Scudo Sports

Yenileme yardım!

Tepki
56
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım fazla uzatmadan konuya geçiyorum...
yıllardır kullanılmayan bisikletimi yenilemek istiyorum kendisi dağ bisikletidir :D aşırı hevesliyim :D şimdiki haliyle kullanılamaz durumda bisikletin tahminimce değişmesi gereken parçaları şunlardır:

arka aktarıcı
iç-dış lastik
vites kolu (vites ve fren birleşik)
sele
sele borusu
teller
zincir
belkide frenler :eek:

bisiklet bianchi markadır hemen hemen bütün parçaları orjinal alivio'dur ama ne yazıkki sadece ön aktarıcı ve frenler sağlamdır :( parçalar konusunda lütfen yardımcı olun parçaların markası shimano olsa daha iyi olur. bisikleti izmir güzelbahçede kullanıcam yollar düzdür uzun gezilere çıkmayı planlıyorum beklentilerim: uzun süre dayanması suya çamura toz toprağa ve darbeye dayanıklı olması benim için daha uygun olur bütçe : 200tl önerilerinizi bekliyorum

emektarın fotoğrafları:

(link)

(link)

(link)

Scudo
Vites ve frenler için 7'li sistem acera işinizi görür. Uzun yol yapmayı planladığınıza göre, lastikleri dişsiz yol lastiklerinden seçebilirsiniz. IRC ve CST nin uygun fiyatlı modelleri var. Sele olarak ise çok geniş olmayan ama rahat bir sele almanızı öneririm. Malzemeleri alacağınız bisikletçide deneyerek almanız en idealidir.

Bunların dışında bisikletinizin iyi bir bakıma da ihtiyacı var. Benim tavsiyem, sökülebilir bütün parçalarını sökün ve iyice temizleyip yağlayın. Ayrıca tekerlek ve aynakol göbeklerinin de büyük ihtimal temizlik ve yağa ihtiyacı vardır.

Büyük ihtimalle sizi oldukça uğraştırır. Bu bisikleti ayağa kaldırma konusunda çok hırslı değilseniz, bütçenizi biraz daha arttırıp yeni veya ikinci el uygun bir bisiklet bulabileceğiniz de aklınızda bulunsun.

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Dikilitaş
cevabınız için teşekkürler bu bisikleti ayağa kaldıracam ne gerekiyorsa yapıcam!
yeni bir bisiklet yada 2. el bir bisiklet alamam ne yazıkki zaten pekte istemiyorum.
söylediğiniz gibi şimdi gidip bir güzel temizleyecem gerisi tamirini yapacak kişiye kalmış. tekrar teşekkür ederim

merhaba ben de güzelbahçedeyim ve size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım telefonum: 5064663287

Geri