Scudo Sports

Yeter artık yeter

Bisikletle her yere gidilir.Her yere park edilir.Her yerde binilir.

Bisiklet, özgürlüktür.

Ucuzda olsa, pahalıda olsa yoldaşımız o bizim...Çalınınca üzüleceğiz elbet...

Ama önlemde alacağız, herşeyi kadere bırakmayacağız.Ama çalınırsa da susmayacağız...Susmayacağız ki meydan hırsızlara kalmasın...

Küçük bir alıntı :
"Bir ülkede, namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır." İsmet İnönü

Scudo
Sigorta şirketlerinden yakınılmıs. Bence sirketler bilerek yapmıolar bunu. Araclar telefonlar laptoplar genelde el altında hadi arac bi derece ama cep telefonu ve laptop gibi ürünlerin calınma riski cok cok yüksek deil.

Para yatırıosunuz sirkete ama calınmayınca kar ediolar.

Bukadar cok bisiklet calındıgını gören sigorta sirketleri bilerek bulasmıodur bu sektore. Bisiklet sigorta edilse zararlı cıakrlar die düşünüyorum.

Malum burası Türkiye.

Avrupa'da da bisiklet çok çalınır. O yüzden herkes 20-30 yıllık bisikletlerle dolaşır şehirde. Ancak spor amaçlı kullanım için ayrı bisikletleri vardır ve onlara gözleri gibi bakarlar. Bir arkadaşın söylediği gibi ucuz bisiklet de olsa çalındığında aynı şekilde üzülürüz. O yüzden ucuz bisiklet kullanmak pek çözüm sayılmaz. Çalanlar zaten bisikletin ucuz mu pahalı mı olduğunu bilecek tipler değil ki, onlar için hepsi aynı.

Sele çıkarmak diyorsunuz; ben selemin ayarını bile 15 dk'da yapan adamım, hergün takıp çıkarılan sele daha sonra ayar tutar mı?

Bisiklet çalınma hikayesi hiçbir zaman yok olmayacak, ancak kullanım arttıkça göreceli bir düşüş olabilir o kadar. Acı ama gerçek.

Küçük tekerlekli katlanır bisikletlerin popüler olmasının bir sebebi de bu. Bir yere kitlemek yerine katlayıp sırtınıza alıyorsunuz oluyor bitiyor :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Konuyu açan arkadaşa bende katılıyorum eğer bisiklet sürmeye çıkacak isem önce bir düşünürüm park etmem gerekecek bir durum olacak mı ? Eğer olacak ise yanıma en az 2 kilit alırım ama genel de kilide hiç ihtiyacım olmaz gözümün önünden ayırmam.Çok lazımsa kilitlemek uygun yerlerinden kilitlerim ve genel de seleyi çıkarırım.

@Sedat R.TOSUNOĞLU

açtığım konuyu destekleyen desteklemeyen herkese teşekkürler.

sayın üstadım,yaklaşık üç ay önce başıma gelen talihsiz olaydan bir sonuç çıkmadı,hatta karakoldaki sayın polislerimiz "biz adamı yakalayınca yaptım der mi" gibilerinden laf ettiler. artık daha fazla ne söyleyeyim,yapanın yanına kar oldu.baklava çalan çocuklara 32 yıl verirler, neyse daha fazla yazmayım, rütük ağzımı kapar sonra devlet büyüklerine hakaret kanununa muhalefetten beni içeri alırlar.saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Ben de Timur abinin bu konudaki düşüncesine hak veriyorum.
Bence;
1- "Hırsıza kilit dayanmaz" ne kadar kaliteli olursa olsun kilide güvenmek çok makul gelmez bana.
2- Türkiye şartları malumdur. Hırsızlık karşısında mağdurların daha sonra yapabileceği neredeyse hiçbirşey yok. Bu yüzden mağdur olmamak için tedbiri elden bırakmamalı.
3- Realist olmak lazım. "Hırsız var diye kaliteli bisikletime binmeyeyim mi?" gibi bir yaklaşım potansiyel mağdur sayısını bence daha da artırır. Ben de olsam binerim ama "Binersen de başından ayrılma!" derim vesselam...

Yaşadığım yer 14.000 nüfuslu bir ilçe. Burada herkes birbirini tanıyor. Bisiklet kullanımına çok uygun yokuşu yok. Ulaşım amaçlı kullanım fazla yaygın değil, genelde çift kadrolu Bisanlar var. Hırsızlık hemen hemen yok gibi. Ben 2 yıldır burada yaşıyorum, şimdiye kadar hiç kilitlemedim bisikletimi. İşyerimin önünde yolda bırakıp 3-4 saat başka yerlere gittiğim oldu. Yinede İzmir'den kalma alışkanlığımla uzun süre tedirgin oldumsada artık alıştım. Bunlar benim şansım. Gelelim konuya, çalınma korkusu ile pahalı bisikletlerimize binmeyelim görüşüne katılmıyorum. Sporcu isek antreman yaptığımız-yarıştığımız bisikletlerimiz ayrı kullandığımız bisikletimiz ayrı olabilir. Bunun dışında var olan bisikletimi çalınır korkusu ile kullanmayacaksam ne anlamı varki ona sahip olmaya. Gerkli güvenlik önlemlerini alıp hatta abartıp binerim kardeşim bisikletime. Tamam ben de çok seviyorum bisikletlerimi çalınırlarsa çok üzülürüm ama onlar hayatıma hakim değil, benim için araçlar. Hayatın zevkine varın, binin bisikletinize, misafir odasında yabancılar değil siz oturun, çeyizlik takımlarınızda akşam yemeği yiyin, bayramlıklarınızı normal günlerde de giyin. Ya da herşeyi erteleyin, saklayın sonra da ........

• Beğen
Tepkiler: mşehirli
Bisiklet alamdım henüz ama alınca bir de bunu düşünmek zor geliyor...

@mehmet aşkın
Hortlayan konuları ve hortlatanları seviyorum :-D

Bisiklet çalınma işi memlekete göre değişiyor heralde benim kron vardı pek kitlelemiyordum ama çok şükür bişi olmadı:) fethiyede.

Ama samsun çarşamba da arkadaşım 4 tane bisiklet çaldırdığını söylediğinde çok gülmüştüm :-D memleketi kötüledik ama yapacak birşey yok..

Çalan kadar sahip çıkmayanın da suçu var.

@geloturikidakka Hocam sahip çıkmak kolayda eve nasıl sokacağımı düşünmeye başladım şimdiden, yalnız yaşasam sorun değil de aile ile yaşıyorum biraz sorun...:)

mesajın sonuna yaşasın hırsızlar yazmayı unutmuşsun zihniyete bak arkadaş, ülkede rahat gezemiyoruz adam bunu eleştiriyo ya

Bisiklete çip taktirip kendini imha ettirecek bir sistem lazim . Boyle patlayinca tezek sarisi bir renk ve koku hirsizdan 12 ay çıkmayacak, tek caresi ise bisikletin sahibinde olacak. Cok kotuyum galiba...

2011 MODEL BINACI MILES BİSİKLETİM ÇALINDI
Merhaba Arkadaşlar dün ( 13.05.2015 ) yani Çarşamba Günü 08:30 ile 20:00 saatleri arasında İzmit REAL BİSİKLET PARKINDAN “2011 model Bianchi Miles” bisikletim çalındı.
Real Güvenliği, polis isterse kamera kayıtlarını verebileceğini; Polis ise Fatura olmadan işlem yapamayacağını Söylüyor. Anlayacağınız Şuan her hangi bir işlem yapamıyorum.
2011 Yılında Kocaeli’nde bu bisikletten 10-15 ADET vardı ve bu seri her yıl üzerinde değişiklikler yaptı.
Bisikletimi ve seriler üzerindeki farkları da ekte bulabilirsiniz. Görenlerin duyanların insaniyet namına bana bildirmelerini rica ederim.
(link)

Dosyalar

• 11207699_10205502697060436_1864284897_o.jpg
    11207699_10205502697060436_1864284897_o.jpg
    104 KB · Okunma: 50
  • DEĞİŞİM.jpg
    DEĞİŞİM.jpg
    146,2 KB · Okunma: 48
  • 11242759_10205502697380444_1211094938_o.jpg
    11242759_10205502697380444_1211094938_o.jpg
    215,8 KB · Okunma: 46
  • 11255660_10205502697420445_1978761348_o.jpg
    11255660_10205502697420445_1978761348_o.jpg
    169,3 KB · Okunma: 46
  • 11269338_10205502697180439_1941928543_o.jpg
    11269338_10205502697180439_1941928543_o.jpg
    113,1 KB · Okunma: 49
  • 11270779_10205502697340443_2040754486_o.jpg
    11270779_10205502697340443_2040754486_o.jpg
    123,2 KB · Okunma: 48
@m.muratsevindikl

Geçmiş olsun, bende genelde markete uğramak ve mola vermek için real bisiklet parkında bırakıyorum tabi kilitleyerek, realde özel güvenlikte arada dolaşıyor ilginç, sanırım bisikletinizde kilit yoktu?

• Beğen
Tepkiler: m.muratsevindikl
@m.muratsevindikl Geçmiş olsun. Türkiye de artık bir şeyi çalınmadık insan bulmak çok zor. Bazıları konuşur birileri yapar(!)

@Taner James sağolasın. kilitli idi hatta dün bir kişinin daha çalmışlar. Güvenliğin bana söylediği öyleydi. sabah bisikleti kilitlerken bir güvensizlik vardı içimde bir özentili kilitlemiştim.

@Antecurs aynen haklısın. Yanlız beni en çok üzende polisimizin bu kadar duyarsız olması. Güvenlik kamerasını inceleseler. Benim sabah nasıl kilitleyip bıraktığımı ve kimlerin aldığını anlayacaklar ama ger gör ki durum böyle...

Valla bırakmayacaksınız , kilitlemeyeceksiniz. Dün kız arkadaşımla buluştum bisikleti bırakacak yer bulamadım. Kapalı otopark olsa belki koyardım ama bu şekilde ne yazık ki yanımda taşımak zorunda kaldım. En son Burger a oturalım dedik kilitledim dış demire ben de görebileceğim bir yere oturdum. Tineriler vs geziyordu ortalıkta ve de baya dikkatli bakıyorlardı . Kilit olmasa 5 sn sürmez alıp kaçmaları.

Dikkatli olacaksınız gözden uzağa bırakmayacaksınız yapacak bir şey yok.

@m.muratsevindikl Eğer bu alışveriş merkezinin otoparkından olan bir hırsızlık ise aslında alışveriş merkezinden zararınızı karşılamasını isteyebilirsiniz. Onların gösterdiği bir alana siz üzerinize düşeni yaparak parketmiş ve zincirlemişsiniz. Ama işte tek sorun bisikletin faturasının olmaması. Bu durumda ne olur bilemiyorum.

@Onur İlker Gündoğdu Hırsız için kapalı açık farketmiyorki. Youtube'da onlarca video var kapalı otoparktan yapılan hırsızlıklara örnek.

Ya bi git ne saçmalıyon çalınınca ağlamıcakmışım o çalan o.ç. benlemi kazandı ister 500 liralık bisiklete binerim ister 10.000 tllik kime ne ucuz bisikleti çaldırcakmışım.ucuz bisikleti mi çalcakmış çalanında çalanı koruyonındaaaa

SAKIZDA ÇALSAN ALTINDA ÇALSAN HIRSIzLIKTIRR ağlarım kime ne.....

• Beğen
Tepkiler: m.muratsevindikl
Geri