devamlı bisiklete binmeyi ve kendini zorlamayı, şu anda yapamadığı için vazgeçmemeyi öneririz.

• Beğen
Tepkiler: Sarıtren
valla biraz ağır vitesle hızlı şekilde çıkarsan oluyor ben 17 kg lık bisikletle hiç yorulmadan çıkıyorum alıştıktan sonra :)

zaten vazgeçme gibi bir ihtimalim yok, bisiklet sürmeye çıktığımda yine yurda dönecem yani yokuş çıkacam :)

ağır vitesle çevirmeye kalkınca da dizlerim ağrıyor, zorlanıyorum bu yüzden hemen bisikletten atlayıp yürüyerek ilerliyorum :)

Sanırım bana baya bir kondisyon lazım :p

Öyle bir anlatmışsın ki valla korktum şimdi, merak ettim oturduğun yeri :)

Fakat dediğin gibi, biraz kondisyon seni zamanla daha iyi hale getirecektir.

Bir de çıkarken aklında bulunsun: her yokuşun bir inişi vardır :)

buraksisman kesinlikle kendini zorlamamanı öneririm. Zira 20 kmlik bir rampa bigi ve teknik eksikliğim nedeniyle dizimi sakatlamama neden oldu. Arkadaşların bir kısmının önerdiği gibi mümkün olan en düşük vitesle çık rampayı, geç olsun güç olmasın. Dizlerimiz, sağlığımız daha önemli. sonra telafisi olmuyor. Yüksek devirde pedal çevirirsen performansın artar, dizlerine binen yük azalır. Mutlaka şu konuya bak: Yüksek Kadans Her derde derman imiş

@sevims

o kadar korkunç birşey değil ya ben biraz gözümde büyütüyorum :p dediğin gibi kondisyon şart hacı demişsin ki her yokuşun bir inişi var benim mantığım da şöyle: her inişin bir yokuşu vardır :D

az önce 45 dakika bisiklet sürdüm,en son metrelerde 50 metrelik yaklaşık 20-30 derece eğimli yokuşun başında hızımı alarak geldim 2-4 vitesle biraz kastım fakat dizlerim falan biraz zorlandı bu yüzden son 20 metrede falan vitesi 1-3 e getirerek çıkabildim. :)

@buraksisman

Yokuş çıkmak alışkanlık/teknik/psikolojik durum gibi etkenlere bağlı.
Her şeyden önce o yokuşu çıkamayacağınıza inanıyorsanız çıkamazsınız.
Dolayısıyla böyle yanlış bir psikolojiye düşmemek için de yokuş çıkmaya kendinizi alıştırmalısınız.
Bunun için de yavaş bir başlangıç yapmalısınız.

Yokuşu çıkmaya başlamadan önce bir süre vites düşürüp devri yükselterek bacakları ve eklemleri yokuş çıkmaya hazır hale getirin. Ve en hafif viteste çıkmaya devam edin. Kesinlikle panik yapmadan ve psikoljik durumunuzu etkilemeden. Çünkü emin olun çıkılamayacak yokuş yoktur.

Böylece kendinizi hazır hissedene kadar bu tempoda devam edin. İlerleyen zamanlarda o yokuşa alışacak ve zaten vitesi yükseltmek, hızı arttırmak isteyeceksiniz. Bunlar kendiliğinden olacaktır. Ama önce sizin buna kendinizi hazır hissetmeniz gerek. O yüzden acele etmeyin.

Zamanla her şey yoluna oturacaktır. O yokuşu daha büyük viteste ayakta çıkacağınız zaman da gelecek.

uamrım umarım :)
not : kendim için öle dedim yanlış anlaşılmasın :D

Yokuş çıkarken zikzak çizmekte işe yarayan bir yol. Eskiden çıkamadığım yokuşlarda böyle yapardım. Çıkma süresi biraz uzuyor ama bacaklara çok fazla yük binmiyor. Tabi kendinizi geliştirmeniz açısından kötü bir yöntem olur.

• Beğen
Tepkiler: Umut1453
çapraz sürmek işe yaraya biliyor. zikzak yaparak çıkabilirsin

• Beğen
Tepkiler: Umut1453
eğer biisklette parça değiştirceksen yokuşu daha kolay çıkmak için slıck lastiklerin faydasını görüyorsun

@ugurcani
bende aynen böyle yapıyorum tavsiye ederim hızlanmak için en sevdiğin viteste yokuşa baya bir yol varken hızlan hızlan tam yokuşa geldiğinde 1-2 al vitesi bisiklet zaten o hızla yokuşu yarılamış oluyor sende 1-2vitesle yarısından devam ediyorsun ;)

• Beğen
Tepkiler: ikarus
kent ormanında 2 km yokuş çıkacağıma 40 km düz asflat yol giderim daha iyi.Öldürüyor beni o yokuş.DAma orman havasıda bir farklı...
Sana tavsiyem yoruluncaya kadar hızlı çık sonra biraz bisiklet üzerinde dinlen.küçük viteste( 1-3 ) düzgün nefes alma ile iyi çıkarsın.Tempo belirleyip bozmamaya çalış.Bide vitesi 1-1 alma çünkü sedonanın başlangıç modellerinde arkadaki son dişli çok büyük oluyor(shimaona turney serisinde sanırım.)Kolay çıkılsın diye yapılmış ama boşa enerji harcıyorsun.:D.İyi yokuşlar dilerim.

@toprakec
o yokuş neydi ya:eek: çık çık bitmedi temiz bi 1.5 saat fln tırmandık tabi çoğu yürüyerek:D iniş çok hızlı olmuştu :D :rolleyes: :rolleyes:

etrafta yurdun yokuşundan çok daha uzun ve dik bir yokuş varsa boş vakitlerinde git oraya antrenman yap ;) kaslarını zorlamadan, defalarca çıkıp inerek yıkılana kadar çalış ve sonra kaslarının toparlanmasını sağlamak için yurda dönüş yolunu yüksek kadansla kat ederek son olarak yurdun yokuşunu çık, bisikletini kilitle ve odana git...

yurttaki odana giderken yorgun olmana rağmen yürüyüşünde hiç bir anormallik yoksa, bayağı kalori yakmışsındır ama kaslarını geliştirmemişsindir. merdiven çıkarken bacaklarının normalden güçsüz olduğunu hissediyorsan, çalışma faydalı olmuştur. bisikletten indiğin gibi yere kapaklandıysan da, çalışmayı fazla abartmışsın ve kaslarını mahvetmişsin demektir...

çalışma faydalı olduğu takdirde, daha ilk antrenmanının ertesi gününde o yokuşu eskisine göre çok daha kolay çıktığını fark edeceksin. bir süre sonra da o yokuş sana çocuk oyuncağı gibi gelir ;)

• Beğen
Tepkiler: alperbeys
@Tolga Can Sabah

Yürüyerek bile o kadar sürmez orası:D ilk arkadaşlarımı oraya götütrüm ben onda sonra dayanan varsa kendi çapımızda uzun yol yaparız.:DBu ara zirvede bir açıklak var balkon diyorum ben ordan manzarayı izlemek zevkli oluyor ve hep esiyor orası :D

@toprakec

2 arkadaştık bisiklet bizi taşıyacağına biz bisikleti taşıyoruz:rolleyes:
yazın ortası sıcaklık resmen yakıyor.Doğal olarak 1.5 saat sürdü:D kollarım hep yanmıştı 3 gün felan dokunamadım koluma çıktık yola ark eve ben eczaneye yanık kremi almaya:D

Geri