mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.172
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Yeni bir başlıkta konuyu açmak istiyorum. Yokuş aşağı en sağlıklı frenleme nasıl yapılır. Yokuş aşağı inilirken hızla birlikte frenlerin nasıl tepkime vereceği belli olmuyor. Bu nedenle ben yokuşun başına geldiğimde frenlere belli dozajda güç uygulayarak ve hızı yükseltmeden inmeye çalışıyorum. İnişin niteliğine göre değişiyor gerçi bu. %4-5 eğimdeki yerlerde ve uzun bir iniş beni bekliyorsa yol kaliteside iyi değilse (stabilize gibi) inişte virajlar varsa, yüküm varsa, emniyet şeridi dar veya yoksa, yolun tamamını kullanma ihtimalim yok ise bu şartlardan biri veya fazlası oluştuğunda arka fren ağırlıklı olmak üzere hızımı sabit tutarak (maksimum 40-45 km) inişi gerçekleştiriyorum. Selenin en arkasına ağırlığımı veriyor ve arka frendeki dozajlamayı sabit tutup ön freni hızın artmasına imkan vermeyecek ölçüde zaman zaman sıkarak iniyorum. Yağmurda iniş hızımı dahada düşürüyorum. Mesela hızlandınız (70-80 km) ve bu hızı ani bir şekilde düşürmeniz gerekiyor nasıl frenleme yapıyorsunuz. Ani frenlemede takla atma veya tekerlerin kilitlenme sorunu olmuyormu. Yüksek hızlarda küçük fren hareketleri bile bisikletin dengesi için risk yaratmıyormu. Özellikle arka teker çizgisini bozmuyormu.
Bu yazıyı nedense çok sıkılarak yazdım. Gerisinide leb demeden anlayın gari.
Bu yazıyı nedense çok sıkılarak yazdım. Gerisinide leb demeden anlayın gari.