Scudo Sports

Yetişkinler için destek tekeri

emir yakup bulut

Forum Bağımlısı
Tepki
1.383
Bisiklet
Ghost
Merhaba, bisiklet sürmeyi beceremeyen 80 kiloluk yetişkin birey için çocuk bisikletlerindeki gibi fakat sürücünün ağırlığını taşıyabilecek destek tekerlerini nereden temin edebiliriz?

Scudo
Türkiye üzerinde göremedim ama training wheel diye yurtdışında çok seçenek çıkıyor. Biraz maharetli bir usta bulursanız zaten yaptırmanız da kolay olur.

Denge kurmayı öğretecekseniz seleyi iyice aşağı indirin, ayakları kolayca yere değsin. Çocukların pedalsız taytay bisikleti gibi, en kısa zamanda böyle öğreniyorlar genelde. Bu iş için katlanır bisiklet daha pratik oluyor yetişkinlere öğretmek için

Kızıma öğretmek için ilk işim yardımcı tekerlekleri çıkarmak oldu, daha kolay dengeyi buluyorlar, 10 dk sürmedi dengeyi bulması. Naçizane

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim fakat söz konusu şahıs 45 yaşında kadın birey, bisikleti de katlanır olmasına rağmen başaramıyor.

Her 2 ayağı ayna anda yere değecek şekilde olsun sele yüksekliği, çok hafif eğimli bir inişte elleri frende ayakları yerde, önce güven gelsin kendisine. Yaşı hiç sıkıntı değil bu arada

@emir yakup bulut merhaba, İrfan abinin bahsettiği şöyle bişey;

1764136186225.png

Bahsettiğiniz hanımefendinin sele yüksekliğini bu görseldeki gibi 2 ayağı da rahatça yere değecek seviyeye getirip antrenmanlara girişmesini sağlamanız lazım. En kolay bu şekilde öğrenecektir. Denge tekerleklerinin pek bi işe yaramaması ve hatta aksine tehlike yaratması sebebiyle artık bisiklet kullanmayı bu şekilde öğreniyor insanlar.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim fakat söz konusu şahıs 45 yaşında kadın birey, bisikleti de katlanır olmasına rağmen başaramıyor.
Bisiklete binmeyi öğrenmek için en kötü seçim herhalde ''katlanır bisiklet'' tir. Gidon açısı çok dik , gidon sele oranı kötü denge için en zor bisiklet bence.Yol bisikleti ile bile daha kolay bisiklet öğrenilir.

Bisiklete binmeyi öğrenmek için en kötü seçim herhalde ''katlanır bisiklet'' tir. Gidon açısı çok dik , gidon sele oranı kötü denge için en zor bisiklet bence.Yol bisikleti ile bile daha kolay bisiklet öğrenilir.
Abi yol bisikleti düzenli bi şekilde dağ mağ bisikletini kullanan ama daha önce yol bisikletine hiç binmemiş biri için bile tehlikeli yav :) Katlanır kullanmadım hiç ama o oturuş pozisyonu falan dışarıdan gördüğüm kadarıyla çok sakil duruyo, ne kadar güvenli hissettirir onu bilemiyorum tabi.

Katlanır bisikletinde gidon boğazı denilen birşey olmadığı için ufak bir gidon çevirmesi olayı bütün dengeleri alt üst ediyor.

Abi yol bisikleti düzenli bi şekilde dağ mağ bisikletini kullanan ama daha önce yol bisikletine hiç binmemiş biri için bile tehlikeli yav :) Katlanır kullanmadım hiç ama o oturuş pozisyonu falan dışarıdan gördüğüm kadarıyla çok sakil duruyo, ne kadar güvenli hissettirir onu bilemiyorum tabi.
Aynen Çetin Hoca'nın dediği gibi gidon açısı çok dik olduğu için yönlendirme aşırı hassas. Hani scooterlar motosikletler arasında en dengesizidir (dik gidon, minik teker) ya katlanılarda hemen hemen aynı mantık geçerlidir.
Motosiklet sürmeyen birisine göre scooter en basit gibi görünür aslında nakedtan endurodan sport touringden vbden daha zor ve dengesizdir.Aynı yorumu katlanır bisikletlerin bisiklet dünyası içindeki yeri içinde düşünebilirsin.

merhaba. yeni üye oldum başlık açma ve soru sorma yetkim yok sanırım yada ben beceremedim. carraro crt world tur bisikletimin lambaları yanmıyor. ön göbekten dinamolu modeli. bursada yaptırabileceğim bir yer var mıdır. nasıl ve nerede yaptırabilirim. benim adıma bu soruyu uygun yere taşıyabilirseniz memnun olurum

Geri