Scudo Sports

Yırtılan dış lastiği onarmak mümkün mü?

Tepki
154
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Merhabalar forum ahalisi.
İlk baştan konuda bahsi geçecek olan lastiği tanıtayım.
(link)
Geçenlerde arazide bayağı takıldım eğlendim fakat bisikleti temizlerken bir de neyle karşılaşayım. Ön dış lastiğim yan yanağından kesilmiş. Ayriyeten dış lastiği çıkardığımda kesiğin yüzeysel değil yapısındaki ipliklere de zarar verdiğini gördüm. Neyin yırttığının önemi artık yok ama benim asıl merak ettiğim bu yırtılmayı lastiğin yapısını mümkün olduğunca koruyarak iç taraftan onarmak mümkün müdür? Yama yapmak aklıma geldi ama bu sefer de sürüşümü ekiler mi diye düşünmeden edemiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
(link)

Scudo
Diş ipi kullanarak yırtığı çapraz dikişler ile dikin. Daha sonra içten araba lastiği yaması yapıştırın (normal yama esnek olduğu için çok işe yaramayabilir, bu nedenle esnek olmayan bir yama olmalı). En son olarak da dıştan plastik çimento (loctite 406 vs.) ile dikişlerin üzerini kaplayın.

Muhtemelen bir süre daha idare eder.

En garantisi değiştirmek :)

risk almayın, yenisini alın. üstelik tamir için hem zaman, hem istemeden bir miktar para kaybedecek ve nihayetinde değiştireceksiniz eninde sonunda. bu süreçte acaba daha ne kadar gider sorusu aklınızı meşgul edecek ve en son alacağınız lastik bu maliyetler eklenince biraz daha pahalıya gelecek. saygılar

Benim lastiklerde uzun süredir bu şekilde yarıklar var. Ara sıra kontrol ediyorum. Bisikleti sert kullanmama rağmen ne bir ilerleme ne bir açılma olmadı. Maxxis Crossmark eXCeption 120TPI.

Lastiği değiştirmeni öneririm. Ama yine de ne yapabilirimi bilmek isterseniz dış lastik yamaları var. DHci arkadaşlar yanında hep bunlardan taşıyorlar onlardan öğrenmiştim ben de.

(link)

Dikme olayi hosuma gitti. Hem esnek oldugundan tekrar acmaz en azindan uzun sure. Iceriden de genis yama yapistirmak iyi bir fikir dikise ek olarak ama yapistirma konusunda plastik cimento yerine once yarigi icten ve distan yamalayip uzerini dikmek daha akillica geliyor.

Grayderin köy yolları düzeltmesi sonucu taşların sivrilmesi nedeniyle Schealbe Marathon Plus Tour lastiğini taşlar kesmiştir. Lastik kaplaması yapan bir yere vererek hem içten hem de dıştan yama yaptırdım. Sanırım 25 TL ödemiştim.
Lastiğin önceki ve sonraki fotoğrafları:
13227108_10153677613288182_7129210136637222317_n.jpg
20160612_202208.jpg 20160612_202240.jpg

Arkadaşlar bugün bisikletimi yıkiyacaktim arka lastiğin yanağında ufak bir kesilme farkettim içi gözükmüyor ama ipleri dışarı çikmis.lastik daha yeni olduğu için baya moralim bozuldu.sıkıntı olurmu böyle kullansam
IMG_20201014_160718.jpgIMG_20201014_160713.jpg

üste yazılan gibi dış lastiği yama uygulaması uygun olur mu?
Yani demek istediğim içe doğru bir açılma yok lastik aşınmış içinde ip hafiften dışarı cikmis.fotoğrafa bakmadinizmi?

Yani demek istediğim içe doğru bir açılma yok lastik aşınmış içinde ip hafiften dışarı cikmis.fotoğrafa bakmadinizmi?
hayır resmi incelememiştim sadece yazıya istinaden yorum yaptım.

O janta o lastik yırtığı az bile :) Görünürde sıkıntı yok gibi... Bence sorun etmeye değmez. Benim iplerde sökülüyor.
O jant mazgala girip çıktığım için oyle:) muhtemelen lastikde o yüzden bu hale geldi d

@Voltaire peki bu kesik zamanla genislemez degilmi Allah korusun hızlı Giderken patlarmi?

Benim de yeni aldığım lastik böyle oldu.
Bir şey yapmalımıyım sizce(tamir iade değişim garanti vs.)
20201022_180301.jpg

İç taraftan sıvı conta uygulayın 1mm kadar, 24 saat sonra sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz ( lastik eti kalınsa hem iç hem dışarıdan uygulayın)
Ağır kross motor yarıklarında bunu kullanıyoruz, keza tubeless mtb lastiklerimizde de. Şiddetle tavsiye ederim...

İç taraftan sıvı conta uygulayın 1mm kadar, 24 saat sonra sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz ( lastik eti kalınsa hem iç hem dışarıdan uygulayın)
Ağır kross motor yarıklarında bunu kullanıyoruz, keza tubeless mtb lastiklerimizde de. Şiddetle tavsiye ederim...
Önereceğiniz marka model var mıdır

Geri