Scudo Sports

Yerli ve yurtdışı alışveriş siteleri

Yurtiçimi, yurtdışı alışveriş sitesini tercih edersiniz?

• Toplam katılım
    69
Bu işin buraya geleceği çok barizdi de ben kötüyü söylemeyeyim dedim.
Söylesen de bir şey değişmeyecekti... Deniyorum işte hakkımı aramak için. Benzer bi durumu yaşayan olursa diye burada kayıt altına alıyorum yaşadığım süreci.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Scudo
Son durum güncelleme:

DHL'in beni yönlendirdiği ve onların talebiyle DHL üzerinden "gümrük işlemlerini başlattıktan" sonra bu DGF denen DHL ile anlaşmalı gümrük müğşavirliği bana

"İthale konu olan eşya özel izinlere tabi olduğu ve gümrükleme uzamanlık alanımıza girmediği için malesef tarafımızca ithalat hizmeti verilememektedir. Dilerseniz bir diğer local firma ile ithalat işlemlerinize devam edebilir veya ürünlerinizi geri iade edebiliriz."

Diye mesaj attı mail üzerinden. Uranyum mu ithal ettik sanki ne yaptıysak özel izinlere tabiiymiş bu arkadaşlar yapamıyormuş :D Çok küçük ölçekli geldi galiba ya uğraşmak istemiyorlar yada bana illaki diğer "local" yerel firmalara 50$'lık ürün için 10bin-15bin TL işlem ücreti ödettirip yerel esnafı kaldındırmaya yardımcı olmamı istiyorlar.

Neyse görüştük Ekrem bey ile. Bİsiklet arka ışığı olduğundan içinde lityum bilmem ne batarya olduğundan ve ürünün fiyatı 27 euro sınırının üzerinde olduğundan gümrükten geçemezmiş illaki yolcu yanında geçmesi gerekiyormuş. Knog yetkililerine 27 euro altı göstertip tekrar göndertsem bile geçmezmiş. Bu da forumdakilere bilgi olsun.

Son durum güncelleme:

DHL'in beni yönlendirdiği ve onların talebiyle DHL üzerinden "gümrük işlemlerini başlattıktan" sonra bu DGF denen DHL ile anlaşmalı gümrük müğşavirliği bana

"İthale konu olan eşya özel izinlere tabi olduğu ve gümrükleme uzamanlık alanımıza girmediği için malesef tarafımızca ithalat hizmeti verilememektedir. Dilerseniz bir diğer local firma ile ithalat işlemlerinize devam edebilir veya ürünlerinizi geri iade edebiliriz."

Diye mesaj attı mail üzerinden. Uranyum mu ithal ettik sanki ne yaptıysak özel izinlere tabiiymiş bu arkadaşlar yapamıyormuş :D Çok küçük ölçekli geldi galiba ya uğraşmak istemiyorlar yada bana illaki diğer "local" yerel firmalara 50$'lık ürün için 10bin-15bin TL işlem ücreti ödettirip yerel esnafı kaldındırmaya yardımcı olmamı istiyorlar.

Neyse görüştük Ekrem bey ile. Bİsiklet arka ışığı olduğundan içinde lityum bilmem ne batarya olduğundan ve ürünün fiyatı 27 euro sınırının üzerinde olduğundan gümrükten geçemezmiş illaki yolcu yanında geçmesi gerekiyormuş. Knog yetkililerine 27 euro altı göstertip tekrar göndertsem bile geçmezmiş. Bu da forumdakilere bilgi olsun.
DGF "DHL Global Forwarding", DHL in grup şirketlerinden biridir.

Geçmeyeceğini yazmıştık, tecrübe etmek istediniz , bin nasihatten iyidir, maddi kaybınız olmadı en azından.

Garantiydi, arızalı gönderdik yenisi geldi gibi sözlü beyanların gümrükte geçerliliği yoktur, ancak gönderirken bu beyanlar usule uygun yapılırsa mümkün olabilir. Fakat yine de ürüne yapılan katma değerli işlemlerin ücretlerinden doğan vergi hesaplanarak alınır ki , onda da bu işlemleri siz yapamayacağınızdan gümrük müşavirine ihtiyaç duyarsınız.

Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Güncelleme,
İade işlemlerini başlattıktan sonra yeni bir mail geldi. Kısaca iade işleminin gönderici yani benim durumumda Knog tarafından onaylaması gerekir diyor 3 gün içerisinde. Yoksa iptal oluyor ve tekrar iade süreci başlatmanız gerekiyor.

"Varış tarihinden itibaren 20 günlük resmi işlem süresi dolmuş gönderiler otomatik olarak tasfiye sürecine alınacaktır.
Bilgi edinmenizi rica ederiz.
Teşekkürler
Alıcısı firma olan gönderiler için tasfiye ücreti 100 EUR + 20 günlük ardiye bedelidir."

Alıcı olarak ben bir "firma" olmadığım için olur da 20 gün içerisinde iade işlemlerini onaylatamazsam bu ücretlerin benden alınmayacağını düşünüyorum ama yine de emin olamadım. Hayırlısı artık. Umarım Knog ürünü hızlı gönderdiği gibi iadeyi de hızlı onaylar.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Geri