Scudo Sports

''yenikapı saat 10.00 ido önü''

@Zafer Ünlü

kendi namıma dernek e aday olmam ..nedeni benim bisiklet üstünde olmam lazım ve turlarımı organize etmem lazım her pazar durmak yok çalışacağım ve yeni arkadaşlar ile turları paylaşacağız .....bundan önce nasıl idi ise bundan sonrada öyle olacak .....ha bir çivimi çakılacak ahmet mehmet fark etmez ben oraya gelirim ....açıkçası bana fanatik deli adamlar lazım yaşamını bisiklete endekslemiş adamları severim ......endekslemek ne demek onuda anlatayım .....
76 da tanıştık bisiklet ile ben hiç bir zaman araba almak için kafa yormadım ,,,,
işim olmaz benim araba ile ..motor aldım ama süremedik 87 de...
şef var her cuma dondurmaya gider garipçeye gider tuzlaya gider ekşın köfte yapar kendi namına emek vermiştir ama yapılan hareketler sahada gözden kaçmamıştır ...samimiyetsizliği ortaya çıkmıştır....
dernekten uzaklaştırılmasının nedenini biliyorum bunu burda yazmam açıkçası yani şefi ben çok iyi tanırım hemde çok .............
aytekin erzan bu forumda yasaklandı sonra tekrar yasağı kaldırıldı felan filan
bence bu yasaklamalar zati saçma idi ...insan yasaklanmaz...anca oturulur konuşulur ortak karar alınır biz konuşmasını bilmeyen karşımızdakinin fikrine saygı göstermeyen ha bire üste çıkmaya çalışan bi toplumuz bu resmen körler sağırlar birbirlerini ağırlar hikayesi...
evet kıssadan hisse ben çalışıyorum bisiklet üstündeyim ve gezilere devam edeceğim .......

Scudo
@Kudret Kurtcebe
Kudret Ağabey, sadece gezi değil protesto da yapalım. Dün gittim biletleri almaya adam demesin mi "aklınızda bulunsun bisiklet alınmıyor!". Bende alayıcı bir gülümseme ile "biliyorum, yakında takip ediyoruz" dedim...:)

Şu tatilcilerin olayı bir bitsin bir şey düşünelim yahu. N'apsak bilmiyorum ki etkili olsun. Kimseyi rencide etmesin ve artık para almaya da cesaret edemesinler. Düşünüyorum...:rolleyes:

@Salih Dinçer

deniz otobüslerinemi gittin salih ,feribotlar ,lüks olanlar alıyor,,,,deniz otobüslerinin arkasına motor bölümüne koyuyorduk bi zamanlar bütün tuzu yiyordu bisikletler deniz otobüslerine bisiklet koyma yeri pek ala yapılabilinir ,,,,dernek dahilinde hareketler olmalı ,,ben sen tek giderizde havada kalır yukarda yazdım ahmet memet olsun dedim yanlış anlaşılmasın dernek dahilinde olursa tabiki etkili olur

@Kudret Kurtcebe

Kudrettin Bey;

Dernek istese herşeyi yapar ama yapmıyor. Bu konuda duyarsız kalıyor. İDO da TCDD de Bisiklet için alınan bagaj parasınıda kaldırır. Köprü geçişi senede bir defa değil her günde bisikletle geçilir. Ama bunları yapacak etkili ve yetkili bir başkana ve yönetim kuruluna ihtiyacımız var. En kısa zamanda seçim istiyoruz. Derneğin alt yapısından üst yapısına kadar tüm kadronun yenilenmesini ve bisiklet için dört dörtlük bir hizmet istiyoruz.

@Zafer Ünlü

istersen seni başkan yapalım bakalım ne yapacaksın ayrıca murat suyabatmaz arkadaş ile bire bir görüş bakalım ne diyecek sana,, ayrıca senin dernekten ayrılan bi kişi olduğunu zannediyorum beni karıştırmazsan iyi olur zafer ünlü bence sahte bi nik bunuda biliyorum artık bunu devam ettirme ulaş arkadaş ile senin durumunu bi konuşacağım özelden, zafer arkadaşımız ayrıca insanlar senden bıktı şef, şef bi yere kadar artık şu şef meselesini burda kapatırsan memnun olurum ulaşada özelden bi not düşeceğim forum zıvanadan çıkıyor çünki....burası dernek ile insanların kavgası haline gelecekse ben fransız kalırım ulaş arkadaşa söz verdim mert arsan konusunda artık onunla hiç bi şekilde muhatab olmam büyüklük bende kalacak herkez onun ne olduğunu bilecek
evet son kez söylüyorum şef olayı kapanmıştır ayrıca burada dernek i sürekli eleştirmende bazı arkadaşlar tarafından yadırganmakta burda bu iş çözülmez olayları bilmeyenler için ,insanların canlarını sıkılabilir ne dernek ne de şef olayını artık gündeme bence getirme, çünki bazıları patlayacak,,,
bi yere kadar şefe takıldık tamam bence artık kapatmalısın ayrıca dernek ile senin kavgan beni hiç ilgilendirmiyor ,,,,

ayrıca bana boşuna mesaj atma çünki engellendin tarafım tarafından attığın mesajları bundan sonra göremiyorum artık ,,,,,

Bugün bir yolcu, deniz otobüsüne çocuk bisikleti alnmadı diye kaskıyla birlikte denize attı! Olay şöyle gelişti: 22 Temmuz 2011 tarihinde Armutlu deniz otobüsü seferinde kalkış saatine (09:30) yakın bir saatte küçük çocuk bisikletli yolcu alınmadı. Sonunda yolcu, bunun önceden belirtilmemesi (kapıda yazmaması veya geri çevrilmemesi) nedeniyle bisikleti çocuk kaskıyla birlikte motora yakın bir yere attı. Bu olay rötar yapmamıza neden oldu. Denizde yüzen kaskın fotoğrafını çektim; Armutlu'ya vardığımda paylaşacağım...

Olan bize ve kedime oldu; yolcu bölümüne almadıkları için strese girdi hayvancazğız! Bir sürü puset alıyorlar da küçük jant bisikleti almamak çok saçma. Bunlar hayvan ve spor düşmanı...:(

@Salih Dinçer

Salih Bey aynı olay benim başımada geldi Yalovaya giderken :mad: İDO ya tepkimizi gösterelim hem bagaj parası alıyorlar sonra deniz otobüsüne almak istemiyorlar çocuk puseti veya sakat arabasına bagaj parası almıyorlar :mad: Bisiklete geldimi hemen bagaj parası alıyorlar veya bisikletli arkadaşımızı hiç sokmuyorlar neymiş efendim çok yer işgal ediyormuşuz böyle saçmalık olurmu :mad: İDO ve TCDD yi protesto edelim Bisiklet için alınan bagaj parasını kaldırması için internetten mail gönderelim imza toplayalım.
Derneğinde en kısa zamanda harekete geçip İDO da ve TCDD de bisiklet için alınan bagaj parasını kaldırmasını talep ediyoruz.
Artık İDO da ve TCDD de bisikletliyiz diye üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz :mad: :mad: :mad:

Bence tek başımıza ancak tartışma yaparız! Hatta tek bir denek de ancak sohbet eder. Bunun yerine daha geniş bir vizyon ile birlikte birçok STK'ları da yanımıza alarak hareket etmeli. Şöyle ki:

Dün ben, bagaj konusunda büyük bir kargaşa gördüm! Kimisi içindeki değerli eşyalarından dolayı endişe içinde köşe bucak saklıyor, birbirine bağlayıp gizliyor; kimisi çıkışta bavulunu ilk alan (aynı nedenlerden!) olmak istiyor. Halbu ki böyle bir şey mümkün değil çünkü Yenikapı ile birlikte üst üste yığılan yüzlerce irili ufaklı bagajdan bahsediyoruz. Yani ilk giren son çıkmak zorunda...

Eğer önce ilgili STK'lar ile birlikte mutakabata varırsak ortak bir deklarasyon ile adeta turnayı gözünden vururuz. Çünkü olan sadece bisiklet sorunu değil toplu taşıma sorunudur. Bu durum 2012 yılında patlar!

@Salih Dinçer

Dostum Bugün İDO olsun TCDD olsun bisiklet için bagaj parası alıyor ne yazıkki :mad: İDO yu protesto için sadece sekiz kişi geliyorsa Dernek köprü geçişine üç bin kişiyi getirebiliyorsa sözün bittiği yerdeyiz. Dernek istese bu işi çözer ama kimin umurunda ................. bisiklette çalışan arkadaşım anlattı. Dernek köprü geçişi için bizlere çekilişle hediye verilecek bisikletleri istedi. Patronda bir şartla olur dedi önce reklamımı yapacaksın Bu işler böyle anlayacağın Sponsor bulmak kolayda ben şimdi daha iyi anlıyorum bu sponsorları bisiklet ve bisiklet parçalarının neden bu kadar pahalı olduğunu köprü geçişinde çekilişle bize verilen bisikletlerin parası meğer bizden çıkıyormuş Reklam ve Ticaret her zaman ön planda çünkü :eek: :mad: :eek: :mad: :eek:

@Zafer Ünlü

vayyyyyyyyyyyyyyyy bunlar doğrumu şimdi,,,,,,,,,,,,,,,bu sponsor hikayesi,,,,,,,,,,,,,,,,

:eek: :eek: :eek: :eek:

Merhabalar.

Uzun zamandır bisiklet sürmüyordum. Cumartesi günü Kartal iskelesinden Yalova'ya gidecektim. Biletimi almıştım, fakat girmeme müsade etmediler.
Özelleşen İDO'nun bu yeni politikasından orada haberdar oldum. Pendik'ten Yalova'ya feribotla geçmek zorunda kaldım.

Yalova'dan da Armutlu'ya sürdüm. Dönüşü pazar akşamı düşünüyordum. Tabi yasağı öğrenmeden önce. Armutludan direkt Yenikapı denizotobüsüne binme imkanım artık kalmamıştı. Mecburen bisikleti otomobile yükleyip o kadar yolu arabayla döndük.

Pedal çevirirken koruduğum çevreyi, dönüşte araba egsozuyla katlettim. Sorumlusu İDO'dur.

Yenikapı da uzun sakin bisiklet yolu var mı? Pendik sahilin deki gibi.

Yenikapı da uzun sakin bisiklet yolu var mı? Pendik sahilin deki gibi.
Uzun değil ama Kennedy Caddesine paralel sahilde bisiklet yolu var. Bakırköy'den başlıyor, Yenikapı'daki etkinlik alanından sonra bitiyor. Buradan sonra mavi bisiklet yolu olmasa geniş ve genelde sakin bir yol var. Orada da sürülebilir, pek yoğun olmuyor. Bahsettiğim bisiklet yolunu kullanacaksanız güneş kremi de tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Uzun değil ama Kennedy Caddesine paralel sahilde bisiklet yolu var. Bakırköy'den başlıyor, Yenikapı'daki etkinlik alanından sonra bitiyor. Buradan sonra mavi bisiklet yolu olmasa geniş ve genelde sakin bir yol var. Orada da sürülebilir, pek yoğun olmuyor. Bahsettiğim bisiklet yolunu kullanacaksanız güneş kremi de tavsiye ederim.
Teşekkürler, o zaman kulağa biraz tehlikeli geliyor eğer bisiklet yolu yok ise belirli bir yerden sonra.

Teşekkürler, o zaman kulağa biraz tehlikeli geliyor eğer bisiklet yolu yok ise belirli bir yerden sonra.
Bisiklet yolundan çıkmak istemiyorsanız yalnızca yolun olduğu kısmı da kullanabilirsiniz ama balıkçılar arabaları aratmayacak kadar tehlikeli :)

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri