Scudo Sports

Yoklukta bisiklet zinciri nasıl temizlenir

cezmi özdemir

Aktif Üye
Tepki
104
Bisiklet
Merida
Merhaba arkadaşlar daha önceden çekmiş olduğum zincir temizleme videosunu burada işine yarayan olabilir diye paylaşıyorum.Bu videoda gaz yağı mazot temizleme spreyi vs bulamaz iseniz ev ortamında zincirinizi nasıl temizleyebileceğinizi anlatmaya çalıştım.

Scudo
Islak mendille çok güzel temizleniyor.
Mazot vs, bulamayanlar için büyük paket bir ıslak mendille temizlemeyi kesinlikle önerebilirim.
Sadece zincir değil, bütün bisikleti bile temizleyebilirsiniz.

çamaşır suyu da etkili bir temizleyici fakat uzun sure maruz kalırsa asındırp paslandırıyor örn. furc takımındaki kafesli bilyayının geceden sabaha nikelajlarını sokup paslandırmıştı

çamaşır suyu mu ?? bence kesinlikle bisikletten uzak tutulması gereken malzemelerden birisi

• Beğen
Tepkiler: Bianchi tdl 1300
Bence zincir temizleme spreyiniz yoksa mazot ideal bir temizleyici. bence spreye gerek yok :D mazot süpper temizliyor :D

Merhaba arkadaşlar. Benim bisikletimin orta gobeginde bir ses geliyor. Orta gobegi sokmek istiyorum ancak malzemem yok. Alet olmadan gobegi nasil sokebilirim

@Alper Sayın aynı sorundan ben de muzdaribim malesef,en yakın zamanda bir tane orta göbek sökme anahtarı,bir tane de ruble anahtarı edinmeyi düşünüyorum.

Arkadaşlar, en iyi temizleyici gazyağıdır :harika:
Sakın wd40 falan sürmeyin zincirlerinize. Mazot da olabilir belki ama benim 20 yıldır bildiğim, eski usta bisikletçilerinin de tercihi "gaz" dır. Eskiden soba yakmak için kullanırdık. Bakkal dükkanımızda satardık :D şimdilerde bazı benzincilerden temin edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: GayriMütenahi
@S.Emre DURMAZ wd 40 ta temizler zararda vermez ama ondan sonra bidah yaglamak gerekir cunku wd 40 in yagi zincir icin yeteriz kalr

Zincir temizlemekteki maksat eski kirli yağı sökmek değil mi amaç. Reklamlarda iddaa ediyorlar ya. Bir damlası bilmem ne kadar yağı söker diye FAİRY onunla denesek olmaz mı peki.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: asirtioglu
@Taxonera şerefsizim aklıma gelmişti ehe ( :

hazır yazmışken bir soru da ben sorayım bilgili abilere!
bisikleti eylülde aldım bir uzun yol yaptım aralıktan beri yatışta. zincir ruble vs temizliği dışında ekstra bişey yapmama gerek var mıdır? göbek furç bakımı gibi

Size kalmış o gidersiniz bisikletçiye sök ne var ne yok yağla temizle dersiniz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@fatihİ.10 evde veya kapali ortamda muhafaza etmisseniz bisey olmaz zinciri temizleyip aglasaniz yeter bide tum vidalarin siki oldugunukontrol etmelisiniz birde belki vites ayarini kontrol edebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: fatih3861
Geri