Scudo Sports

Yok mu Granfondo

İzmir'deki vali gibi "istemezük" diyenlerin de çıkacağını sanmıyorum.
İzmir'de valilik ve vatandaşın tepkisi haklı arkadaşlar, şehrin alternatif yolu yok. Şehir merkezinde yapılmasın; bir sürü güzel ilçeler var; oralara kaydırılsın, oralar tanıtılsın. Ama şehir merkezinden ulaşım v.s. gibi lojistikte de belediyeye görevlendirme yapılsın; çok inanılmaz işler çıkar. Bu arada bahsettiğim ilçelerin yolları daha düzgün ve insanlar bu işlere daha ilgili. Bir bisiklet ve spor insanı olarak ben bile illalah ettim... Zira bizdeki mantıkla olmuyor, bu gece uyuyanı ...... fıkrasına dönüyor iş... Yarış startı atıyorum 10'da - yolu sabah 6da kapamışlar....

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Scudo
Bursa bu sene daha iyi olur diye umuyorum.
Bursa nın yanında en az 2 eğlence daha koymak istiyorum. Maddi imkanlar ne kadar el verir göreceğiz.
Herkese şimdiden iyi eğlenceler. fiyatlar can yakacak gibi gözüküyor :acpsnr: :komik:

Bursa bu sene daha iyi olur diye umuyorum.
Bursa nın yanında en az 2 eğlence daha koymak istiyorum. Maddi imkanlar ne kadar el verir göreceğiz.
Herkese şimdiden iyi eğlenceler. fiyatlar can yakacak gibi gözüküyor :acpsnr: :komik:
gecen seneki o rotadan ve organizasyon hatalarindan sonra, ben bu sene Bursa yi hic dusunmuyorum bile.

gecen seneki o rotadan ve organizasyon hatalarindan sonra, ben bu sene Bursa yi hic dusunmuyorum bile.
haklısın hocam
ders almışlar mıdır? Bilemiyorum...
Daha iyi rotalar yollar varken sırf deniz görelim diye soğuk asfalt ve hatta Arnavut taşı yollarda yarış koştuk. İnanılır gibi değil.
Önümüze çıkmayan ne kamyon ne traktör ne servis aracı ne de akraba ziyareti yapan insanlar kaldı, hepsini gördük. Yanında bol bol küfür yedik, afiyet olsun :komik: :komik:
Bu sene rotaya göre kayıt yapacağım. Bursa bu tür organizasyonlara şehir içinde alışık değil. Genel anlamda alternatif yol olmaması ve planlamanın kötü olması bu durumları ortaya çıkartıyor.

Kesinlikle katılıyorum. Geçen seneki Bursa faciası hala akıllarımızda. Bence listede kesinlikle olmaması gereken bir yarış.

Çok bilmişlik yapmak istemem ama 15 senedir karayolu trafiğe kapatılarak gerçekleştirilen bir sporun organizatör tarafındayım, bu yüzden örnek olarak söylüyorum; Eskişehir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Kayseri gibi şehirlerde hangi köylerin genel yaklaşımı daha uysal hangi köylerin yolunu kapatırsan tüfekle kovalanma riski var bildiğim bir çok nokta var. Haliyle spor bakanlığı gibi daha üst otoritelerin ilgili federasyonların talepleri doğrultusunda yerel teşkilatları vasıtasıyla değerlendirmeler yapılırsa halkın ilgisinin nasıl değiştiğine şaşırırız. Şöyle söyleyeyim; bundan 10 sene önce canımızı korumak için Jandarmaya sığındığımız bir köyde geçen sene köy halkı görevlilere ve yarışmacılara köy meydanında sofralar kurdu :)

Neyse, gönlüm Karadeniz’deki 3 yarışmaya da katılmak ama Trabzon ve Rize’nin benim performans gösterebileceğim kadar düzlük olacağını zannetmiyorum, İstanbul da İrfan abiye emanet olduğu için ordan da umudu kestim :p Bursa ve Samsun sanki benim için bu yıl en mantıklı ve gerçekçi hedefler olacak gibi (şakası bi yana elbette İstanbul’la birlikte).

• Hahaha
Tepkiler: Özcan
Trabzon-Rize?
Way canına. Yol bisikletiyle o iş zor arkadaşlar. Gravel için efsane rotalar çıkar ama asfaltta kalayım dersen öyle binlerce bisikletliyi kaldıracak düzgün ve trafiğe kapatabileceğin yol zor. Ya da çok aşırı tırmanışlı ve dar yollara sokacaksın orada da yolu tamamen kapatamayacaksın. İşaretleme vb mümkün değil yetişmez.

Haziran sonu ciddi trafik var Trabzon ve karadenizde. Uçak, araba, otel. Hepsi problem.

Eylül çok iyi.

Ben olsam Eylülde peşpeşe iki haftasonu Trabzon-Rize gravel yapardım. Millet 10 gün kalsın, gezsin dağları tepeleri.

Çıkış noktası da merkez değil de ilçeler olurdu. Maçka mesela. Oradan çık, sümelayı karşıdan gören tepelerden 2500 metrelere vurup Larhan vadisinden aşağı indir.

Verin bana federasyonu 10 seneye memleketi Mordor'a bizim çocukları da Uruk-hai'ye çeviririm. Millet TR yarışlarına abdestsiz kaydolamaz.

Bahsettiğim rotaların biri, Maçka çıkışlı yaklaşık 100km-3600m falan olur.
(link)

Veya bu. Başlangıç ve bitiş biraz değişirse uyar.
(link)

Son düzenleme:
Ben diktatör olduğumda cebri sürecekler. Milleti ftp'ye göre sınıflandıracam. Para birimi watt olacak.

Şaka bi yana yukarda örnek verdiğim rotalar orda dururken gidip sürmüyorsan umutsuz vakasın. 20+ senedir bildiğin yalvarıyorum millete forum köşelerinde. Hala binlercesi gitmiyorsa ben ne yapayım amigo.

Son düzenleme:
Trabzon-Rize?
Way canına. Yol bisikletiyle o iş zor arkadaşlar. Gravel için efsane rotalar çıkar ama asfaltta kalayım dersen öyle binlerce bisikletliyi kaldıracak düzgün ve trafiğe kapatabileceğin yol zor. Ya da çok aşırı tırmanışlı ve dar yollara sokacaksın orada da yolu tamamen kapatamayacaksın. İşaretleme vb mümkün değil yetişmez.

Haziran sonu ciddi trafik var Trabzon ve karadenizde. Uçak, araba, otel. Hepsi problem.

Eylül çok iyi.

Ben olsam Eylülde peşpeşe iki haftasonu Trabzon-Rize gravel yapardım. Millet 10 gün kalsın, gezsin dağları tepeleri.

Çıkış noktası da merkez değil de ilçeler olurdu. Maçka mesela. Oradan çık, sümelayı karşıdan gören tepelerden 2500 metrelere vurup Larhan vadisinden aşağı indir.

Verin bana federasyonu 10 seneye memleketi Mordor'a bizim çocukları da Uruk-hai'ye çeviririm. Millet TR yarışlarına abdestsiz kaydolamaz.

Bahsettiğim rotaların biri, Maçka çıkışlı yaklaşık 100km-3600m falan olur.
(link)

Veya bu. Başlangıç ve bitiş biraz değişirse uyar.
(link)
Karadeniz yol kalitesi sorunsuz. Karadeniz ilcelerindeki yollar hicbiyerde yok. Örnek vermem gerekirse rizede 1000metre rakimdaki ücra bir yerdeki evime kadar bile asfalt yol geliyor yol bisikleti icin sorun olmayacaktir rota olusturmak. Ama sehir içi genel olarak sıkışık ve trafik olabiliyor. Bende trabzon rize yi merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
haklısın hocam
ders almışlar mıdır? Bilemiyorum...
Daha iyi rotalar yollar varken sırf deniz görelim diye soğuk asfalt ve hatta Arnavut taşı yollarda yarış koştuk. İnanılır gibi değil.
Önümüze çıkmayan ne kamyon ne traktör ne servis aracı ne de akraba ziyareti yapan insanlar kaldı, hepsini gördük. Yanında bol bol küfür yedik, afiyet olsun :komik: :komik:
Bu sene rotaya göre kayıt yapacağım. Bursa bu tür organizasyonlara şehir içinde alışık değil. Genel anlamda alternatif yol olmaması ve planlamanın kötü olması bu durumları ortaya çıkartıyor.
cok iyi ozetledin gercekten , bir de ilave Mudanya sahil seridi vakasi var :)

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Yakın şehirlerdeki Gran Fondolar beni pek bir memnun etti. Samsun, Trabzon ve Rize yarışları eğer iptal olmazsa kesin katılacağım. Kapadokya'da sürmek de çok ilginç olabilir.
Bence fiyatlar önemli.Samsunu gene en ucuz yapmaya ve konaklama yeri içinde yurtları planladığımız için masrafı en az olan granfandoların başında olacaktır.Eğer rotayı onaylatırsam harika bir rotada Fransa turu gibi düşün onun küçüğü yani 116 km 1300 M tırmanışlı harika bir doğada köylerden geçen çok zevkli bir yarış olacağından gelecek sporcu sayısınıda artırır.Birde zaten 1000 kişi gelmesin 😁bize 500 yeter.
Geçen sene tırmanış talebi vardı zaten ama fazla abartmayın yine de :)

Son düzenleme:
Varsa soru salın gelsin

(link)
Hocam yayında gündeme almanızı istirham edeceği konu; ortalama bir granfondo amatörü haftalık toplam ne kadar TSS/load almalı.
hafta içi trainer, hafta sonu orta seviye tırmanışlı rotalar kabul edelim.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve lrfan
Takvimin yenilerinden:

(link)

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Takvimin yenilerinden:

(link)
Geçen sene güzel bir MTB maraton yarışı yaptılar; köylerin içinden geçip nehir kıyısından çıkıyordu, giriş ücreti de bedava gibi bir şeydi. Katılım o kadar zayıftı ki... Şimdi 1300 liraya yol yarışı yapmışlar, o yollarda MTB bile zor gidiyordu, bakalım katılım nasıl olacak. Bizim halkımız topluca organize olup güzel şeyler ortaya çıkarmak yerine her şeye alınıp satılan bir meta olarak baktığı için katılım rekorları kırabilir :) (Dünyada Amerikalılardan sonra vahşi kapitalizmi en çok benimseyen halkın bizimki olduğuna garanti veriyorum :harika:).

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Geri