Scudo Sports

''yenikapı saat 10.00 ido önü''

Scudo
@Zafer Ünlü
Zafer bey Bisiklet kültürünün gelişmesi için neler yapıyorsunuz? Boğaz köprüsü geçişine katılmayıp o hafta mangal turu düzenleyerek mi? Türkiye de yapılan en büyük etkinlik katılmayarak mı? Çevre haftası ne kadar büyük yapılırsa okadar büyük ses getirir yoksa 20 kişi ile yapılan hafta sonu turu veya gece turu kimler tarafından kale alınıyor (ben hafta sonu ve gece turlarına karşı değilim bizzat kendim düzenliyorum) bir keresinde bir hafta sonu turunda bir insan ooohh keyfiniz saz diyerek bize çıkıştı bende kendisine nasıl yanı demek için yanaştım adam bizim hepimizi ya sporcu olduğumuz veya zengin çocukları olduğumuzu düşünmüş bende tam tersi olduğunu söyledim paramız olmadığı için araba ile işe gidemediğimiz paramız olmadığı için piknik yapmak için bisiklet gittiğimiz anlattım bu arkadaş şimdilerde bisiklet işe gidip geliyor artık yani dışarıdan bizi görenler bunların keyfi saz diyorlar bunun için her kim olursa olsun düzenlenen büyük bir etkinlide yer almak gerekiyor ne kadar fazla olursa okadar dikkat çeker bu sene 3000 boğaz köprüsünden geçti bir hafta gazetelerde haber oldu bir hafta kurumların basın bülteninde haber olarak üst düzen yöneticilerin önüne koyuldu

Herkesin bu gibi büyük etkinliklere kendi yapıyormuş gibi sahip çıkmalı, burada hem bizler hem de bisiklet firmalarına büyük görevler düşüyor eğer taşı altına elinizi koymaz iseniz siz bisiklet için hiçbir yapmamış olursunuz (örnek herkes yakınlarında en az 2 kişi getirse 3000X2=6000 yapar ) Bisiklet firmaları burun kıvırmayı bırakıp Katılımın daha fazla olması için taş altına elini koysa 5 değil de 20 bisiklet verilse fenamı olur

son olarak buradan şunu söylemek istiyorum bisiklet camiası eğer bir elin etrafında toplanmaz ise hiç kimse fazla bir şey beklemesi kimse bizi kale almaz her kızan her küsme ayrı hareket eter ise sonuç sıfır olur

eğer verdiğim cevaplar takmin etmiyorsa bir çay muhabettinde etraflıca konuşuruz konuşmak isterseniz tabiki

@cemal_007

saol cemal

nerelerdesin bir tatil çıkdın bir daha görünmedin geldi bir pazar tur yapalım b.çekmece göl etrafında

@Halil Atalay

Halil Bey;
Bisiklet kültürünü geliştirmek ve örnek bir bisikletçi olmak için devamlı olarak bisiklete biniyorum. Evden işe giderken bisikletimi ulaşım aracı olarak kullanıyorum. Arabamıda sattım artık her yere bisikletle gidip geliyorum. Şefimle ve arkadaşlarımızla devamlı olarak turlar düzenliyoruz. Bu turlarada katılıyorum.
Dünya Çevre gününe geniş bir çerçeveden bakacak olursak ben Şefimle beraber Şelalede doğal bir ortamda kutladık. Dünya çevre gününü isteyen istediği yerde kutlayabilir.
Mangal turlarına gelince bazen laylaylom turları bazen mangal turları bazende performans turları yapıyoruz. Şefimle beraber en son kapadokya turuna çıkmıştık. Kapıdağı turunada gittim.
Havaların sıcak olması sebebiyle akşam turlarımızda oluyor. Yakında tekrar hafta içi hafta sonu ay ışığında gece turlarımıza başlayacağız.
Köprü bisikletçileri gibi köprüden geçip sonra bisikletimizi balkona kaldırmıyoruz. Çünkü biz Amatör bisikletçiyiz. Yaz kış bisiklete bineriz.
Elini taşın altına koymaktan bahsediyorsun Peki neden gelmedin Yenikapıya İDO yu protesto etmek için sadece sekiz kişiydik.
Dernekten görevli bir arkadaşı yenikapıda görmek bizlere onur ve güç verirdi.
Bisiklet firmalarını reklam aracı olarak kullanıyorsunuz. Bu şekilde anca çocuk kandırırsınız. Buradan ne anlaşılıyor. Reklam ve Ticaretten sorumlu Dernek Bakanı ortaya çıkıyor.
Benim çaya çorbaya karnım tok sırtımda pek Bu işler masabaşında oturmakla yürümez.
Bana laf değil icraat lazım Halil Bey

@Zafer Ünlü

Zafer Bey,
gerek köprü geçişinde gerekse başka konularda ki yorumlarınızı okuyorum. halil beye ben tamamen katılıyorum. sürekli köprüyü geçtikten sonra insanların bisikletlerini balkona kaldırdıklarından felan bahsediyorsunuz. En başta bunu neye dayanarak söyleyebiliyorsunuz???? orada değildiniz ki oradaki insanlar hakkında böyle saçma yorumlar yapabiliyorsunuz??? orada olsaydınız görecektiniz. insanların bisikletlerine baktığınızda bu işe ne kadar önem verdiklerini görürdünüz. bunu söylüyorsunuz çünkü anlamsız protestonuza kendiniz bile inanmadığız için insanlara saldırıyorsunuz. sırf muhalefet yapmış olmak için muhalefet yapılmaz. çaya çorbaya karnım tok demişsiniz. Madem öyle düşünüyorsunuz derneğe üye olup siz birşeyler yapmaya çalışırsınız.

yeni başlayan amatör bir bisikletli olarak bisikletliler derneğini destekliyorum. ülkemizin bürokrasisinde işler yavaş ilerliyor. lütfen köstek yerine destek olalım, birlik olalım.......

halil beyin çay muhabbeti teklifini kabul ederseniz bende katılmak isterim.

herkese iyi günler, bol pedallar dilerim....

Not: bazı yerlerde suçu lisan ettiysek affola.

• Beğen
Tepkiler: Halil Atalay
(link)

17 Temmuz 2011 Pazar 13.30 Şefimle beraber Taksim AKM önündeyiz.

Arkadaşlar hepinizi bekliyorum.

Ben de Bisikletliler Derneği'ni elimdeki tüm imkanları ile destekliyorum. Elbette muhalifler çıkacaktır ki bu her toplum ve kesimde var. İşte hayatın renkleri bunlar! Yani biz birsek (gök kuşağı gibi) o zaman daha renkli ve güzel oluyoruz. Yoksa herkes aynı düşünceden veya kafadan olursa bence hayat monoton olur. Tabii ki burası bir tartışma platformu, tartışıp anlaşacağız ama kimse kimsenin dediğini (etkinlikler gibi) yapmak zorunda değil. Bunlar hep teklife açık şeyler.

Aslında dernekteki seçimler konusunda amatörlerin de söz sahibi olması taraftarıyım. Bir çok STÖ'de gençlik grupları vardır. İşte bunlar kendi aralarında seçim yapabilirler ve bence forum gibi ortamlardan yeni alımlar olabilir. Yani asli üyeler dışındaki arkadaşlarımıza da seçme ve seçilme hakkı veya söz söyleme ve icraat imkanı verilmeli. Zannedersem her zaman yenilenen kadro ile daha etkin işlere birlikte imza atabiliriz. Tabi gençlik gruplarından (bu birden fazla olabilir!) düzenli bir şekilde asli üyelikler hatta başkanlığa kadar geçiş olmalı.

Gerçi ben dernek tüzüğünü henüz okumadım. Bu söylediklerim var mıdır, yoksa da kabül gördüğü taktir de konur mu bilmiyorum. Ama bir şekilde çoğulcu demokrasi yapmak lazım. Gerektiğinde bisikletliler dünyasına yeni katılmış biri tanışma toplantılarına gelerek en azından eleştiri imkanına sahip olmalı. Böyle toplantıları düzenleniyor mu? Çünkü ben inanıyorum ki içimizde ne cevherler var, ne potansiyeli yüksek arkadaşlar var; bisikletliler dünyasına katkısı olacak...

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@Zafer Ünlü

konuyu ne güzel başlatmıştı
duvara tosladı
daha ne söyleyeyim ki

ufak da olsa çaba sarf eden herkese teşekkürler

merak ediyorum
hep eleştiri yapanlar
acaba başkaları için
ne yapmışlar
ortaya koysunlar da
ayaklarının altından öpelim

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

@Zafer Ünlü

Who is your şef?

(sakın türkçeye çevirmeyin)
yarayışlı bir adam galiba

@Zafer Ünlü

zafer bey,
17sinde kudret abi ile garipçe turuna gidiyoruz. ama birdahakine sizin düzenlediğiniz bir tura katılarak hem sizinle hemde şefinizle tanışmayı çok isterim. :in:

@nihat yildir

linke tıklarsanız tur olmadığını görürsünüz :)

ali bey uyarınız için teşekkürler.
şuan bulunduğum yerde face acılmıyor. ama başka topiklerde tur olmadığını gördüm. buyuk ihtimal bizde katılacağız.

• Beğen
Tepkiler: Ali KARAEL
@nihat yildir

kudret abinin tura bende geliyorum bende katılma taraftarıyım ztn. inş. genel kanı da öyle olur bizde gidip vatan için pedallarız.

bu arada yaşım 16 bey demenize gerek yok :D

@Kudret Kurtcebe
FB'de şöyle bir etkinlik oluşturdum: (link)
(Sabah 10'da, Barbaros Meydanı'nda...)

Etkinlik harici gelebileceklere haber verme maksatlıdır...

arkadaşlar yarın barboros meydanında toplanacağız beşiktaşta karar vereceğiz ..taksime çıkıp çıkmayacağımıza dair ..bu etkinliği faceden üç kişi yapıyor ,,,,,,,,,,,,,,,250 kişi gözüküyor,,,,,,,saat 14.00 de toplanacakları için biz bu grup içersinde zati olamayacağız,,,,,,,,,,,
evet biz en azından taksimde akm önüne gider duruma bakar ondan sonra 11.00 de garipçeye yöneliriz şimdi garipçe iki kez iptal olmaz artık ...........bi kere sağnak yağmur dedik ,,,,,,,,,,,,,

@Salih Dinçer

Dostum bu forumda bi sen beni anlıyorsun teşekkür ederim. Evet kadronun yenilenmesi gerekir. Genç arkadaşlarımızın önünü açmak lazım :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: İçimizde ne cevherler var :) :) :) :) :) :) :)

Alıntı:
Salih Dinçer tarafından gönderildi

Ben de Bisikletliler Derneği'ni elimdeki tüm imkanları ile destekliyorum. Elbette muhalifler çıkacaktır ki bu her toplum ve kesimde var. İşte hayatın renkleri bunlar! Yani biz birsek (gök kuşağı gibi) o zaman daha renkli ve güzel oluyoruz. Yoksa herkes aynı düşünceden veya kafadan olursa bence hayat monoton olur. Tabii ki burası bir tartışma platformu, tartışıp anlaşacağız ama kimse kimsenin dediğini (etkinlikler gibi) yapmak zorunda değil. Bunlar hep teklife açık şeyler.

Aslında dernekteki seçimler konusunda amatörlerin de söz sahibi olması taraftarıyım. Bir çok STÖ'de gençlik grupları vardır. İşte bunlar kendi aralarında seçim yapabilirler ve bence forum gibi ortamlardan yeni alımlar olabilir. Yani asli üyeler dışındaki arkadaşlarımıza da seçme ve seçilme hakkı veya söz söyleme ve icraat imkanı verilmeli. Zannedersem her zaman yenilenen kadro ile daha etkin işlere birlikte imza atabiliriz. Tabi gençlik gruplarından (bu birden fazla olabilir!) düzenli bir şekilde asli üyelikler hatta başkanlığa kadar geçiş olmalı.

Gerçi ben dernek tüzüğünü henüz okumadım. Bu söylediklerim var mıdır, yoksa da kabül gördüğü taktir de konur mu bilmiyorum. Ama bir şekilde çoğulcu demokrasi yapmak lazım. Gerektiğinde bisikletliler dünyasına yeni katılmış biri tanışma toplantılarına gelerek en azından eleştiri imkanına sahip olmalı. Böyle toplantıları düzenleniyor mu? Çünkü ben inanıyorum ki içimizde ne cevherler var, ne potansiyeli yüksek arkadaşlar var; bisikletliler dünyasına katkısı olacak...

@Zafer Ünlü

ben hiç bir dernek veya buna benzer bir sivil toplum örgütünde dışarıdan birine seçme seçilme hakkı verildiğini görmedim? eğer taşın altına elini koymak isteyen birisi varsa zaten samice dernek kurallarına uyar ve istediği gibi söz söyleme hakkına sayip olur

ha şuda yanlış anlaşılmasın biz kimseyi dinlemeyiz kendi bildiğimizi yaparız anlamına gelmesin eğer güzel bir fikir veya düşünce ortaya atılırsa konuyu yönetim kuruluna taşır ve uygun görülmesi durumunda uygularız

geçmiş de bazı örnekleri var mert arslan asli üye olmadan dernek yönetimi tarafından halkla ilişkiler görevini yürütmesi verilmiş bazı kötü olaylar sonrası görevine son verilmiş

eğer bisikleti bir atım öteye taşımak isteyen samimi insanlar varsa dernek kapısı her zaman onlara açıkdır.

bu caimada herkezi tanırım neler olduğunu ve bittiğini dışardan seyirciyim bu topiği açtığıma göre bir iki lafta ben edeyim .....
murat suyabatmaz arkadaş eski milli bisiklet sporcusudur ondan öğreneceğimiz bisiklet konunda çok şeyler olduğuna inanırım nitekim cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında bize bir çok değerli bilgileri vermiştir ,,,,,,,,,
evet başkan murat beydir yönetimdekileri tanımam halili tanırım ,,,
ben karşılıksız destek verdim derneğe bi sorun olduğu vakit bisiklet yollarının açılışı olsun hemen ordayım ayrıca bi köprü geçişinde o kadar insan orda var oluyorsa haklarımız söz konusu olunca niye kimse yok arkadaşlar ...ben bu konuyu gündeme getiriyorum kimseden ses yok tık yok .....köprü geçişinde halilin dediğine göre 3000 kişi var ise niye haklar konusunda 3000 kişi yok böyle bi durumu kusura bakmayın eleştiririm ondan sonra vay efendim şöyle böyle demeye kimsenin hakkı yoktur taşın altına el atacağız nasılmı uğraşacağız ve dernek etrafında toplanacağız dernek bizi çağırdığı zaman bi hak söz konusu ise orda değil 3000 ,beş bin kişi olacağız ...hani nerde ,,,,,,
kitle bilinci sıfırdır hak arama sıfırdır face de saatlerce abidik gubidik mesajları duvarlara atmak yerine bisiklet için çivi çakacak eylem ve faliyetlere destek vereceğiz ...

@Halil Atalay

Halil Bey;

Yenikapıda İDO yu protesto için sadece sekiz kişi vardı :mad: Bisiklete gönül vermiş insanlar bunlardır. Dernekten neden kimsecikler yoktu. Dernek yenikapıda bizleri yalnız bırakırsa benim haklı olduğum davada beni savunmazsa ne işe yaradı soruyorum size Köprü geçişinde üç bin kişi vardı diyorsunuz Nasıl saydınız bilmiyorum ama :eek: Köprü geçişi olunca birde bisiklet çekilişi olunca bizim millete bedava sirke olsunda sazan gibi atlıyor zaten reklama gerek yok neyse Buradan şu anlaşılıyor dernekte çözülmeler var biraz halka açık olun kapalı kapılar arkasında olmaz bu işler şeffaf olmak gerekir.Her şeyde seçimlerde bile insanların size güvenmesi gerekir. Madem öyle seçime gidelim Dernek başkanını Asli üyeler ve Fahri üyelerle beraber Forumdaki üyelerde seçsin benim seçme ve seçilme hakkına sahip olabilmem için Asli üye olup para yatırmam lazım öylemi :eek: Parayı veren düdüğü çalar hesabı :eek: Böyle olmazki Borsaya paramı yatırıyoruz sanki :eek: Dernek başkanını hep beraber seçelim. Şefimde bende adaylığımızı koyacağız isterseniz sizde adaylığınızı koyun içimizde bisiklete gönül veren büyüklerimiz ve arkadaşlarımızda var Kudrettin bey, Hasip Ağa gibi isterlerse onlarda adaylığını koyarlar ve seçime gidilir. Yönetim kuruluda değişir her şey sil baştan yenilenir. Derneğin geliri gideri yaptığı icraatlar her şey şeffaf olacak. Yalnız şike istemem ona göre :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Geri