Scudo Sports

Yeni Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi

Cevat_MD

Forum Bağımlısı
Tepki
2.080
İsim
Cevat Bayhan
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
20230309_083317.jpg
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Halil Cem Öztürk Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmiş.
Gerçekten çok "liyakatli" bir seçim olmuş.
Bunca yıllık bisikletçiyim böyle bisikletçi görmedim...

Scudo
Şimdi bu arkadaş tbf yönetim kurulundan bir huzur hakkı alsa çok mu? Zaten alacağı parayı hayır hasenata harcayacak birine benziyor. Tamam belki bisikletçi değil ama sektörün içinde olamaz mı? Belki aliexpress üzerinden lamba, gözlük getirip satıyor. Bisiklet dünyası ve ikinci el piyasasına hakim olabilir. Hepiniz daha huzurlu pedal çevirmez misiniz şu fotoğrafa bakıp? Soruyorum yani. Liyakatsız demeden önce bi düşünelim :)

Yes Minister diye bir ingiliz dizisi var, adamı görünce sağlık bakanını nasıl seçtikleri aklıma geldi. İzleseniz katılırsınız gülmekten.:)

Okumadan bilmeden kimseyi eleştirmem, o yüzden linkedin üzerinden ilgili kişinin herkese açık özgeçmişine bir göz atayım dedim:
(link)
ve şaşırmadım.

Halil Cem Öztürk kardeşimizi tanımadan önce, ben de bu göreve uygun olmadığını düşünüyordum. Lakin yakından tanıyınca gördüm ki, bisiklet üzerine muazzam bir bilgi birikimine sahip. Şöyle ki:

- Shimano, SRAM ve Campagnolo grupsetlerin modellerini ezberinden şıp diye sayabiliyor.
- Boyunuza ve iç bacak ölçünüze göre size uygun kadro boyunu isabetli bir şekilde tespit edebiliyor.
- Patlayan iç lastiği 2 dakika içinde söküp, yama yapıp tekrar takabiliyor.
- Her 50 km'de bir zincir ve ruble temizliğini aksatmadan yapıyor.
- Karbon gidon ve sele borusu montajı yaparken muhakkak karbon gresi kullanıyor.
- SPD pedaldan ayağını kolayca çıkarabiliyor.
- Bisikletforum'da her gün en az 1 tane konuda "Beğen" tuşuna tıklıyor.

Bu meziyetlere sahip bir insanın, bisiklet federasyonu yönetiminde olmasından daha doğal bir şey yok.

Halil Cem Öztürk kardeşimizi tanımadan önce, ben de bu göreve uygun olmadığını düşünüyordum. Lakin yakından tanıyınca gördüm ki, bisiklet üzerine muazzam bir bilgi birikimine sahip. Şöyle ki:

- Shimano, SRAM ve Campagnolo grupsetlerin modellerini ezberinden şıp diye sayabiliyor.
- Boyunuza ve iç bacak ölçünüze göre size uygun kadro boyunu isabetli bir şekilde tespit edebiliyor.
- Patlayan iç lastiği 2 dakika içinde söküp, yama yapıp tekrar takabiliyor.
- Her 50 km'de bir zincir ve ruble temizliğini aksatmadan yapıyor.
- Karbon gidon ve sele borusu montajı yaparken muhakkak karbon gresi kullanıyor.
- SPD pedaldan ayağını kolayca çıkarabiliyor.
- Bisikletforum'da her gün en az 1 tane konuda "Beğen" tuşuna tıklıyor.

Bu meziyetlere sahip bir insanın, bisiklet federasyonu yönetiminde olmasından daha doğal bir şey yok.

Demek ki neymiş, görüntüye göre karar vermemek lazımmış.
Ama;
Yine de bilemedim... ;)

konular karışıyor galiba. Bisiklet federasyonunu başarılı buluyor musunuz sorusuna verilecek cevaptaki pay, bu kişinin liyakatının cevabı olacaktır bence. Tuhaf bir fotonun ispatlama aracı olarak kullanılması aklı selim bir yaklaşım olmasa gerek .

Çok kilo aldık biraz bisiklet sürsem iyi olur diye düşünüp bu federasyonu seçmiş olabilir
Adam bisikletle kara hız rekorunu kırmak için havayı su damlası gibi yarmasını sağlayacak bu aerodinamik gövde yapısını kazanmış.

Kızılay zaten ücretsiz vereceği çadıra para teklifi gelince kabul etmiş, bundan dolayı da başkanı müthiş tepki görmüştü.
Doktor doktorluğunu yapmalı, kurum yönetme işi profesyonel işletmecilere yaptırılmalı diye epey yorumlar gördüm o zaman.
Bu şahıs da işin kitabını yazacak kapasitede bir işletmeci, görünen kadarıyla. Belki başka bir bakış açısı denenecektir? :kötü: 🤔

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Bisikletforum olarak ayaklanma çıkaralım. Twitterda bol takipçili hesaplara yazalım. Malum ülkemizde adalet sosyal medyadan yürüyor. Mimarlık fakültesina atanıp istifa ettirilmeye mecbur bırakılan ilahiyatçı gibi bunu da attıralım.

Geri