Scudo Sports

yeni üye oldum 1-2 haftadır forumu takip ediyorum! (şehir- tur bisikleti)

Lastik en son derdiniz olsun bence. Siz butcenize uygun bisiklet bulduysaniz alin. Uzerindeki lastiklerde orta kalınlıkta zaten. Yok illa daha ince olsun isterseniz, bisikleti aldiktan sonra lastikleri hemen veya bir sure sonra degistirirsiniz. Esinize de aciklayin lastik kalin olsa ama naylon malzemeden uretilse yolu iyi kavramaz yine kayar dusurur. Ancak kaliteli bir lastik ne kadar ince de olsa yolu birakmaz endisesi olmasin :)
Yinede suphesi varsa ona kalin lastik kendinize ince lastik taktirirsiniz. Lastik fiyatlarida kalite ve markaya gore degisir. Ama uzerindeki lastige gore bisiklet almaya calismayin. Bisiklet kalicidir. Lastik asindikca degisir...

Scudo
suat abi benim sıkıntım yok, malum bayanlar biraz daha endişeli tedirgin oluyorlar. yukarıda esprili şekilde anlattığım gibi. yine hb de claud un mtbleri var olmadı ona yönelebilriz. maksat içimiz rahat olsun :)

claudbutler a alternatif olarak ümit bisikletin bu modelleri nasıldır sizce? ben fiyat odaklı baktığımdan dolayı bunlara ulaştım.

siz donanımı daha iyi anlıyorsunuz? vitesler shimano ama iyimi kötümü ben anlayamadım.

(link)

(link)

(link)

Aralarında cok ciddi fark yok.
Novex 28" jant ve vitesler bir tik daha iyi. Ancak kadro dizayni bana gore degil, klasik cizgiyi seviyorum :)
Hacker 2818 ve Hacker 2618 ayni donanima sahip. Temel farklari; 2818 modeli 28" jant (sehir / tur), 2618 modeli 26" jant (MTB)

Hepsi aluminyum kadro V fren. Kisacasi hepsi secilebilir ve birbirine yakin bisikletler. Sadece 28" jant mi, 26" jant mi ona karar verin bunlari almayi dusunuyorsaniz.

sağol suat abi. ben sadece alternatif yaratmak istiyorum kendi tek bisiklete odaklanmak istemediğimden.
tek seçenek kalınca insan kendi kendini zorluyormuş gibi hissediyor

Secenek artinca da zorlaniyor insan :)
Bunlari da bir incele istersen. Senin dusundugun butceye yakin, aluminyum govde, V fren, vites sistemleri gosterdigin bisikletlerle ayni veya bir tik uzeri. Ancak 26" bisikletler...
(link)

(link)

(link)

(link)

Benim fikrimi sorarsan son linkteki mosso fena degil. Benim Mosso'ya sempatim var, zaten su anki bisikletimde Mosso. Gerci mekanik disk cogu kisi onermez ama kullanan arkadaslarim var oyle denildigi gibi sorun yasamiyorlar. Gramaj olarak agirligida bu tip bisikletlerde cok onem arz etmiyor bence. Yine V fren Carraro ve Salcano NG650'de bu yil cok satan bisikletlerden. Sikayet oldugu kadar memnuniyetini aktaranda oldukca fazla. Ne diyeyim kolay gelsin. Secenek artip arastirdikca kafa iyice karisir. Hepimizin basindan gecti :)

ama onlar dağ bisikleti değilmi?
gerçi aman aman çok bişey farkedermi bilemiyorum dağ ile şehirin arasındaki fark. biraz tutturmuşmu oluyorum kendimede sormuyor değilim. ancak kuruldum şehir bisikletlerine iyice dağ bisikletleri gözüme hoş gelmemeye başladı sanki :)

Isin asli 29" jantli sehir bisikleti var, 29" jantli dag bisikleti de var, 26" bisikletide sehir / tur bisikletine donusturen de var. Ozellikle butceler kisitli olunca hiybrid bisikletler veya amaca gore her sekle donusturulmeye calisilan bisikletler artiyor. Siz kararinizi verdiyseniz bulandirmadan kafaniza amaciniza uyan bir 29" alin. Simdilerde cok takiliniyor bu konulara. Daha onlarca yil once 29" bir bisiklete uygun parca, lastik bulmak zordu ve fiyatlari daha yuksekti. O aliskanlikla ve sert agresif durusu nedeniyle cogu kisi hala 26" mtb lere yoneliyor. Ama bir sure sonra dag bayir cikmadigi icin aynakol buyutuyor, slick lastiklere geciyor. Tabi goruntu biraz tuhaf oluyor :)
Ben kazik kadar herif oldugum halde hala buldugum merdivenden indigim kaldirimda insan az, yolda bos oldugunda ziplayip gectigim icin, yasadigim yerde de kros yollara kacip buralarda surmeyi sevdigim icin 26" mtb den vazgecemiyorum. Ama asfaltta ulasim amaclida olarak uzun yollar yapacaksaniz, slick lastikli 29" sehir bisikletinden sasmayin! Herkesin soyledigine oldugu gibi benim onerdiklerimme de fazla kafayi takmayin. Aklinizin kosesinde dursunlar diye onerdim bende :)

kendimi konumuda hortlatıp kafa şişirmiş gibi olacağım ancak.
claudbutler citysport L300 bayan modelini alsam 400tlye, geriye 600tlye önerebileceğiniz şehit tur bisikleti ne olur?? lütfen arkadaşlar yardım :)

Sizin yerinizde olsam, kendime hepsiburadadan Salcano city sport 24 vs modelini, eşime de Claudbutler city sport m700 lady modelini alırdım. Urunler gelince de, kurulumda bisikletcide salcanodaki continental lastikleri claudbutler a taktirirdim. Bence 1000 liraya yapilacak en mantikli is

@Ahmet Faruk Eğit

lastikleri neden değiştirmeliyim? önerinizin dayanağı nedir hocam?

burada kahrımı çeken, derdimi dinleyen, moral veren, öneri sunan herkese çok teşekkür ederim. bir bisiklet edindim Claudbutler CBR City Sport L700 (bayan) kadro aldım 19 inç. zaten eşimle kendime alacaktım önümüzde kış fazla sürülecek yer olmaz vs diye önce bayan kadro alıp ben sürerim sonra kendime de bir tane edinirim diye düşündüm ve geçen pazar akşamı verdiğim sipariş elime ulaştı. şuan bisikletçide başka bisiklet falan daha kuracakmış diye 1 saat sonra gel dedi.

şuan beklemedeyim. tekrardan sağolun

Geri