Scudo Sports

Yerde En Fazla Ne Kadar Para Buldunuz?

TeAk

Aktif Üye
Tepki
68
İsim
Tevfik
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba bisiklet severler,

Bu zamana kadar yerde bulduğunuz en yüksek para ne kadardı? :) ben 800 lira bulmuştum geçmiş zaman 2 ay dokunmamıştım, arkadaşımın dükkanının karşı kaldırımında. Arkadaşıma da söyledim kaybeden birisi gelirse mutlaka söyle diye.

2 ayın sonunda harcamıştım (yalan yok) eğer çıkarsa parasını veririm dedim kendi kendime. Hâlen çıkmadı, kendime harcamadım o dönem mendil satan çocuklarla lokanta da yemek yemiştik, sokak hayvanları içinde bayağı mama falan almıştım.

Scudo
Yerde 5 lira bulmuştum, düşündüm ki bu beş lirayı arasam tarasam sahibini bulamayacağım, gittim beş liranın yanına bir 10 lira da ben koydum. Bari bulan 15 lirayı bulsun bi işine yarasın, tavuk döner felan yesin dedim.

En son metrobüs durağında arkadaşımı beklerken 100 lira bulmuştum. 32 diş gülerken acaba ne buldum gibi bir mesaj da atmıştım. Tam da içmeye gidiyorduk, zamanlaması da güzeldi yani. Tabi arkasını çevirmem ve gerçek değildir gibi bir ibare görmemle hazır olan keyfim de kaçmıştı. 2 şişe Gine 450 lira verince daha da kaçmıştı :D

Son düzenleme:
Pop çok para buldum.bir ara 400-500 lira,kızımın turnuvasında o kalabalıkta 200,lira aynı gün içinde altın küpe..bulduklarimi antrenörümuze verdim anons ettirdim hepsinin sahibi çıktı..ha küçük para buldum mu camiye çocuğun birinin eline kaybedenin hayrına der sıkıştırır geçerim..

Çocukken dokuz on yaş civarı sanırım iki arkadaş pidecinin önünde cüzdan bulmuştuk. İçi para doluydu. Aldık belediyeye götürdük.zabiıta kimlik vs bilgilerden düşüreni buldu. Ama adam gelene kadar bizi göndermedi.neyse adam geldi. Cüzdanı verdiler. Bak bakalım eksik varmı dedi zabıta. Adam yok dedi.
Bizde arkadaşla acaba diyoruz bi dondurma ısmarlar mı diye. Ama nerdeeee. Arkasına bile bakmadan gitti.

Çocukken dokuz on yaş civarı sanırım iki arkadaş pidecinin önünde cüzdan bulmuştuk. İçi para doluydu. Aldık belediyeye götürdük.zabiıta kimlik vs bilgilerden düşüreni buldu. Ama adam gelene kadar bizi göndermedi.neyse adam geldi. Cüzdanı verdiler. Bak bakalım eksik varmı dedi zabıta. Adam yok dedi.
Bizde arkadaşla acaba diyoruz bi dondurma ısmarlar mı diye. Ama nerdeeee. Arkasına bile bakmadan gitti.

Bu çok acımasızca oluyor. Bir dondurma veya birkaç dondurma parası verseydi keşke. Adama kuruldum.

İnsanlar eskiden de öküzmüş. Biz de birkaç ay önce kalacağımız otelin önüne park ettiğimiz esnada bank üzerinde çantaya benzer bir şey gördük. Açıp baktığımızda içerisinde muhtelif banknotlardan oluşan binlerce Euro olduğunu gördük. Çanta içindeki kimlik bilgisini, aradığımız polise verdik ve bulunduğumuz oteli belirttik. Otelden de kimlik bilgisini sorguladık. Otelde kalan biri olmadığını belirledik. Bir süre sonra polis geldi, ona bile teslim ederken şüphelendik (Tutanak ya da yazı düzenlenmesine gerek olmadığı söylendi sorulunca) Teslim ettikten birkaç saat sonra sahibinin bulunduğu bilgisi geldi. Kaldığımız otelin spa hizmetini kullanmaya gelmiş, yakın bir yerde kalıyormuş. Polis karakolundan çantayı teslim ettikleri haberini alınca sevindik. Sonra, ne mi oldu? Tabi ki kimse gelmedi ya da telefon açmadı bir teşekkür için...

İnsanlar eskiden de öküzmüş. Biz de birkaç ay önce kalacağımız otelin önüne park ettiğimiz esnada bank üzerinde çantaya benzer bir şey gördük. Açıp baktığımızda içerisinde muhtelif banknotlardan oluşan binlerce Euro olduğunu gördük. Çanta içindeki kimlik bilgisini, aradığımız polise verdik ve bulunduğumuz oteli belirttik. Otelden de kimlik bilgisini sorguladık. Otelde kalan biri olmadığını belirledik. Bir süre sonra polis geldi, ona bile teslim ederken şüphelendik (Tutanak ya da yazı düzenlenmesine gerek olmadığı söylendi sorulunca) Teslim ettikten birkaç saat sonra sahibinin bulunduğu bilgisi geldi. Kaldığımız otelin spa hizmetini kullanmaya gelmiş, yakın bir yerde kalıyormuş. Polis karakolundan çantayı teslim ettikleri haberini alınca sevindik. Sonra, ne mi oldu? Tabi ki kimse gelmedi ya da telefon açmadı bir teşekkür için...

Aklıma şu an geldi de; o parayı teslim ettiğiniz vakit teşekkür etmeyenler, sanırım yediğiniz vakitte seslerini çıkartmazlar. Sonuçta tepkisiz kalan her türlü kalıyor?🙄

Aklıma şu an geldi de; o parayı teslim ettiğiniz vakit teşekkür etmeyenler, sanırım yediğiniz vakitte seslerini çıkartmazlar. Sonuçta tepkisiz kalan her türlü kalıyor?🙄
Farklı bir yer, farklı bir ortam, farklı bir miktar teslim etme düşüncemizi değiştirebilir bundan sonra. Bulduğunuz paranın bir kısmını vermesini beklemezsiniz, ama teşekkür edilmesi gerekir. Düşündükçe sinir oluyoruz. :kötü:

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geçen cuma pazardan geçerken yerde 20 TL gördüm. Üstüne epey basılmış gibiydi. Yan tezgahta salatalığın kilosu 21 TL olunca kimse eğilip alma zahmetine girmemiş anlaşılan.

Geri