Scudo Sports

Yeni yol bisikletim biyanki selere dörtyüz

TontonCocuk

Daimi Üye
Tepki
817
İsim
murat
Bisiklet
Bisan
merhaba arkadaşlar. Belki farkeden arkadaşlar olmustur 1 sene içinde baya bir bisiket değiştirdim. Farkli türde kadrolar. Farkli markalar vs vs.

Tüm deneyimlerim sonucunda bisiket ekipmanlarının veya kadrolarının biz amatör veya yarı amatör bisiklet kullanıcılarına ego, tatmin, vites geçişlerindeki rahatlığın verdiği bencillik hissi, ortalama hızda yüzde 10 a bile varmayan değişiklikler kattığını gördüm.

15 bin maliyetli bisikletten Triban 3 e kadar denediğim bisikletlerden sonra kendimi geliştirip hedeflerim doğrultusunda ileriki zamanlarda bir bisiklet Temin etmeye odaklanarak elimde bulunan parçalar ile bir bisikelt toplama kararı aldım. Parçaların büyük kısmı unutulmuş bir emanet olsada pedallamanin keyfini yine de çıkaracağıma inanıyorum.

Bisiketimin fotoğraflarından önce özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle kadrom efsane markamız olan biyanki slr 400. Sürüşlerimden sonra maliyeti çok yüksek olan bir bisikelt ile bakkalın dikkatini çekememiş olsam da biyankimle vayy be bisiklete bak sonunda dogru bisikleti almışsın iste diyen bakkalımın ilgisinin ceken kadrom. 1650 gr ağırlığı var. Bana göre rigit. Neticede 350 lira.

Jantlarim nimble tri spoke. 1450 gr kadar bir ağırlığı var. Komple karbon. Tabular bir jant seti. Hub sesi traktör gibi olsa da akıcılığı iyi. Akord istememesi beni en çok memnun eden özelliği. Komple karbon olduğundan baya rigit. Üstüne kontinental tabular lastikler ile bezendi.

Aynakolum isaac marka. Komple karbon kolllari var. 50 42 gibi garip bir disli oranı olsa da mutlu olmaya çalışıyorum. Ağırlığı 610 gr. Dura ace otantikmidir nedir öyle bir göbek ile bezenmiş durumda.

Fren kollarım campion xneon :)) en ucuz bulabildiğim kollar bunlardı. Sıfır aldım mutluyum. Başarılı bir kol fiyatına göre. Sağ ile sol farklı renkler olsa da sagolsun satıcı aradaki açığı kabloset vererek kapadı.

Kalan vites parçalarım caplogo titanyum Record. Rubleye hasta oldum. 11 21 gibi bir oran ile Aynakol dislilerine eşlik ediyor. Yokuşlarda cildiviyovum.

Masam AliExpress 330 gr kadar bir ağırlığı var. Takmadan önce de sonrasında da kirmayi başaramadım. Bence başarılı bir çalışma.

Gidon bogazim sanırım çakma. Hediye eden arkadasım öyle dedi. Yanında zipp ( orijinal ) gidon Boğazim da beni mutlu ediyor.

Selem rengi farklı olsada 135 gr ve çok rahat :)

Son olarak look keo max 2 pedallarım var.

Bisiletim GArmin aparatları pedallar vsvs 8 kg. 750 tl masraf yaptım çok şey aramıyorum.

Sabırla okuyan arkadaslarıma teşekkür ederim. sizleri fotoğraflar ile başbaşa bırakıyorum
IMG_0878.JPG IMG_0882.JPG IMG_0880.JPG IMG_0992.JPG

Scudo
İlk bisikletim aklıma geldi, 10 yaşlarındaydım Bianchim olmuştu. Tabii bu kat kat güzeli :) Hocam hayırlı uğurlu olsun inşallah, güle güle, terleye terleye kullanın.

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan. Allah kaza bela vermez inşallah :)

• Beğen
Gayetgüzel ve başarılı olmuş. Kazasız belasız sürüşler nasib olur inşallah.

• Beğen
Yokuş düşmanı bir bisiklet toplamışsınız ancak eldeki malzemeler buysa yapacak bir şey yok. 750 liraya harika bir bisiklet, keyifli sürüşler.

• Beğen
Makine çok karizmatik, rampaları ne tırmanırsın bununla :D

• Beğen
@Ceyhun Özkan baya bir zorluyor ama cikiyoruz bir şekilde. 34 disli ve 27 ruble ile coZerim ileride herhalde. Au an bütçem müsait değil :)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
nasıl 750tl ben anlamadım? KArbon jant seti en aşa 3k falan olmalı &+'/='^&'!?(^'/%_='^/_

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
bunlarda akord bozulma olayı varmı varsa nasıl düzeltiliyor

hayırlı olsun bu arada

Bu bisiklet nasıl 750 tl oldu anlamadım.Her isteyen 750 tl verip bundan alamıyordur heralde. Oluyorsa bende isterem.

@barış barış akord bozulma gibi bir şey Yok. Komple karbon olduğundan dolayı çatlar veya direk kırılır en fazla.
@Heraklia @Owlknife konuyu olursanız acikladim zaten. Kenarda duran veya emenet olan parçalar ile toplandı. Pedal kadro ve fren kolu ekledim sadece

Arka jant göbeğine bir silecek motoru, bagaja da bir kamyon aküsü ile yokuş canavarı olacak alet. Nazar değmesin.

• Beğen
Geri