Scudo Sports

Yıllara göre Bisan modelleri

@Mesut C.

Burada "yıllarını vermiş markalar" derken Sedona, Kron, Salcano vs gibi markaları kast etmediğinizi, yabancı bilinir markaları kast ettiğinizi düşünüyorum. Adı geçen markalar piyasada yokken Bisan bisiklet üretiyordu. Beğenelim ya da beğenmeyelim Bisan sektöre yıllarını veren markadır geçmiş yıllarda güttüğü politikaları beğenmesemde.

Yabancı markaları kast ettiyseniz yine sadece marka bazında yaptığınız ( kadroları görmedik bile henüz hiçbirimiz) "tercih etmek sağlıklı olamz" kanısı dayanaksız kalıyor.
Kaldı ki Bisan orta ve üst düzey bisikletlerde çok kaliteli üretimler yapıyor. Pazarlama hataları ile bizler Bisan'ı mobilyacılarda Hi-ten bisikletleri ile tanıyor ve yargılıyoruz.

Toparlarsam görüp denemeden "kim alır ki", "sağlıklı olmaz" vb gibi yorumlar en hafifinden yargısız infaz oluyor.

Not: Sayın mesut c. sizden alıntı yaptım ama aynı kanaattekilere genel yorumdur kişisel almayın lütfen.

Scudo
Eski bisan rambo ve ihlas kullanıcısıyım bu arada :)

bisan gibi bi türk firması geride kalması beni üzerdi bence bisikletler güzel fiyatlar diğer markalarda günyüzüne ççıktığı zaman oturacaktır

• Beğen
Tepkiler: usame ömer
Nette gezerken tesadüfen bu modelleri gördüm. Bisan olması beni hayrete düşürdü. Eğer bunlar Bisan'sa fiyatları da Bisan fiyatıdır diyerekten baktım fiyat kataloğuna aman yarabbi o ne dedim. Sen yeni atılım yapmışsın güzel de bisikletler üretmişsin ama o bisikletleri o fiyatlara alan olmaz ki. Önce fiyatını belli bir miktar düşük tutacaksın ki insanlar senin ürettiğin bisikleti almaya cesaret edecek. Kamuoyunda güzel bir izlenim bırakmadan bismillah demeden böyle fiyatlara satılmaz ki bu bisikletler.

Bu arada QRX 9650 modeline ilk görüşte vuruldum ama 1,722 TL fiyat biçmişler çok para...

Valla yazılanların hepsini okudum derdim tartışma ve kırıcı olmak asla değil;ama elin oğlu yapıyor.bizde bakıyoruz mantığını aşamadık gitti evet adamlar yapıyor lafımız yok bisan fiyatları yüksek tutmuş oda doğrudur.(kimilerine göre...) deniyorki işte salcanomu,kronmu,bianchimi,carraromu yada diğer markalar varken niye bisan?niye olmasın kendi yurdumun kendi insanımın yaptığı ürettiği bir bisiklet ve marka elin çekik gözlüsünün yaptığı yada montajını yaptığı bisiklet süper ve iyide bizimkimi kötü(milliyetcilik olarak ele almayın hiçde değilimdir) sadece insanıma saygı duyarım desteklerim.evet zamanında firma olarak yanlışları ve satış politikaları olmuşdur ama bu onu hala aynı devam değişen bir şey yok mantığına düşürmesin.eğer türkler yapamıyor olmuyor diyenler varsa çok çok fazla örnek verebilirim özellikle konu ile ilgisi yok ama iyi bir örnek olacakdır mesela crytek firması crysis denen oyun kendi fizik motoruna sahip oynanışı grafikleri ve türk yapımı,aselsan üretimi yüzde yüz yerli imalat altay tankı ve bilgem ve tübitak ortaklığı pardus anka işletim sistemi bakın hepsi farklı ama ortak nokta türkler yapıyor ver eline imkanı bak neler yapıyor.bence biraz saygı özellikle yeni dönemin genç insanlarına sesleniyorum bu kadar kayıtsız kalmayın kendi ürünlerinize ve firmalarınıza ve kurumlarınıza sahip çıkın saygılarımla.

@oguzhan kadıoglu

Söyledikleriniz tabiki çok doğru.Ancak piyasadaki diğer yerli üreticilerin kullandığı malzemeler kullanılmış bisikletlerde. Sonuçta ekipmanların menşei hep aynı. Evet çok köklü firma, yaş grubumuz olarak çoğumuz o markayla büyüdük. Elbette sahip çıkmalıyız. Ama benim bisikletimi salcanodan 2400 tl'ye alırken aynı ekipmanlı bisiklete Bisan diye 5000 tl vermem. Bu kadar köklü geçmişi olan bir markadan, daha uygun fiyatlı modeller gelmesi lazım. Yanlış fiyat politikası bizi neredeyse Bisanın kalitesini tartışır duruma getirdi.
Yoksa bisana canımız feda. İlk göz ağrımız....:)

Sizin bisikletiniz 2400 tl aynı model aynı özelliklerde bisanda 5000 tl nasıl bir bisikletmiş o öylede 5000 tl mesela hangi model sizinki ve bisanda karşılığına gelen model hangisi?

@oguzhan kadıoglu

salcano ng 020

model bisan 7600. Özellikleri nerdeyse benimkiyle kafa kafaya. normalde bende raidon maşa olur ama benimki epicon la geldi teker setleri falanda aynı sanki. bende crossmax var onda alexrims var. bende ritchey wcs full. onda sadece furç neco. onun frenler deore, çekiş xt. bende full slx. yani aslında bu kadar fark yaratacak bir donanımda yok. Demem o ki; tabiki Bisan güvenilir, kaliteli, köklü firma. Ama bu fiyatlarla zor.

Evet bu konuda haklısın diyecek sözüm yok ne yapmak istiyor firmaya sormak lazım.akıllara zarar durumlar söz konusu.

WRC7900
http://www.bisan.com.tr/images/urunler/2012125c76cb6f9-01a3-4511-bada-f0933cddaecd.jpg
KADRO FRAME : FULL UD-CARBON, SIZE: 17”, 1.29 KG.
ÖN MAŞA FRONT FORK : SR SUNTOUR SF-12 AXON, 1.59 KG.
FURŞ TAKIMI HEAD SET : OVAL HT, INTEGRATED, CARBON
GİDON : 3K CARBON
REKORLU BORU STEM : FULL CARBON WRAP
SELE BORUSU SEAT POST : 3D FORGED CARBON FIBER
JANT RIM : MAVIC DOUBLE-WALL ALLOY
LASRİK TIRE : 26x2.10 MTB MAXXIS / MICHELIN
VİTES SHIFTER : 20 VİTES – SHIMANO XTR FULL SET
ZİNCİR CHAIN : SHIMANO
FREN BARKE : SHIMANO XTR ICE -TECHNOLOGIES HYDRAULIC DISC BRAKE (CENTERLOCK)
AĞIRLIK WEIGHT : 10,35 KG
FİYAT : 9.654,00 TL (peşin); 10.619,00 TL (12 ay vadeli)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WRC7600 XT
(link)
KADRO FRAME : HYDROFORMING TRIPLE BUTTED TUBE X-7 ALLOY, SIZE: 17”-19"-21"
ÖN MAŞA FRONT FORK : SR SUNTOUR SF12 AXON 1,55KG
FURŞ TAKIMI HEAD SET : SEMI-INTEGRATED
GİDON : 6061 DOUBLE BUTTED ALLOY
REKORLU BORU STEM : 6061 3D FORGED ALLOY
SELE BORUSU SEAT POST : 6061-T6 2D FORGED ALLOY
JANT RIM : MAVIC DOUBLE-WALL ALLOY
LASRİK TIRE : 26X2.10 MTB MAXXIS / MICHELIN
VİTES SHIFTER : 20 VİTES – SHIMANO DEORE XT FULL SET
FREN BARKE : SHIMANO XT ICE -TECNOLOGIES HYDRAULIC DISC BRAKE (CENTERLOCK)
AĞIRLIK WEIGHT : 10,92 KG
FİYAT : 4.056,00 TL (peşin); 4.462,00 TL (12 ay vadeli)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WRC7300 D
(link)
ÖN MAŞA FRONT FORK : SR SUNTOUR SF13-XCM
JANT RIM : DOUBLE-WALL 6061 ALLOY
LASRİK TIRE : 26X2.10 MTB MAXXIS / MICHELIN
VİTES SHIFTER : 30 VİTES - SHIMANO DEORE FULL SET
FREN BARKE : SHIMANO DEORE HYDRAULIC DISC BRAKE (CENTERLOCK)
AĞIRLIK WEIGHT : 12,20 KG
FİYAT : 1.977,00 TL (peşin); 2.174,00 TL (12 ay vadeli)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WRC 7600 ACH
(link)
LASRİK TIRE : CST 26x2, 10 MTB
VİTES SHIFTER : 27 VİTES – SHIMANO ACERA FULL SET
FREN BARKE : SHIMANO HYDRAULIC DISC BRAKE (CENTERLOCK)
AĞIRLIK WEIGHT : 14,73 KG
FİYAT : 1.453,00 TL (peşin); 1.598,00 TL (12 ay vadeli)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WRC 7600 ALH
(link)
VİTES SHIFTER : 24 VİTES - SHIMANO ALTUS FULL SET
ZİNCİR CHAIN : KMC
AĞIRLIK WEIGHT : 14,60 KG
FİYAT : 1.271,00 TL (peşin); 1.399,00 TL (12 ay vadeli)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WRC 7300 ACH
(link)
SELE BORUSU SEAT POST : 6061-T6 2D FORGET ALLOY
JANT RIM : DOUBLE - WALL 6061 ALLOY
VİTES SHIFTER : 24 VİTES - SHIMANO ACERA FULL SET
AĞIRLIK WEIGHT : 14,34 KG
FİYAT : 1.313,00 TL (peşin); 1.444,00 TL (12 ay vadeli)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WRC 7300 ALM
(link)
FREN BARKE : SHIMANO MECHANIC DISC BRAKE (CENTERLOCK)
AĞIRLIK WEIGHT : 14,34 KG
FİYAT : 1.227,00 TL (peşin); 1.350,00 TL (12 ay vadeli)
WRC 7600 ALM
(link)
FREN BARKE : SHIMANO MECHANIC DISC BRAKE (CENTERLOCK)
AĞIRLIK WEIGHT : 14,60 KG
FİYAT : 1.271,00 TL (peşin); 1.399,00 TL (12 ay vadeli)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------:alkis:
hadi hayırlı olsun tüm pedalcılara...

evet 15 kg'yi geçmesin de, idare eder...

Bunlar bu yılın malları nereden çıkardınız 2014 diye ? Zaten bu kadar param olsa gidip de bisan almam...

Bu arada Bisan alınacak ise > http://www.bisan.com.tr/urun-gruplarimiz.aspx?id=1001 bundan sonrası zarar ;)

acera-altus setli bisikletler hem ağır hem de pahalı geldi bana şahsen...
1500tl'lik bisiklete acera set koymuşlar, ağırlık 14 kg üzerinde, maşa manuel kilitli...
lastiklerde de ucuza kaçıp cst koymuşlar, 1500 lira verip o lastiklerin sorunlarıyla uğraşmak da ayrı dert...
ayrıca görünür donanım bile gerekenin altındayken jant-gidon-sele-sele borusu gibi parçaların seviyesi de düşüktür diye tahmin ediyorum.

marka takıntım yoktur, ama markası para edecek firmalar da var. bisan onlardan biri değil, salcano'dan bile kötü bir itibarı var ve daha pahalıya daha kötü bisiklet satıyor.

tasarımları idare eder, donanımlar ve kadro zaten toplama, daha mantıklı fiyatlandırılırsa düşünülebilir belki.

Ülkemizde böyle ciks bisikletleri görmek güzel... BİSAN'a helâl olsun.

Geri