arkadaşlar mtb ye uyan korna veya benzeri uyarıcı lazım bıktım şu araba sesi duymayınca yola çıkan yayalardan sanki araba gelmeyince başka birşey gelmeyecek birgün yiyecekler tekeri uygun biryere
ne tür bişey olur bilmiyorum ama zil kötü oluyo. bisikletin her sarsılmasında çın çın çın ses veriyo
pille çalışanlar da çocuklar için. garip garip sesler içeriyo
havalı korna ise şehir içinde çok aşırıya kaçıyo sırf gürültü kirliliği
İnsan yola çıkmadan önce bi bakması lazım ama...Çok sinirleniyorum kendini yola atan salaklara bazen durup anlatıyorum ne yapmaları gerektiğini trafikte.Bir gün yiyeceğim dayağı heralde.
Korna kullanmadığım için en etkili uyarı yöntemim 1sn arka teker kızaklaması yapmak , kesin uzaklaşıyorlar ama sonra 30 euro arka lastik masrafı çıkıyor .Sonra bakıyorlar bisikletten mi kaçtım diyorlar.Vay bilmem me diye küfürler yiyorum galiba bilemeyeceğim.
Birde ara sokaklardan yola bakmada çıkanlara uyuz oluyorum.Geçen hafta kaza yaptım bu hatadan dolayı ;bisikletli kızın biri caddeye bakmadan dalıp döndü ben zaten sokak geçişlerinde yavaşlarım o yüzden sorun olmadı 3 metre boyunca gidiyoruz fakat armızda mesafe dar kız birden arka frene sıktı o da kızıklandı yan döndü ben de bismillah diyip frenler abandım nerdeyse takla atıyorum üstüne doğru ama forumda okuduğum fren taktijkleri işe yaradıKurtardım durumu arka tekerine çarpıp durdum sadece dizim acıdı biraz bağrındım sonra bir şeyin var mı diye sormadığım için üzüldüm
evt evt aynen bende vardı 3 ytl ye kornayı almıştım 1 ytlye pompayı ve çok güzeldi seside istersen çok istersen az çıkıyor elinde pompa war çünkü şiddetli basarsan çok çıkıyordu sesi süperdi ama çıkardım onu monte etmemiştim sadece bantla ön maşaya bağlamıştım8888
Ya ben de böyle bir korna istiyorum ama şöyle profosyonel bi tane bulamıyorum.Arkadaşların dediği gibipompa ile yapılanlar da bantlı olduğu için çok kötü görünüyo.Bi de ses çıkarmak için eğilmek gerekiyor.Eğer çok süratli gidiyorsan nasıl yapacaksın?Eğilsen dengen kaybolur.
Bence abartı ve komik duruyor o havalı korna dediğiniz küçük düdükler. Onun yerine yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi bir zil taksanız işinizi görür diye düşünüyorum. Bende sizlerle aynı sorunları yaşıyorum yayalar birden atlıyorlar o yüzden ben yavaşlıyorum yola doğru atlama riski olan insanları gördüğümde sizde deneyin derim. :=)
Bu havalının küçük bi modeli olsa kullanılırda, pompalı versiyonu bisikletin tipini bozuyor. Ufak zillerdende taktırmak istemiyorum çok antika geliyor üstelik havalı daha etkili
konusu yapılan şikayetlerden muzdarip birisi olarak ben bisikletime şarzlı ışıldak aküsüyle çalışan bir siren tekmıştım.sireni oto yedek parçası satan bir dükkandan almıştım.aynı yerden sireni açıp kapamak için birde dügmeharika olmuştu valla.sireni istedigin uzunlukta çalıp kapatabiliyosun.bu aralar tekrar yapmayı düşünüyorum.
yağmurlu günlerde en güzeli hafif frene dokunmak.öyle bi ses çıkıyoki tren geliyo zannediyolarnormal günlerdede yağlı boya değmesiin diye bağırmak gerek heralde...