Scudo Sports

yıpranmış kask ve kask bakımı hakkında...

timurdigital

Daimi Üye
Tepki
464
Bisiklet
Merida
selamlar,yazacağım konuyu forumda araştırdım,arama butonunu da kullandım fakat göremedim.konu daha önce işlendi ise şimdiden özür dilerim....
sorunum şu şekilde,kask zamanla kullanımdan dolayı iç kısmındaki süngerler ve bunun gibi diğer malzemeler yıprandı.kaskın kendinde birşey yok.dış kısmı ve çenemizin altına kilitlediğimiz şeylerin hepsi sağlam.
acaba kaskın içi değişir mi? veya bulunur mu? yada neler önerirsiniz.
birde kaskın içinin temizliği ve bakımı için neler yapmalıyız?yanıt yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

• Beğen
Tepkiler: gencizmirli
Scudo
Güzel bir konu...Benimde kaskımın içerisindeki çırt çırtlar eskidi sanırım.O yüzden yolda düşmesinden korkuyorum süngerlerin.Çünkü onlar yokken kask çok rahatsızlık veriyor.
Bu konuda kolaylık bulan varsa,bizlerlede paylaşırsa çok seviniriz...

Kaskınızın içindeki süngerlerin şekilnde başka süngerler kesebilirsiniz. (el yapımı yani)...

• Beğen
Tepkiler: gencizmirli
Kaskımla çok şükür ciddi bir kaza geçirmedim, kask başımdayken kafama darbe hiç almadım ama içinde köpük kısmında hasarlanmış, çatlamış bir yer var. Yeni kask alana kadar orasını ne ile onarabilirim? Belki hırdavatçılarda yalıtım malzemesi olarak çatlakları doldurmak için tüp içinde satılan sıvı olan ama püskürttüğünüzde katılaşıp genişleyen sarı renkli köpükler işe yarayabilir.

sarı köpük kullanmanızı tavsiye etmem pek
çünkü o madde sıkıldıktan sonra bir miktar genleşiyor (bazıları %30) kaskınızda geri dönüşü olmayan hasarlar oluşturabilir

satrafor (eps) kısım modelcilikte kullanılan epoksi yapıştırıcılarla yapıştırılabilir, bu yapıştırıcıların 5 dakikada kuruyanları var fiyatları 5€ gibi sanırım tabi hacmine ve donma süresine göre değişiyor

birde uhu por var ama normal uhu ile sakın denemeyin kaskı anında eritir, buda işinizi görür sanırım :
http://img413.imageshack.us/img413/503/uhuporme0.jpg

Çatlağı sadce kapatmak biraz mantıksız olur. Asıl yapılması gereken çatlağı birbirine kaynatmak bu da ancak yapıştırıcı yolu ile olur gibi gözüküyor.

yapıştırıcı kullanmak konusunda haklısın, poliüretan köpükte, eğer straforu eritmezse bir miktar yapışma sağlayacaktır ama bunları açınca tamamını kullanmak tavsiye edilir (kuruduğunda ağızları tıkanıyor bazen tıkanıklığı açmak mümkün olamıyor) tüpün tamamı ziyan olabilir, hassas işler için kullanışlı sayılmazlar.
soğuk slikon ise straforu bir süre sonra bırakabilir, dolgu amaçlı olarak kullanılırsa esnemeye izin vererek başka yerlerde çatlamalar oluşmasında neden olabilir

sıcak silikon kullanılabilir mi acaba ne gibi zararı olur bildiğim kadarıyla su gelmediği surece cok saglam tutuyo

sıcak silikonu ince ve esnemeyen bir çatlağın içine sıkmak mümkün olmayacaktır , bence sıcak silikon plastik malzemelerde ve hafif işlerde kullanılmalı, kullanmasını sevmediğim bir malzemedir :)

@başarist

Çivisiz kablo montajında çok işe yarıyor. Bu iş için tek malzeme bence.

Kasktaki çatlak için Japon işi bir yapıştırıcı öneririm.Hem çok ince olduğu için heryere nüfus ediyor hemde kask malzemesini çok iyi tutuyor.

Geri