Son durum güncelleme:
DHL'in beni yönlendirdiği ve onların talebiyle DHL üzerinden "gümrük işlemlerini başlattıktan" sonra bu DGF denen DHL ile anlaşmalı gümrük müğşavirliği bana
"İthale konu olan eşya özel izinlere tabi olduğu ve gümrükleme uzamanlık alanımıza girmediği için malesef tarafımızca ithalat hizmeti verilememektedir. Dilerseniz bir diğer local firma ile ithalat işlemlerinize devam edebilir veya ürünlerinizi geri iade edebiliriz."
Diye mesaj attı mail üzerinden. Uranyum mu ithal ettik sanki ne yaptıysak özel izinlere tabiiymiş bu arkadaşlar yapamıyormuş

Çok küçük ölçekli geldi galiba ya uğraşmak istemiyorlar yada bana illaki diğer "local" yerel firmalara 50$'lık ürün için 10bin-15bin TL işlem ücreti ödettirip yerel esnafı kaldındırmaya yardımcı olmamı istiyorlar.
Neyse görüştük Ekrem bey ile. Bİsiklet arka ışığı olduğundan içinde lityum bilmem ne batarya olduğundan ve ürünün fiyatı 27 euro sınırının üzerinde olduğundan gümrükten geçemezmiş illaki yolcu yanında geçmesi gerekiyormuş. Knog yetkililerine 27 euro altı göstertip tekrar göndertsem bile geçmezmiş. Bu da forumdakilere bilgi olsun.