Scudo Sports

Yine yeni bisiklet

Tepki
7
Öncelikle herkeze merhaba,
Aranızda henüz yeni sayılırım. yeni bir bisiklet almak istiyorum ve bisiklet markalarına-modellerine çok uzağım. hiç anlamam desem yeridir. masa başı işi yapıyorum ve sürekli olarak ufak ufak artan kilom beni rahatsız ediyor. biraz forma girmek ve birazda kondüsyon için bir bisiklet almak istiyorum bu bisikleti işe gelip gitmek için kullanıcam fakat yol oldukça uzun 30 km kadar. asfalt ve düz bir yol. çok kısa bir yokus var. yani toplamda günde 60 km yol eder. öncelikle ince tekerlekli yarış bisikleti diye tabir edilen bisikletlerden almayı düşünüyordum sizin önerileriniz nelerdir? bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. bütçe 1000 ytl civarı olabilir.
Boy: 183
Kg: 90

Scudo
En yakin yasadigim tecrubeme dayanarak CEMBIO denen bisikleti kesinlikle ALMA derim :) Bisiklet tavsiyesinide isi bilenlere birakirim :)

k<rdeşim hem yarış özellikli hemde dağ bisiklet görünümlü modeller var karaköyde kuledibinde bahar bisikletvar pazar günü oradaydım çok güzel bi bisiklet 500 euro ama makineye hasta oldum bende yeni bisiklet toplamak içim parça arıyordum ve görünce vuruldum yolun düşerse bibak.

bende crom kaplı bmx-aliminyum dağbisikleti ve yol yani yarış bisikleti mevcut ben hepsine biniyorum ama bmx yeri performansı mütiş,arkadaşımın dediği gibi CEMBIO sakın ama sakın alma en fazla 2-3 senelik bisikletler atarsın ona göre deneyimli arkadaşlardan yardım almanı tavsiye ederim iyi günler

• Beğen
Tepkiler: ozyurterdem
tekrar merhaba, uzun yolda ince tekerli ve geniş çaplı tekerler daha az yoruyor gibi bir öneri sunmuştu arkadaşım. bu önemli bir detay değilmi ? yani MTB ler ile uzun yol çok fazla yorucu olmuyormu? deneyen ve tecrübe eden arkadaşlar bana bu konuda da yardımcı olabilirler mi? ve bisiklet seçerken kadro boyu haricinde dikkat etmemiz gereken püf noktaları nelerdir? disk fren, vites sayısı vs gibi.

Turkiyenin yollarinda ince lastik kullanmak bence pek mantikli degil...
ben kullandim en ufak bir cikintida jant yamuluyordu..
benim tavsiyem: alacaksan sadece ön amarsitörü olan bir MTB al...kollarini cok yormaz yollarda...
yol lastikleri takarsin bisiklete bu seni fazla yormaz... ki tekerleri cok sisirirsen bu da seni hizlandirir..
Amoeba Hussar 1000 ytl civarinda benim tavsiyem bu...
Kazasiz belasiz kullanman dilegimle

• Beğen
toplama bir bisiklet aslinda daha ucuza geliyor kanimca...
guzel bir kadro uzerine Shimano acera yuklersen bu baslangic icin guzeldir bence..
Fren konusunda ön:disk fren, arka: v-break bence yeterlidir...

• Beğen
@caverman

iki ayrı tekere iki ayrı fren sisemi oluyor mu vallaha iyiymiş...

İyi günler..
Kaçkar Bisiklet:
www.kackarbisiklet.com (Serkan abi & Oğuzhan Abi[Kızıltoprak Şubesi])

Sitesinde aşağıda vericeğm modelleri ve alternatifleri ayrıca Telefon numarı ile adresini bulabilirsiniz..
-Sedona 761(Sedona nın en kaliteli modellerinden biri)
-Amoeba Hussar(Orta derecede sağlam ve kaliteli bir model(Yolda Bırakmaz)
-Amoeba Scud(Hussarın üst modeli)
-Kron xc1000(Kron'un giriş seviyesindeki bir bisiikleti.Sağlam,kullanışlı ve güzel)
-Kron xc2000(1000 in üst modeli)
Bunun dışında bisikleti alırken disk fren ise hidrolik olmasına dikkat edin..Mekanik olmamasına özen gösterin..Eğer mekanikse v fren i tercih edin.(Dsik fren gereksiz karmaşık bir düzene , ağırlığa ayrıca yüksek fiyata sahip..Yanısıra v fren daha basit bir sisteme, sağlamlığa ,güvenilirliğe ve ucuzluğa sahip..)
Bunların dışında bakabilceğiniz firmalar:
www.yesilbisiklet.com (Gürsel Abi & Hakan abi)
www.deltabisiklet.com (Ulaş Abi & Davut Abi & Serkan abi)
www.bikeandoutdoor.com
www.aslibisiklet.com
www.erdoganlarbisiklet.com
www.sedabisiklet.com

Benden bu kadar..Bi eksiğim varsa zaten diğer bisikletsever forum üyeleri ekleme yapacaktır..İyi günler..Umarım yardımcı olabilmişimdir.Şimdiden Hayırlı olsun..:)
Can Sonbay

• Beğen
@ozyurterdem
Olur.Ancak sağlıksız olur..Tahminen kastetdiği Mekanik Disk Frendir..Bu da sağlıksız olur..Ya V-freni yada Hidrolik Disk(Bütçeniz yeterse..)i tercih edin..

• Beğen
İlginiz için teşekkür ederim, farkettiğim kadarıyla CANNONDALE marka pek tercih edilmiyor. oysa deltabisiklet ile tefonda yaptığım görüşmede kendileri bu markayı önermişlerdi. ayrıca bir sorum daha olacak büyük çaplı tekerlerin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

28' jantın artısı eksisi hakkında bilgileri abilerime bırakıyorum..Ancak 28' ler hybridlerde kullanılıyor diye biliyorum.26' ise mtb(dağ bisiklet)lerde kullanılıyor diye biliyorum..

@ozyurterdem

bu bisikleti alayımmı arkadaşlar? komponentlerden pek anlamıyorum, görüşlerinizi bekliyorum.

oluyor.. hatta bence gereksiz ama bir tekere iki fren bile takilabilir:D
hem v break hemde disk:D

bence guzel bisiklet ama fiyatina gore bu linkteki bisiklet ondan iyi
(link)

Geri