Scudo Sports

Yeni STP1 im..

Yağız

Üye
Tepki
1
Evet arkadaşlar herkese selamlar.Aranıza yeni katıldım ve tanışma bölümünde kendimi tanıttım.Bu işte henüz acemiyim..Uzun arayışlarımdan sonra boyum 1.88 olmasına rağmen regular(medium) stp me kavuştum..Sele biraz uzundu 5 cm cik kestim..Buyrun fotolar : https://www.bisikletforum.com/g/860/imag0123kb.jpg/

Scudo
Guzel bir secım olmuş gule gule kullan,fakat bisikletin kompnentlerını yazıp eklersen daha ıyı bence ;) Ayırca öğretici guzel bir video yardımcı olabılır.... (link)

giant brass mi acaba o ?
çok güzel bir alet hayallerimi süsleyen tarzda bir şey :) nereden aldınız acaba

edit: brass sandım bilgim olmadığı için.stp1'i fark etmedim sonradan jeton düştü :)
acaba nereden ve ne kadara aldınız ben de düşünüyorum da

Tam Fourcross olmus bu,umarim hakkini verirsiniz :) iyi gunlerde kullanin

Arkadaslar hepinize iyi dileklerinizden oturu tesekkur ederim..bikac ufak tefek degisiklikler yaptm,gidon acisini birqz daha diklestirdm,sele acisinida degistirip burnunu havaya kaldirdm,hem ayaklarim daha rahat etti hmde gorsel olarak da daha hos durdu..tum speclerini eve gecince koyarim.ins zamanla daha hos upgradelerim olacak.aslinda large isterdm ama turkiyeye largi gelmyo malesef bu frame 14 inch large 15.tt uzunluguda bunun 22 inch largein 23,insallah bana rahatsizlik verecek kadar kucuk olmaz..

size Regular, Large
color Bright Blue/Aqua
frame ALUXX SL-Grade Aluminum
fork Marzocchi DJ2 w/ 20mm Thru Axle, 100mm travel
handlebar Giant Connect SL, riser 31.8
stem Giant FR
seatpost Giant Pivotal, 30.9
saddle Giant Pivotal
pedals Alloy Platform
shifters SRAM X4, trigger
front derailleur MRP Mini G2 guide, Custom for Giant
rear derailleur SRAM X5
brakes Hayes MX4
brake levers Tektro Alloy
cassette SRAM PG850, 11/28, 8-speed
chain Shimano HG-40
cranks TruVativ Hussefelt, 36T
bb TruVativ Howitzer
rims WTB Dual Duty FR
hubs [F] Giant Tracker w/ 20mm Axle, [R] Formula, 32h
spokes Stainless Steel
tires Maxxis Holy Roller, 26x2.4

Tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak.Bu işte yeniyim bugün ilk defa sürdüm bisikleti ilk başta biraz garip gelsede baya bi yol yaptım ve ufak ufak alışmaya başladım.Sorularıma gelince : hoplayıp zıpladığım zaman maşanın içinden veya ön diskten şangırtı gibi sesler gelmesi normalmi??fren ayarı nasıl olmalı,yumuşakmı?evden çıkmadan arka tekeri çevirdiğimde arka disk hafiften sürtüyordu,bende biraz gevşettim,hatamı yaptım?

Yagiz,hayes fren sistemi kullanmadim ama marzocchi dj2 masadan oyle bir ses gelmez.Masadan geldigine eminsen o beni asar.Bendede o tarz sesler vardi,sorun tahminimin aksine kablolardan kaynaklaniyordu.Kablolar sarsintida birbirine ve kadroya carpip ses cikartiordu.On kisimda ki diger ses kaynagida fren kollarindan geliyordu sarsintida assagi yukari cok ufak bi esnemeden dolayi ses yapiordu.Benim ses konusunda ki onerilerim bunlar...Fren ayarina gelince cok hafif surtme normaldir,her yeni balata alisinda biraz olucaktir(balatalarin rotora alisma sureci).Surtunme yavaslatici duzeyde ise gevsetmende bi sakinca yok.Frenlerin ne sert nede cok yumusak olmali.Genelde hidrolik frenler isaret parmaklariyla yada daha fazla guc gerekirse 2 parmakla kullanilir...Ve hic bir zaman fren kolu gidona kadar dayanmaz,oyle bir durum varsa sorun vardir :)

Bisikletin guzel,sende boyunu hic sorun yapma ne kadar ufak okadar iyi :)) indir seleyi en alta sonra bol keyfli surusler.

Yani soyle diyim cinlama sesi gibi geliyo ve sanirim masaya yuklenip bir anda kaldirinca bunny denerken o kuvvetle basinctan disk cinliyor sanirim?yoksa normal giderken hic ses yok sadece one yuklenip bir anda kaldirinca oluyor.birde fren kolu gidona kadar dayanmaz kismini anlamadm?

evet arkadaşlar yokmu yorumu olan,bgn 2. günümdü ve 35cm e kdr bunny yapabildim.kesin olarak eminim ki bahsettiğim çınlama sesi ön diskin ordan geliyor acaba amortisörün gerilip biranda yerden kesilmesiyle titreşim etkisi yapıp mı ses çıkartıyor??

fren kolunu max kuvvetle sıktıgında,gidona kadar sıkışmamalı...gidona deyiyorsa fren kolu,frenlerini max performansında kullanmıyorsun demektir.disk çınlaması hakkında yorum yapamıcam.35 cm bunny yaptıysan tebrikler diyim :) kullanım tarzına göre bisikletinide şekillendirirsin ileride.

Saolasin ama daha ogrenmem ve kat etmem gereken cok yol var biliyorum..bildigimiz cinlama gibi bir ses,allah allah takildim yaa..yokmu bir bilgisi olan?

rotor vidalarınızı ve ön teker bağlantısını kontrol edın veya rotorunuzda bir mıktar yamukluk olabılır bu seslerin nerden kaynakladığını çözebılmenız için iyi bir gözlem yapmalısınız bu zamanla olacak tabıkı...

• Beğen
Tepkiler: hikmet
ses balatalardan geliyor freni sıkıp denediğimde ses yok,balatalardan biri o ani yüklenme sonunda maşanın esnemesi bittiğinde basınçtan ani durmadan titretiyor,kaçkara götürdüm herşeyi yaptı,olabilir mekanik disk olduğu için bi taraf sabit oda sallanıyor dedi..brass 2 dede denedik gerçi onunkiler hayes değil onda yok,stp 0 da da yok onlarda hidrolik ztn..

Güzel bisiklet güle güle kullan gerci 4 ay olmus alalı :D :D

hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız bol zıplamalar
birde bende istiyorum spt almak ama bulamadım bi türlü kaçkar bisiklet sitesinde buldum ama ellerinde yokmuş birde bu kaç model ?

Geri