Scudo Sports

Yokuş çıkacak olanlara altın değerinde tavsiyeler

1- beynimi hazırlayarak (ben burayı çıkarım vb...)
2- bol su içerek
3- yokuşa başlamadan biraz öncesi biraz fındık yiyerek
4- yolda bulduğum çeşmelerde kafamı komple suyla yıkayarak
5- yokuş yukarsındaki temiz havanın tadına vararak
6- gibi gibi gibi

:):harika:

Scudo
Hakikaten harfiyen doğru çok faydalı espiritüel anlayış ile okumayı sevmeyenin ile bile sonuna kadar okuyacağı güzel bir yazı olmuş emeğinize yüreğinize sağlık

Evden spor salonuna bazende işe bazen ufak tefek işlerimi halletmek için bisikletimle çıkıyorum fakat şöyle bir durum var direk yola çıkar çıkmaz

“uzun ama araba ile giderken asla farkına varamayacağınız sinsi eğimlerdir.”

aynen bu eğimden var, her seferinde beni benden alıyor ve geri dönme isteği oluyor. Çok güçsüz olduğumu düşünüyorum. Böyle bir durum ile yaşayanlar ne yapıyor.

Fiziksel ve mental gelişme ile yokuşlar sorun olmaktan çıkıyor zamanla.
Öncelikle fazla kilolardan kurtulmak şart. Özellikle fit bir vücut bence ilk yapılması gereken.
Bisikletdeki gereksiz ağırlıklardan da kurtulmak sart.
Beslenme kısmı önemli. Çıkmadan en az iki saat önce karbonhidrat ağırlıklı yemek yenmeli.
Ayrıca sürüş esnasında takviye olarak enerji içecekleri hazırlanabilir. Su olmazsa olmaz mutlaka ufak ufak yudumlarla sürekli vücudun su ihtiyacı karşılanmalı.
Dinlenmiş bir beden. Tırmanış öncesi gece çekilen kaliteli bir uyku güçlü kaslar demek.
Tırmanış esnasında nabız herşey. Eğer nabzı ideal aralıkta tutamazsak yokuşta durup dinlenmekten başka çare kalmıyor.
Bu da kişiden kişiye ve çevre\iklim şartlarına göre değişiyor.

15 değil de 10 kiloluk bir bisiklet kullansam performans çok değişir mi merak ediyorum
şu an hiç bir yokuştan korkmuyorum yavaş olsa da bir şekilde çıkıyorum ama stravadaki süreleri görünce kendimden başka suçlayacak bir şeyler arıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: SdtBnd
@emeritus
Performansınızda ne kadar değişiklik olur bilemem ama hissedilir oranda fark görebilirsiniz. Ayrıca sadece bisikletin ağırlığı değil, bisiklette kullandığınız grup setin oranları, kilonuz ve o günki fiziksel durumunuzda tırmanışa etki eder. Örnek olarak 2 yol bisikletim var. Bir tanesi 7,3 kilo ve üzerinde 53/39 - 11/28 grup set var. Diğeri 9,5 kilo ve üzerinde 50/34 - 11/32 grup set var. Hafif olan bisiklet ile zorlandığım eğimleri ağır olan bisiklet ile rahatça çıkabiliyorum. :)

@emeritus
16 kg civari hibrit bisikletten 8.6kg lık yol bisikletine geçince şunu farkettim nabzım 160 bpm olan yerde 150 bpmlere düşmüştü. Ortalama hızım arttı.
Sonuçta kütle azaldığı için, birim zamanda harcanan enerji de azaldı. Bu da yokuşları daha kolay tırmanmayı sağlamış oldu...

• Beğen
Tepkiler: emeritus
@Bigpatron
Yeni başlıyan birisi bu oranlarla zorlanabilir ama sizin 2 yol bisikletiniz varmış..Buna rağmen bu oranların sizi zorlamaması lazım sanki..Arada da 2.2 kg var..:confused:

Deneyimlemedim ama powermetre kullanmanın da çok faydası olduğu söyleniyor.
Sonuçta harcadığımız enerjiyi kontrollü bir şekilde kullanmak, yokuşun sonunu daha rahat getirebilmemiz demek...
Tabiki bu kur fiyatlarıyla bisiklete ekipman almak iyice hayal oldu!

ben de yeni başladım ve eve giderken 1 km yokuş var ve yokuşun başı %10 eğim ilerisi yine iyi ama baştaki 200 km zaten ileriye nefes bırakmıyor, yokuş da birden dikleşiyor %3 ten %15 sonra tekrar %3 sonrası normal yokuş

Ya sehir icinde bir dakika bile sabredemeyen arabalar dat dat kornaya basa basa butun moralimi bozuyor.

Youkusun kendisinden cok arkadas gelen aracin stresi can yakiyor. Ufacik sokak, pesimde bando takimi gibi dattara dattara... Bir gun biri elimde kalacak ama dur bakalim ne zaman

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Tırlar büyük sıkıntı çok büyük.!!

1.77 boy 84 kiloyum ama yağ oranı bayağı fazla %27 civarı. Şu kiloları verebilsem ne kadar fark eder merak ediyorum.

İyi yokuş çıkmak zaman alır. Amaç sadece yokuşu çıkmaz ise yapılabilecek en mantıklı şey kocaman bir ruble olacaktır.
Ama iş performanslı rekabetçi çıkmak ise iş karmaşıklaşır.
Anlat anlat bitmez , yok ekipmanı yok bilmem nesi bitmez 😁

1.77 boy 84 kiloyum ama yağ oranı bayağı fazla %27 civarı. Şu kiloları verebilsem ne kadar fark eder merak ediyorum.
Kesin bir oran söyleyemem ama kilo verirseniz bayağı farkeder. Tabiiki sadece kilo vermekte yeterli değil bunun yanında interval antrenmanlarda yapmanız gerekli. Ben kilo verdim artık bütün eğimleri tırmanabilirim diye bir dünya yok malesef.

• Beğen
Tepkiler: Hakan_563
Geri