Scudo Sports

Yenilebilir sığır jelatini

Scudo
Bu kış kemik suyunu çok içtim. Migros'ta kemik suyu yapmak için ilikli kalın kemik satılıyor. İçine biraz sirke katarak 1-2 saat düdüklü tencerede kaynatıyorsunuz. Sonrasında kemikleri iliklerinden sıyırıp atıyorsunuz. Bütün yemeklere ekleyebilirsiniz. Ben sebze çorbası yapıp içiyordum.

Bisikletforum gibi bilgili insanlarin cogunlukta oldugu yerde ekşi sozluk ergeni agziyla laf dalasi yapmayalim lutfen

@ahmetbag Buyurun: (link)

Siz neye dayanarak faydalı olduğunu iddia ediyorsunuz? 500 kelimesi 5 dolara yazılan copywriting makalelerine mi, yoksa oradan buradan duyduğunuz kulaktan dolma bilgilere mi? Bugün 2. kez sahte bilim iddiaları için benden kanıt isteniyor, genelde benim sizden kanıt istemem gerekir. Bir şeyin yokluğunu değil, varlığını ispat etmek gerekir.

@bsklt07 Tamam o zaman, İslam ve İhsan sitesine güvenelim. İnternetin büyük kısmının yalan yanlış hurafe dolu olduğunu da göz ardı edelim. Zaten astroloji de gerçektir kesin, hatta biraz daha zorlarsak dünya da düz olabilir??

Bilimden şaşmayın arkadaşlar. Ben profesyonel aşçıyım, gıda kimyası üzerine kurs tamamladım ve elimden geldiğince bu yıllarımı bilim okumaya adıyorum. Kemik suyuna da paçaya da bayılırım, ama kanıtlanmış hiçbir faydası olmadığını öğrenecek kadar araştırma yapmayı es geçmedim.

@salvodaze

Beyefendi size bunu için örümcek adam olacaksınız, kırık kemiğiniz şıp diye kaynayacak, kopmuş tendonunuz hop diye düzelecek diye bir iddiada bulunmadım, 500 kelimesi 5 dolara yazılan copywriting makalelerine değil Ceddimin deneyimlerinden faydalanıyorum,mutfağa da felsefe sokmaya lüzum yok ayrıca... genel kanı faydası olduğu yönündedir hepsi bu... hali hazırda kanıtlanmış bir faydası bilimsel açıdan halen havada kalmışlığını da zaten tavsiye eden her doktor da söylüyor sizin bunu öğrenmek için çok araştırmanıza gerek yoktu;) sonuçta sırık fasulye yeyince de boyunuz uzamıyor yahut kanıtlanmamış... profesyonel aşçıyım diyorsunuz ya bu yaşta prof olduysanız tanıdığım bildiğim birçok aşçının arasından sıyrılmışsınız demektir ki bu da Türkiyem için medarı iftihar babındasınız demek oluyor açık isminizi paylaşında sizi tanıyormuyuz bir görelim...bir Arda Türkmen,Kaan Sakarya,Civan Er,Maksut Aşkar,Can Oba,Şemsa Denizsel misiniz yoksa, müsaadeniz ile geçin bu işleri beyim siz deneyim ile bilim arasına sıkışmışsınız sadece, gıda kimyası üzerine kurs tamamlamış olmanız bu derece iddialı olmanıza sebep ise biraz bilimsellikten ve mütevazı olmaktan uzaklaştınız bile, ayrıca maşallah deyin çorbanız hazır diyende yok zaten, yine söylüyorum bilimsel kanıtı olmamasına rağmen bilip bilemediğiniz doktorların ve aşçıların dahi azımsanmayacak kadar çoğu genel olarak bu konuda aynı şeyi savunurlar ( BOL BOL KELLE PAÇA TÜKETİNİZ FAYDALIDIR) derler:harika: bilimden faydalanmamız konusundaki telkinleriniz için ise ayrıca teşekkür ederim. Siz yinede deneyim ile bilimi harmanlayın daha lezzetli oluyor.

@ahmetbag Ceddinizin deneyimleri, kaynağı olmayan "genel kanı" vs. bilimsel bulgunun önünde hiçbir anlam ifade etmiyor maalesef. Benim babam da çok faydalı diye içiyor, bu faydalı olduğu anlamına gelmiyor. Kanıtlanmış bir faydası yok, faydası olabilir veya olmayabilir ama olma olasılığı bu nedenle çok düşük. Plasebo etkisini de unutmamak lazım. Daha ne diyebilirim bilmiyorum.

Ayrıca "beyefendi" değil ve mutfağa felsefe değil, bilim sokmak bu. Ki biliyorsunuz yemek pişirmek tamamen kimyasal reaksiyonlardan ibarettir, bilim bizden önce mutfağa girmiş zaten. Artı felsefeyi her yere sokmak lazım bence, düşünmek ve sorgulamak iyidir. İyi günler dilerim. :)

Edit: Profesyonel aşçı "profesör" aşçı demek değil biliyorsunuz. Aşçılık okulu tamamladım ve profesyonel olarak mutfakta çalıştım demek istiyorum. Bu benim mesleğim ve bunları araştırmak da (bilimsel kaynaklardan!) hobim.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bag
@salvodaze
Buyuklerimiz de mi yalan soyluyor

Boşverin kemik, memik suyunu hemen bir nükleer santral bulun orda kendinizi gama ışınına maruz bırakın sonraa oldunuz hulk işte daha ne :koptum::koptum:

@mehmet roy O dedikleriniz bu forumdamı????

Bizim insanımız hiç birşeyi tartışamaz nedense hemen tansiyon yükselir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bizim kanımızda var. Canlıların neresini yerseniz oranız iyileşir, kuvvetlenir, degişim göstetir tezi iddaa edildigi gibi olsaydı çevremiz ucube canlılarla dolu olurdu. İllaki faydalıdır ama herkesin düşündüğü gibi tedavi edici degildir bencede. Fayda sağlamak-tedavi sağlamak birbirinden farklı şeyle birde fiziksel bir zorlamayla sakatlanmış bir uzuv bu şekilde tedavi olmaz. Bu arada denemeyen varsa denesin sakatat çorbaları bi harika oluyor. Sarımsak sirke mis..[emoji38][emoji38]

@Aazam

Dizde problem var ise birkaç minik tavsiye

1-Sele ayarını iyi yapın, mümkün olduğunuca yüksek olmalı diziniz çok kırılmamalı.
2-Kesinlikle yüksek viteste zorlamayın. Mümkün olduğunca düşük vites ve yüksek kadansta kullanın.
3-Mecbur olmadıkça yokuşta sürmeyin. Sürseniz de zorlamayın. Düşük viteste sakin sakin sürün.
4-Antreman sonrası mutlaka buz(soğuk) uygulama yapın.

Sol dizden çapraz bağ ve üstüne menisküs ameliyatı olmuş birisiyim. Diz konusunda muzdarip olanlardanım.

Yaz sezonunda bolca bisiklete binebildiğim için problem yaşamıyorum. Ama kış gelip de havalar soğuyunca, eve tıkılınca, antremansız kalınca dizde sıkııntılar başlıyor.

@Ömer Çolak çok iyi noktaya deginmişiniz sele ayarı ve yüksrk kadans konusunda şiddetle katılıyorum size. Bir şile turumuz dönüşü sol dizimde beliren dayanılmaz ağrı ve acıyı seleyi yükselterek şıp diye kesmiş ve eve kadar sorunsuz gelebilmiştim

• Beğen
Tepkiler: Ömer ÇOLAK
@ahmet_ozge kolajen üretimini arttıran besinleri/takviyeleri tüketen canlılar neden ucubeye dönüşsün ki? Hayvan bağ dokularında hazır var olan kolajeni vücuda alıp kendi bağ dokularının onarılmasına yardımcı olmasını düşünmek çok da mantıksız değil zaten. Şahsen benim konuştuğum ortopedistler bu takviyenin, tedaviye yardımcı olabileceğini söylüyorlar. Yani kesin bir inkar yok, tamamen iyileştirir gibi bir yargı yok, yardımcı olabilir diyorlar. Çapraz bağları kopmuş hasta tabii ki çorba içerek iyileşemez ama bağlarında ya da eklemlerinde zedelenme varsa bu yöntem iyileşmeye YARDIMCI olabilir bence ki internette bilimsel makalelerde bu konu işleniyor.

Çok etkili bir yöntem olsa ilacı yapılır insanlara verilirdi tedavi amacıyla sadece tavsiye hepsi. Eklem sorunu çeken insan sayısı hiçte azımsanmayacak düzeyde. Ucubeden kastım diger arkadaşlarında yazdıgı gibi örümcek yersek duvara tırmanabilirmiyiz? Hep et yersek çok kaslı mı oluruz? Kuş yersek uçabilirmiyiz? mantığını açıklamaktı. Yedigimiz şeylerden illaki fayda zarar görürüz ama yedigimiz şeyin cinsi veya hayvanın uzvu-bölgesi bizim vücudumuzda oraya etki yapcak diye birşey yok. İnternet illaki faydalı bir mecra ama her yazılan bana inandırıcı gelmiyor bunu yazan kim olursa olsun en saygın kalemler bile bugün böyle diyo yarın öyle. Siz nasıl isterseniz öyle tüketin bahse konu gıdaları herkes kendinden mesul ben buraya insanları ikna etme bir yere çekme amacıyla yazmadım ama bence böyle. Tüketelim faydalı ama tedavi edici degil.

@ahmetbag
Yalan olmasın sonuna kadar okudum ancak görebildiğim laf kalabalığı ile cevap verilmiş hissiyatının yaratıldığı ancak bu son cümle gerçekten çok dikkatimi çekti.

Bilimin ne olduğunu düşünüyorsunuz ki tekrardan deneyim ile harmanlanması gerektiğini düşünüyorsunuz?

@furkantrojka
Bilimsel adi altinda yalan veya kesin olmayan şeylerin kesinmiş gibi olmasi durumu da var
Bu muhendislikte yok ama tıbta var
Veya daha sonra bulunan birsey oncekini curutebiliyor
Ben de taktim ilac sektorune:)

@mehmet roy
Daha sonra bulunan bir şeyin, öncekini çürütmesinden daha doğal ne var ki? Çok normal değil mi sizce de bu? Bilim bir dogma değil en nihayetinde.
Bilimsel hiçbir şey ebedi değildir zaten. Eldeki veriler ışında şöyledir diye aktarır makaleler bulgularını. Bilimsel olduğu iddia edilen bir konuda etki faktörü yüksek, hakemli bir dergide yayınlanmış makale ararım ben. Makaleyi okur ve buna göre değerlendiririm durumu. Burada iki tarafın sunduğu makalelerin sonuç bölümlerinde de araştırmacılar açıkça belirtmiş zaten; daha fazla araştırma gereklidir, demiş.

Ben bilim ile deneyimin iç içe olmaması mevzusuna takıldım sadece. Hayatta deneyimler ile elde ettiğimiz bilgilerin çoğu aslında kişiseldir. Yani siz paça çorbasına abanırken, bisikleti haftada ikiye düşürmüşsünüzdür ve yürümeye başlamışsınızdır. İyileşince de, paça çorbasından oldu dersiniz. Belki de yürüyüşten oldu? İşte bu gibi sorular yerine kontrollü deneyler yapılır.

Bilimsel veriler, kontrollü deneylerin sonucudur, deneyimle yeteri kadar harmanlanmıştır zaten.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@Murat B. Bu çalışmalardan kümülatif sonuç çıkarılıyor konu hakkında. Ben en genel kaynaktan örnek verdim, ne kadar derin araştırılırsa o kadar fikir edinilebilir tabii ki.

@Murat B. Bu arada örnek verdiğiniz iki çalışmanın birincisi gıda takviyesi olarak kolajen hidrolizat alımını içeriyor. Takviyeler gıda ile alınan dozların çok üzerindedir genelde.

İkinci araştırma ise güvenlilik çalışması, güvenle tüketilebilir diyor sadece.

Geri