Scudo Sports

Yenice bisiklet festivali rezilliği

MGSancar

Üye
Tepki
96
İsim
Gürhan
Bisiklet
Giant
Bursa'dan kalkıp 450km yol yapıp gittiğimiz Yenice Festivali büyük bir hayal kırıklığıydı. Organizasyon, yok denilecek kadar kötüydü. Katılımın 150-200 arası olduğu 1.gün(Cumartesi) tur dönüşünde kamp alanında kalan çadır sayısı 10'u geçmiyordu biz ayrılırken.
Belirlenen kamp alanının, henüz hazır olmadan, böyle bir festivale ev sahipliği yapamayacak seviyede olmaması yaşanacak hayal kırıklığının ilk ve en önemli belirtisiydi. 24 saat güvenlik/jandarmanın olması gereken bir festivalde hiç bir güvenlik yoktu. Hatta belediyenin tesisler için görevlendirdiği kolpa bekçi gece ses yaparak misafirleri rahatsız etmekle yetinmeyip tartıştığı bayana küfür etti.

Katılımcılar için hazırlanmış çantada organizasyonun hazırladığı bir tek bileklik vardı. Diğerleri kaymakamlığın Yenice için hazırladığı turizm rehberi, buzdolabı süsü ve beş para etmez salcano suluk. 150Tl katılım ücreti verilen bir organizasyonda tura özel hazırlanmış bir forma olmasını beklemek bence normal. Formayı bırakın tur için hazırlanmış hiçbir şey yoktu.

Tur esnasında yeterli sayıda görevli yoktu. Kim görevli kim katılımcı o bile belli değildi. En az 150 kişinin katılacağı bir etkinlik için görevlendirilen kişi sayısı 6 iken tur esnasında görevli 3 kişiydiler. En önde giden bir kaç kişiden biri olmama rağmen öncünün kim olduğunu hala bilmiyorum mesela.

Turun ilk günü sabah kahvaltısının verildiği ahşap binada yangın çıktı kimsenin umrunda değil. Allah muhafaza orası bir tutuşsa etraftaki ormanlık alana sıçraması an meselesi olur. Neyse ki yine katılımcıların uyarıları ve mudahalesiyle söndürüldü.

Yine turun ilk günü öğle yemeği rezaletti. Kumanya diye dağıtılan yarım ekmeğin içinde 2 dilim domates, 3-4 dilim salatalık, incecik bir kaşar dilimi vardı. Yanında meyve suyu.

Havanın yağışlı olacağı belli iken insanların toprak parkura sokulması ayrıca tartışılacak bir konu. Hadi onu geçtim organizasyonun çamurlu bitecek bir parkurdan sonra duş için ayarlama yapmamış olması, 150 kişi için 2 duşun bulunması ve soğuk suyla duş olmak zorunda bırakılmak apayrı bir konu.

İnsanların tepkisinden korkmuş olacak ki organizatör cumartesi tur sonunda ortalıkta yoktu.. Kaçmış olması normal.

Tur belli ki ticari amaçlar güdülerek hazırlanmış. Arkasında herhangi bir bisiklet derneğinin veya kulübünün bulunmaması zaten bunun göstergesi. Yenice Kaymakamlığı ve Belediyesinin de ticari amaçlar güdülerek hazırlanmış bir organizasyonun yanında yer alması düşündürücü. Sonradan öğrendiğim kadarıyla kaymakamın kendiside zaten organizatörün akrabasıymış..

Yenice'de düzenlenen bisiklet festivallerine, bisiklet derneklerinin yapacağı bir festival olması durumunda katılırım artık.

Facebook'ta yenice festival sayfasında yazılan kötü yorumların hepsi silinmiş. Facebook sayfasından beğeni oranı 5 yıldız görünmesine aldanmayın.

Scudo
organizatör kemiksiz en az 30000 tl'yi indirmiş cebe. bu sene yine büyükbaş keser kurbanda.

Biz de teee Gayseri'den kalkıp gelelim diyorduk. Gelmememiz isabet olmuş.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Formasız festival mi olurmuş yahu? 150 lira neye verdik yahu dedirtecek cinsten bir durum. Hacca gidecek bu sene hocam orda deve keser :D @ozgur908

ALINTI - (link)

(link)

Rezalet bir haftasonu geçirdim. Yenice'yi(Karabük) tanıtmak maksatlı düzenlenen organizasyonu günlerdir bekliyordum. Değişik yerler görüp başka memleketlerdeki bisiklet dostlarıyla tanışacağım diye heyecanlıydım. Hazırlık yapıp aracımla yola çıktım ; 5 mayıs akşamı saat 8 de kamp alanı olarak belirlenen, Yenice Belediye Başkanına ait , henüz inşaat alanı olan yere ulaştım. İnsanları ayrıştırmayı hedeflemişler gibi ayrı ayrı yerlerde kamp yerleri belirlenmiş. Neyse çadırı kurdum, kayıt yapıldı. İlk sürpriz hiç bir tuvalette tuvalet kağıdı ve temizleyicinin olmaması oldu. Durumu ilettik ama ertesi gün de bu durum devam etti. Turun başladığı sabah kahvaltı yoktu, kalmamıştı. Çünkü katılan sayısı eksik verilmiş. Yine neyse dedik çıktık yola. Bu arada Yenice Fest. 2 gün ve 150 TL katılım ücreti verdik. Tur başladı; güzel dağ yolları eşsiz manzara, muhteşem dağ köyleri görseli derken bayaa kalori harcandı. Geldi öğle yemeği vakti. Tam bir hayal kırıklığı o etabın hakkı olmayan yarım ekmek , kaşar , domates , meyve suyu. Unutmadan tur boyunca suyu kendimiz temin ettik. Hal böyle olunca açlığın da verdiği dürtüyle org. yöneticisiyle konuşmak istediğimi bildirdim. Ünal Bey 81 yaşında , oradaki alternatif konaklama alanı otelin sahibi , elindeki meyve suyunun pipetini ağzından çıkarma zahmetinde bulunmadan dinlemeye koyuldu. Durumu anlatıp - ben 150 lirayı ne için verdim ? dedim. Cevap ; saygısızlık ediyormuşum, milleti galeyana getiriyormuşum, bu şekilde hesap soramazmışım, bu saldırmakmış, istersem hesap dökümünü kalem kalem yollarmış.kendisi Cumhurbaşkanlığı kupasında görev almış eski bisikletçilerdenmiş falan falan. Sonuç:0 Neyse salt tırmanışın olduğu dönüş yolu başladı. Demeye kalmadan yağmur başladı. Tekerler çamura saplandı. Frenler bozuldu.O haşmetli yağmurun altında kilometrelerce bisiklet elimizde yürüdük tüm bisikletçiler. Abes olacak ama donumuza kadar ıslandık. Ne tamir ekibi, ne süpürge aracı ne de ellerinde telsiz- sıkıntı var mı? diye soran insanlar, hiç biri yoktu. Kamp alanına geldiğimde de son sürpriz hazırdı. Bize çadır kurun diye gösterdikleri yerin zemini mil denilen kum gibi bişey olduğundan çadırımın tabanı göl olmuştu. Tahmin edeceğiniz gibi pılımı pırtımı toplayıp evime kaçtım. Bugün ilk işim Yenice Festivalinin sayfasına rezaleti anlatmak suretiyle İban numaramı paylaşıp onurlu olun paramı yollayın demek oldu; hala sayfada görünmüyor yazım! Özetlersem Yenice muhteşem doğasıyla görülmeyi bekler ama aman diyeyim bu bisikletçileri dolandıran festivalci hırsızlara paranızı kaptırmayın. 150 liraya hem gezersiniz hem de karnınız alasıyla doyar.

Gerilim-korku filmi gibi...Bu ne pervasızlıktır?Nerede kaldı geleneksel konukseverlik?
Üstelik onca yoldan gelip bir de katılım ücreti vermiş tertemiz insanlar....
Tüm katılımcılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Mümkün olan her kanaldan bu rezaleti organize edenleri biz de rezil etmeliyiz...

para verip kendin sürdüğün bisikletin turuna katılmak nedir ya 150 lira bu. kalpazanları mutlu etmişsiniz. bisiklet dediğin şeyin 1 lira istenilen ve katılım beklenen hiç bir olayına adımımı atmam gidenede hayret ederim. böyle özgürlük mü olur. vericem parayı boynuma ip dolayın bari. saçma sapan işler. binersin bisikletine nereye istersen gidersin.

Çözüm kendi grubun ile biraz rota çalışıp kendi festivalini (turunu) kendin düzenlemek sanırım. Kayseri'de 15 16 kişilik bir ekip ile Çat ormanlarında (Sivas-Yozgat arası bir cennet mekan) bu sene dördüncü turumuzu düzenledik. Arabalara bisikletleri yükledik ve adam başı 20 TL toplayarak 2 günlük 6 öğün yemek ihtiyacımız giderdik. Muhteşem eğlendik. Kimseye hesap vermedik. Kimseye bağlı kalmadık. Şiddetle tavsiye edilir.

18198493_1536137623064309_8170881584357419833_n.jpg 18221606_1536145043063567_5386233331679178695_n.jpg 18222679_1536139736397431_8577435678191891196_n.jpg 18268109_1536137563064315_7141302313159197381_n.jpg 18300977_1536142623063809_8850813002645776900_n.jpg 18301001_1536142013063870_4164760373367525820_n.jpg 18301248_1536145326396872_2716614434908957340_n.jpg

IMG-20170502-WA0098.jpg

Dava edin bir şey yapın.Kazanamazsınız belki ama en azından adları çıkar...

@smclk89 olay para vermek veya kendi rotamızı kendimiz oluşturmak değil. Yoksa hem şehir içi hem şehir dışı yaptığımız 2. kişilik bir sürü kamplı kampsız tur var.

@Deniz Baklacı

Muhteşemsiniz dostum deniz. Harika işler çıkarıyorsunuz. Şu ekip ön ayak olsa parmakla gösterilecek bir festival/şenliği pekala organize edebilir.

Bunun haricinde şunu belirtmek istiyorumki bisikletforumda, yakın zaman içinde türkiyedeki festival rezillikleri başlıklı bir konunun açılacak olması beni hiç şaşırtmayacaktır. Yükselen trendin kokusunu alan bir takım akbabalar bu tip organizasyonlar için şimdiden kolları sıvamış olabilirler. iyi niyetle yapılmakta olan bazı çalışmalar ise başta düzenleyicileri olmak üzere hiç kimseyi tatmin etmemektedir. Bu işlerin de bir süre sonra saman alevi haline dönüşüp tavsamasından korkmaktayım. Gönül gelenekselleşmiş kurumsallaşmış festivallerin beklentisi içinde.

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
sponsor desteği ile ücretsiz turlar düzenlenmeli. gıda-içecek markaları kumanyaları, bisiklet markaları teknik desteği üstlenmeli, güvenlik, sağlık, konaklama ise belediye ve yerel yönetimler tarafından karşılanmalıdır. katılımcılardan ücret alınacaksa alınacak ücret yerel yönetime yakın kodamanların cebine değil bağış olarak gerekli kurumlara (yönetim yapısı ve nereden çıktığı belli olmayan, gizli siyasi gündem yürüten vakıf ve derneklere değil tabi ki) aktarılmalıdır. diğer türlü olunca halkın leziz eti bölgede arkası kollanan kalantorların sofrasına altın tepside ikram ediliyor.

a- bugün yerel yönetimleri ziyaret ettik bakalım ne bişiriyolla. amanın yerel yönetim ne bişiriyooon??
b- galantorlara kazıkta bisikletçi bişiriyoz.
a- galantorlar beğeniyolla mı bari ikramlarınızı?
b- yani aslında daha fazlasına layıklar ama bisikletçilerin etinden anca bu kadar çıkarabildik. insan üzülüyor tabi hısım akrabasına daha fazla enayi eti peşkeş çekmek istiyor.
a- e hadi afiyet olsun bakalım.

herkes kendi arkadaşlarıyla kendi turunu düzenleyebilir buna kimse birşey demiyor zaten..

bazı insanlar yeni yerler görmek yeni insanlarla tanışmak için bu gibi etkinliklere katılıyor.. tabi bir de angarya işlerle uğraşmamak için veriyorlar o parayı.. birileri kahvaltıyı öğle yemeğini hazırlasın diye.. sonuçta böyle bi organizasyon yapılmış ama arkasını toparlayamamışlar.. bu durumda katılımcıların seslerini duyurmak hakları.. bizler de bu şekilde haberdar oluyoruz.. artık öyle hemen atlamayız bu gibi organizasyonlara..

geçmiş olsun!!!

Katildigim turdan cok mutlu dönmüştüm. Hatta konularda bulabilirsiniz anlatimimi. Bursa da duzenlenen yüzyıllık macera turu 2014. Öyle guzel bir organizasyonun icinde bulunduktan sonra sizin anlattiklarinizdan ne kadar mutsuz dondugunuzu anliyorum. Tum katilimcilara geçmiş olsun. Selamlar

• Beğen
Tepkiler: MGSancar
festival sayıları arttıkça yasal düzenleme gerekecek anlaşılan, tur-organizasyon şirketi şartı mesela böylelikle insanlar dolandırıldığında karşılarında bir muhatap bulacaklar, olan yine işini güzel yapanlara olur bu fırsatçılara bi şey olmaz ya neyse
bariz bisikletlilerin canı yanmış burada ama ortada insanların vaktini ve parasını çalanların adı yok

Organizatör Ünal Tolun diye biri. Bu adam Manavgat bisiklet turunda da katılımcıları yüzüstü bırakmış. Siz siz olun arkasında bisiklet derneği olmayan bir festivale yada tur etkinliğine katılmayın.

Festival alanında konser vermesini beklediğimiz grubu bile kendi butik oteline götürüp, 3-5 kişiye özel konser verdirmiş biri..
Fotoğraf çekip, güzellikleri görüntülemek isterken, hadi hadi beklemeyin baskısına tatlı cümlelerle sitem etmeme rağmen (ki, bizi koştura koştura götürdükleri alanda, yemek gelmemişti beklemek zorunda kaldık.. ) bir arkadaşın haklı olarak "kaşarlanmış politikacı yüzsüzlüğü" diye tanımladığı yanıtlarıyla, 81 yaşa saygıyı da yok edebilecek bir kişilik... Yemek dedimse, 42 km.lik sürüş için, kumanya.. kumanya dedimse de, işte bu...

IMG_20170506_122718.jpg

Vay arkadaş ne festival olmus böyle. Dillere destan.. :((

Festival, genellikle yerel bir topluluk tarafından belirlenmiş ve geleneksel olmuş gün ve tarihlerde kutlanan, yapıldığı yörenin imgesi hâline gelmiş etkinlikler bütünüdür. Festival kelimesi Latince festa kelimesinden gelir. İlk kez 1200'lü yılların başında kullanıma girmiş ve yerleşmiştir. Festivaller genelde doyasıya yemeklerin yendiği, çevrenin en güzel şekilde süslenip, temizlendiği olgulardır. (Kaynak: Wikipedia) Festival nedir bilmeyen adamlar için yukarıdaki tanımlamayı okumalarını rica ediyorum. Sorunlara gelecek olursak:
1- Festival alanını gösteren yönlendirmeler yetersizdi.
2- Kamp alanına ulaşımı henüz bitmeyen oldukça engebeli bir yoldan güçlükle aracımızla ulaştık. Yol yapım çalışması hala sürüyordu.
3- Kamp alanı henüz faaliyete geçmemiş Yenice Seyir Terası isimli belediyeye ait bir tesisdi. Bu tesiste tuvaletlerde sabun, tuvalet kağıdı, ayna vb. hiçbirşey olmadığı gibi ortamda oldukça pisti. Ayrıca kamp alanında görevli gece bekçisi bütün davetlilere musallat oldu kovmak zorunda kaldık. İlk gün sabah kahvaltısında çıkan yangın ve sonrasındaki acemilikler aslında nasıl bir kaosa düştüğümüzü göstermeye başlamıştı.
4- Sabah kahvaltılarında sadece zeytin-peynir-yumurta ile adeta geçiştirildik. 1. günkü turun öğle molasında verilen kumanya bu kadar zorlu bir parkur için çok yetersizdi. Akşam yemekleri de kalori açısından yine yetersiz sadece bir ana yemek ve pilav yanında da yoğurttan müteşekkildi. Konuştuğum belediyeden bazı görevliler bu yemekleri de belediyenin karşıladığını ifade ettiler. İnsan sormadan edemiyor? O zaman bizim 150tl lik ödememiz nereye gitti? Nasıl harcandı? Hepsini faturalarıyla kalem kalem açıklamak zorundasınız.
5- Tur için yola koyulduğumuzda herşey çok güzel giderken hava bir anda inanılmaz derecede bozuldu ve durmaksızın yağmur yağdı. Havayla ilgili böyle bir durumun olabileceği herkesin malumuydu. Organizasyon komitesi hariç! Yollarda kalan bisikletçileri toplayacak doğru dürüst ne bi araç ne de görevli vardı. Herkes kendi başının çaresine baktı.
6- İliklerimize kadar ıslanıp, çamura bulanıp kamp alanına 44km pedalladıktan sonra geldiğimizde ise duşlarda sıcak suyun olmadığını, kamp alanında elektriklerin kesik olduğunu ve bütün yetkililerin sırra kadem bastığını gördük.
7- Birçok ilden gelen katılımcı kamp alanındaki plansızlıklar yüzünden tüm eşyaları çadırlarıyla birlikte ıslandığı için adeta bu rezil ortamdan kaçıp gittiler. Sanmayın bu insanlar bu çektikleri şeyi unutacaklar! Yenice meydanında turizm elçisi olmanızı bekleriz dediğiniz insanları bi daha zor görürsünüz! Yapacağınız en iyi şey tüm katılımcıların ücretlerini iade etmek ve komite başkanı olarak bu yaz içerisinde otelinize (Albergo) davet ederek ücretsiz konaklamalarını sağlayarak özür dilemek olacaktır. Bunları yapmazsanız bir daha "Bisiklet" "Festival" "Turizm" bu kelimeleri ağzınıza bence almayın!

Geri