Scudo Sports

Yerel Tamirci ve Servis Tavsiyeleri

Abdullah.R

Forum Demirbaşı
Tepki
952
İsim
Abdullah Ramazanoğlu
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar, bir çoğumuzun zaman zaman tamirci ve servislere ihtiyacı olur. Ben de basit işleri kendim yapıyorum ama, orta göbek, maşa, teker inşası vb. işlerde işi bilen ve makul fiyatlara çalışan tamirci ihtiyacım oluyor.

Çevremdeki mahalle tamircilerine bisikletimi elletmek istemiyorum (tamir edeyim derken daha da bozabilirler). 15 km ötede biraz güvenebileceğim bir yer var, o da yüksek fiyata çalışıyor. Mesela arka tekerin tüm tellerini Alanya'da değiştirmiştim, teller dahil 15 TL verdim. Teller adi kalitesiz şeylerdi, zaten bisikletçi de önceden uyarmıştı, ama başka seçeneğim yoktu o an. Şimdi bahsettiğim 15 km ötedeki bisikletçiye götürdüm, teller hariç sırf işçiliğe 30 TL istiyor. Kaliteli çelik teller de ayrıca 15-20 TL tutarmış. Teller dahil 50 TL'ye gelecek yani. Bu bisikletçinin uzmanlığı ve güvenilirliği Alanya'dakinden daha fazla değil, fakat fiyatı 3 kat. Ayrıca civarda güvenebileceğim bir tane başka bisiklet tamircisi de yok.

Bisikletçiye bir daha ihtiyacım olmasa, tamam neyse derim veririm 50 TL'yi. Ama benim sürekli işim düşecek. Her seferinde normalin 3 katı tamir parası vermek istemiyorum açıkçası.

Bana (ve hepimize) oturduğu yere makul uzaklıkta usta, güvenilir, ekonomik ve işini seven tamirciler lazım. Benim açımdan 50 km'ye kadar "makul uzaklık"tır. İstanbul/Kumburgaz'da oturuyorum ama Avrupa yakasındaki her yer bana uyar. O kadar çaresiz kaldım yani. :)

Tavsiye etmek istediğimiz, özellikle çok memnun kaldığımız (veya özellikle uzak durulması gereken) bisiklet tamirci ve servislerini buraya not edersek, çeşitli semtlerde oturan arkadaşlarımızın çok işine yaracak bir veri tabanı ortaya çıkabilir.

Aslında bunu şehir ve semtlere göre bir şekilde kategorize etmek lazım ama forumun teknik imkanlarıyla bunu yapmak mümkün değil sanırım. Yeterince bilgi birikirse, hepsini bir google dökümanda toplayıp linkini buraya koyabilirim.

Ben ilk tavsiyelerimi yapayım.

1. Alanya / Konaklı sanayi sitesi, Zirve Bisiklet, Ahmet usta.
Neden: Adam çok dürüst, işini severek yapıyor, uzmanlığı hakkında detaylı bilgim olmasa da, o civarda bisikletinizi güvenle teslim edebileceğiniz bir yer izlenimi oluşturdu bende. Ayrıca düşük fiyata çalışıyorlar.

2. Söke / Sarızeybekler Bisiklet Mağazası (ve servisi).
Neden: Söke'nin en gelişkin bisiklet servisi. Söke'deki tüm bisikletçiler, kendilerinde bir parça bulunmadığı zaman direkt Sarızeybekler'e yönlendiriyorlar. Fiyatlarını bilmiyorum, çünkü benim jant telimi ücretsiz değiştirdiler. Dolayısıyla, en azından paragöz olmadıklarını biliyorum.

Katkıda bulunan herkese teşekkürler. :)

Scudo
Bende bir tavsiyede bulunayım. İstanbul'da Hürriyet mahallesinde kendine salcano yetkili servisiyim diyen üçkağıtçı özcankardeşler bisikleti şiddetle tavsiye etmiyorum. Çoluğun çocuğun 3 5 kuruşunu elinden alıp kazıklayarak geçiniyor. Aman dikkat.

Ayrıca İstanbul'da m.köy taksim beyoğlu okmeydanı çağlayan taraflarında uygun fiyat alan ve işini bilen servise ihtiyacım var. Bu konunun faydalı olacağını düşünüyorum lütfen herkes birbirine yardımcı olsun

Ben atilla bisikleti önermiyorum dostum. Bir iç lastik değişimi 20 tl

İç lastik maliyeti ücrete dahil ise onun fiyatını bilmek gerekli . Yoksa değerlendirme yapmak zor .

@caner ünsal
Kendi hataları sonucu jant lastiğini delmişler iç lastiği patlatıp duruyodu. Onu değiştirmek için talep ettikleri ücret bu.

Ankara - Yenimahalle / Performans Bisiklet, Sadun bey

Neden: Profesyonel hizmet kalitesi ve uzmanlık, uygun fiyat. Sadun bey işini çok iyi biliyor ve bisiklete gönül vermiş biri. Ankara'da geçici ikametim sırasında Ankara'lı bir bisikletçi arkadaşım iki yer tavsiye etmişti, bunlardan biri Performans idi. İkisi de top kaliteydi ama Performans daha ilgiliydi ve aynı servisi çok daha uygun fiyata veriyordu. Ankara'da bulunduğum müddet zarfında birkaç defa Performans'a işim düştü, her seferinde orayı keşfetmeyle dört ayak üstüne düştüğümü hissettim.

Örnek: 2009 senesi, dağ bisikletinin arka jantının değişmesi gerekiyor. Diğer servis direkt 100TL'lik jantlardan konuya girdi, en düşüğü ise 50TL idi. Üstüne işçilik de eklenecekti. Orayı askıda bırakıp Performans'a gittim. İlkindeki pahalı jantlar Sadun beyde de var. O da ilkin ön-arka jantların eş kalitede olması için pahalı bir jant önerdi. Bisikletin üstündeki jantlar Alesa zira. Ben pahalı janta rağbet etmeyince, Çin malının iyisi (JHT) bir jantı 20 TL'ye taktı. İşçilik almadı, sadece jant parası aldı. Oysa jant değişiminde -bilhassa arka tekerde- ciddi işçilik var. Çok uzun turlar hariç, her işe o dağ bisikletini kullandım. Taktığı o jantla inip çıkmadığım kaldırım, girmediğim taşlı yol kalmadı, 10.000 km.ye yakın yol yaptım. Jant da, akord da ilk günkü gibi.

İstanbul'a döndükten sonra Sadun beyin kıymetini daha iyi anladım. Ankara'da yaşıyor olsaydım, şehrin öbür ucunda bile otursam Performans'tan başka yere gitmezdim. Hatta tur bisikletinin arka tekerini Ankara'ya kargoyla yollayarak oraya yaptırmayı bile düşünüyorum şu an.

• Beğen
Tepkiler: Ergün E.
İstanbul anadolu yakasında 1-2 yer dışında (bana yakın olan yerler açısından diyorum) tabi bir gün yolunuz düşerse asla uğramamanız gerek yerler var.1-attilla bisiklet,2-bisiklet dükkanı (kadiköy salı pazarı sokağında),3-inter bisiklet(bağdat caddesi bisiklet yoluna çıkarken).avrupa yakasını bilmiyorum sadece sirkeciye parça almaya giderim.ordaki bisikletciler için bir yorumum yok.

Alanya da ismini vermek istemediğim ama bildik bir firmanın bayiliğini yapan arkadaşa bu gün maalesef ikinci kez bisikleti götürme gafletinde bulundum. Antalya da STI kollar değişirken teller yanlış yollardan takılmış, altta çapraz üst üste binmiş kadroya sürtüyordu. Antalya ya götürme işi ile bir daha uğraşmayayım diye bu arkadaşa götürdüm. Bir baktı iki baktı, ben bir yandan anlatıyorum tellerin çapraz değil düz geçmesi gerektiğini sadece yerlerini değiştirmemiz gerektiğini, yok yapamam kolları değiştiğiniz arkadaş yapsın dedi bıraktı. Hani dışarıdan bir tamirci arkadaşı anlarım ama böyle tanınmış bir firmanın bayiliğini yapan birinin bu kadar basit bir işin içinden yapamam diyerek çıkmasını aklım hafızam almıyor. Sanırım daha çok MTB bisikletler üzerine yoğunlaşmış bir arkadaş. Yalnız bayisi olduğu firmanın yol bisikletlerini de satıyor, bunlara nasıl servis hizmeti veriyor bunu da merak etmiyor değilim. Alanya bisiklet binmeniz açısından tam bir cennet ama burada tamir gerektiren bir iş için kendi başınızın çaresine bakmanız gerekiyor. En büyük bisiklet organizasyonlarının yapıldığı, günde yüzlerce bisikletlinin yollarda olduğu böyle bir ilçeye bu durum hiç yakışmıyor.

Antalya da Bike House - Gökhan Çiğdem arkadaşımızı tavsiye ederim.

4 yıl kaldığım İzmir de; Doruk bisiklet ve parkur bisiklet bu konuda en iyilerden. Motis bisiklet için de aynı şeyi söyleyebilirim.

Bendende bi tavsiye: sakaryada kent parkin orda ömerim bisiklet hem ucuz hemde iyi yapıyo işini

istanbulda, tercihen kurtuluş tarafına yakın ya da metro ile ulaşılabilecek bir yerde iyi bir bisiklet tamircisi önerisine ihtiyacım var. Disk frenin hidrolik yağını boşalttım biraz yanlışlıkla, onun doldurulması gerekiyor. Neresini tavsiye edersiniz?

Merhabalar, İstanbul Avrupa yakasında, mümkünse Avcılar çevresinde; jant akortlarını muntazam yapabilecek güvenilir bir tamirci tavsiye edebilir misiniz? Jantlarımda ufak dikey ve yanal oynamalar var. Güzelce akord yaptırmak istiyorum.

Merhabalar, İstanbul Avrupa yakasında, mümkünse Avcılar çevresinde; jant akortlarını muntazam yapabilecek güvenilir bir tamirci tavsiye edebilir misiniz? Jantlarımda ufak dikey ve yanal oynamalar var. Güzelce akord yaptırmak istiyorum.
İyi yapan bir yer tavsiyesi gelmezse Torium Decathlon denenebilir. Daha önce hiç yaptırmadım ama kurumsal bir firma oldukları için çalışanları daha bilgilidir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
House of Bike.

Zortlatayım konuyu.

Manisa merkezde işini iyi yapan bi bisikletçi lazım önerileri bekliyorum.

SAMSUN - Şehir Bisiklet

Samsun'dan Ordu yönüne giderseniz de Terme ilçesinde EMİN BİSİKLET (her zaman çayı vardır)

istanbul pendik taraflarında yol bisikletim için bir problem olduğunda ya da bakımıiçin yönlendirebileceğiniz yer var mı?
cadde tarafları çok uzak kalıyor artık

Geri