Scudo Sports

Yok böyle bir hız!

Scudo
220 km değil de adam 220 mil yapmış hatta en son 232 mil (373km) yapmış 5,83 sn de:ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Özgünn
Bildiğim kadarıyla bu kadar hız yapmasının altındaki büyük sebeplerden birisi de benzini ham olarak motora vermeleri.Yani işte bu alet gerçekten benzin içiyor :bsmagryr:

İnternette "top fuel drag race" diye bir arama yaparsanız 5.885 saniyede 220.04 mph hıza çıkmanın çok da inanılmaz olmadığını görebilirsiniz. 4 saniyede 300'ün üzerini görüyorlar.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Türünün tek örneği değil bu, top fuel dragster'ler genelde bu sürelerde bitiriyor. Yanlış hatırlamıyorsam bu motorları besleyen superchargerların çalışması için 600hp civarında güç gerekiyordu. Tabi bunlar iyi hoş da kendi aracınızla karşılaştırıp moralinizi bozmayın. Sizin aracınız 100km'de 4 litre mazot yakıp 200000 km sıkıntısız giderken, bu araçlar her 400m'de rektefiye yapılıyor. Bir de işin bu boyutunu düşünmek gerek...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Pilot falan olsam neyse de şuanki durumumla o aracın içinde olmayı ben istemezdim :D Kalkış anında oluşan ivme 69.4m/s^2 yani yaklaşık 7G. Boyun falan kırılır, iç kanama geçirir insan hiç gerek yok :D @ÇaNakkaLeRuHu

• Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
@ÇaNakkaLeRuHu

Ne kadar yakıt alıyor bilmiyorum ama başlangıçta neredeyse full iken tamamen bitiyor. :D

Abi ne enteresan aletler var ya. :)

Bugün discovery Channel da gas monkey in aracı vardı 6 silindir 1000bg lik araç o 4 tekerdi
Tüm yarış boyunca yaklaşık 290lt yakıt tüketiyor du 300lt ye çıktılar birkaç ayar yaptılar 2 yarış sonra motor gitti

Böyle rekor hızlar değil ama bu video da efsanedir :D Önde giden aracı merak edenler için söyleyeyim; Audi RS 6 :harika::harika:

Geri