Scudo Sports

Yerli bisiklet lastiği

Biz 700- 25 mm bir çift kaliteli lastiğe, ortalama kalitede dört otomobil lastiği kadar para veriyorsak burada bir tuhaflık yok mu?
Eğer Tüpütak bu projeyi destekleyip ortaya çıkarılacak ürün bizlerden geçer not alırsa bu bir başarı olur. Gümrük + Vergi+ Kargo giderleri eklenmeden uygun bir fiyatlama beklemek en doğal hakkımızdır..

Scudo
ZZırhlı lastik de üretecekler mi acaba? Ben market bisikletimde IRC isimli bir marka kullanmıştım. O da Türk Malı. Zırhlı lastiği yokmuş. Patlayıp duruyordu. Şehirde iyi güzel de köyde gitmiyor. Türlü türlü diken var. Zırh şart. Yoksa 500 metrede 10 patlakla iç lastiği uğurlarsınız. Rubena'nın tek lastiği olmuş 120 lira. Aynı kalitede yerlisi gümrük vergisi vs olmayıp bir de devlet desteği alıp da fiyatı da 80-90 civarında olsa şuanki kura enflasyona göre tercih edilir. Yoksa aynı kalitede olup 130-140 lira olursa zor.

Sayfalarında lastiğe dair ebat dışında hiçbir teknik bilgi yazmıyor bu arada.

Yerli ve uygun bir ürünü seve seve kullanırım. :)

Kaliteli dolma bisiklet lastiğinede el atsalar fena olmaz.

Anlas'ın motosikletler için ürettiği özellikle kışlık lastikler motosikletçiler tarafından Türkiye' de ve Avrupa'da biliniyor ve tercih ediliyor. Umarım bisiklet lastikleri de bu kalitede olur ve biz de bu lastikleri kullanabiliriz. Fiyat ve kalite olarak yeterli olursa benim için yerli olması tercih sebebim olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Hafif, patlamaya karşı dirençli, katlanabilir, tubeless uyumlu olursa ben dahil herkes alır. neden almayalım manyak mıyız?

Turkiye 'nin sorunu vizyonsuzluk. Vizyonsuzluğun sebebide liyakatsız insalara makam mevki verilmesi.

Goodyear bisiklet pazarina sağlam bir giriş yapmiş bile.

(link)

Turkiye 'nin sorunu vizyonsuzluk. Vizyonsuzluğun sebebide liyakatsız insalara makam mevki verilmesi.

Goodyear bisiklet pazarina sağlam bir giriş yapmiş bile.

(link)
2000lerin başlarında bmx bisikletimde full kauçuk malzemeden üretilmiş bordo goodyear lastiklerim vardı. Onların kalitesini hala unutamam 45 euro gibi bir fiyatla piyasaya girmesi ayrıca mutlu etti.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Arkadaşlar bu lastiklerden alıp kullanan yok mu? Şu an bir çok online bisiklet dükkanında satılıyor. Fiyatlar Schwalbe’lerin dörtte biri civarında.

Arkadaşlar bu lastiklerden alıp kullanan yok mu? Şu an bir çok online bisiklet dükkanında satılıyor. Fiyatlar Schwalbe’lerin dörtte biri civarında.
Ben şehir içinde oraya buraya gitmek için kullandığım eski MTB bisikletimde Anlas marka lastik kullanıyorum. İş görüyor herhangi bir sorun çıkarmadılar.

Ben şehir içinde oraya buraya gitmek için kullandığım eski MTB bisikletimde Anlas marka lastik kullanıyorum. İş görüyor herhangi bir sorun çıkarmadılar.

Teşekkürler. Yalnız markanın çok net bir pazarlama sorunu var. Buraya yazalım da belki bir yetkilisi görür, düzeltir. Ürünlerin görsellerinde çok eski model bir jant üzerine giydirilmiş, üzerinde hiçbir detay görünmeyen bir lastik kullanılmış.

1637341540507.png
Bir de bazı sitelerde IRC diye bir isimle gördüm bu üreticinin lastiklerini. Bu isim direkt olarak Çin markası çağrışımı yaptı bende. Bu isimden vazgeçmeleri lazım. Lastiklerin üzerinde güzel bir logo tasarımı olsa ve bu şekilde pazarlansa çok daha fazla ilgi uyandırır. Ürün açıklamalarında da hiçbir detay verilmemiş. Patlak koruması var mı yok mu, telli mi, katlanır mı... Tamamen karambole ürün sipariş etmemiz bekleniyor. Bir sürü yatırımla bu pazara girip bu kadar basit pazarlama hatalarını nasıl yapıyorlar anlamıyorum.

Son düzenleme:
Anlas lastik seagull patlak önleyici şerit ile (ikisi de yerli ve ithal muadillerine göre uygun fiyatlı ürünlerdir) 10 numara çalışıyor zeminden kaynaklı patlağım hiç olmadı. Yol tutuşu bakımından da önceki benzer fiyatlı meghna lastiğime göre daha çok güven veriyor.

• Beğen
Tepkiler: Ender A.
Anlas lastik seagull patlak önleyici şerit ile (ikisi de yerli ve ithal muadillerine göre uygun fiyatlı ürünlerdir) 10 numara çalışıyor zeminden kaynaklı patlağım hiç olmadı. Yol tutuşu bakımından da önceki benzer fiyatlı meghna lastiğime göre daha çok güven veriyor.

Bisikletine ait, lastiklerin net olarak göründüğü bir fotoğraf bırakabilir misin?

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Bir de bazı sitelerde IRC diye bir isimle gördüm bu üreticinin lastiklerini.
IRC çok ünlü, tutulan, kaliteli bir markadır. Motosiklet lastikleriyle bilinir, çok iyi de bisiklet lastikleri vardır. Türkiye üretim haklarını mı aldılar acaba. Eğer öyleyse çok başarılı bir adım 🤔👍🏻

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Fiyatı beni cezbetti. Sonuçta bu fiyata ne beklediğimiz de önemli. İleride olur da deneriz belki kim bilir?

Bir de BİLLAS diye bir marka görüyorum. Fabrikaları Bilecik'teymiş. Websitelerinde bisiklet lastiği ürettiklerini reddedercesine ürün sayfalarına koymamışlar ancak kataloglarında bulabildim. Bir şey dikkatimi çekti; lastik basıncı için 40 PSI önermişler. Kaliteli bir lastik için bunun 60 PSI civarında olması gerekiyor sanırım. Çünkü düşük basınç, yüksek yuvarlanma direnci ve düşük patlama direnci anlamına geliyor.

Bir de BİLLAS diye bir marka görüyorum. Fabrikaları Bilecik'teymiş. Websitelerinde bisiklet lastiği ürettiklerini reddedercesine ürün sayfalarına koymamışlar ancak kataloglarında bulabildim. Bir şey dikkatimi çekti; lastik basıncı için 40 PSI önermişler. Kaliteli bir lastik için bunun 60 PSI civarında olması gerekiyor sanırım. Çünkü düşük basınç, yüksek yuvarlanma direnci ve düşük patlama direnci anlamına geliyor.

Hangi lastik ölçüsü için 40 psi?

Hangi lastik ölçüsü için 40 psi?

16", 20", 26", 28", tüm ölçüler için aynı değeri vermişler. Ezbere yazılmış bir bilgi demek ki. Ben buna dikkat etmemiştim. Ciddiye almaya gerek yok bu durumda.

Geri