Scudo Sports

Yeni sistemimizin ilk bakanları açıklandı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@BerkEvren Tarım ve Orman bakanının tarımla alakası yok yani :D Gıda konusunda üst düzey yöneticilik yapmış... Tarımı tekrar yapılandırması, ayağa kaldırması beklenen adamın tarımla alakası olmaması epey soru işareti oldu. Yok mu bizim şöyle sağlam ekolojistimiz, ziraatçimiz? Delirmemek elde değil.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Tarımın ayağa kalkması için mazotun düşmesi lazım ve çiftçiye teşvik verilecek ayrıca üretici ile tüketicinin birbiri ile doğrudan bağlantı kurması lazım
Araya 2 şer tane aracı girdiği sürece tarladan 1 tl ye çıkan ürünü 5 tl ye satın almaya devam ederiz

• Beğen
Tepkiler: irfananar
Ekrem Pakdemirli'yi tanıyan yok mu be?
Gene yasımız çıktı.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@muratokan

Ben bir seyi sivamiyorum. Sivama isini herkes kendisi ve eserleri ile yapar zaten. Ben sagci, solcu, Ataturkcu veya baska birsey oldugumu da dusunmuyorum. Su dunyada insan gibi yasayip gitmek istiyorum ama sistemler, yoneticiler, ekonomi dinamikleri, isveren ve isci haklari hicte buna izin verecek sekilde degil. Dogruya dogru, egriye egri demek, durust ve seffaf olmak, kendinin ve hizmet icin ortaya ciktiysan hizmet ettigin herkesin haklarini kollamak yeterli olmali. Ayristiricilik, boluculuk, ''benden-senden'' tercihi ve otelemesi olmamalı.
Herkes esitlik ilkesine uygun olarak temel haklardan faydalandirilsa; saglik, iyi egitim, adalet, yasam standartlari (barınma, doyunma, giyinme, ulasim, is guvencesi ve calisma kosullarinin islevselligi) konusunda sorun yasamasa...
Bu saglanirsa cumhuriyet, demokrasi, baskanlik, komunizm, krallik, parlamenter rejim vb. kimsenin umurunda olmaz emin olun!
Dunyada krallikla yonetilen ve parlamenter rejimlerle ic ice gecmis ulkeler var. Teokratik sistemlerle birarada yurutulen yonetim modelleri var. Ama gercekten bu saydigim temelleri, ozellikle esitlik ve adalet mekanizmasini bazi ulkeler oyle duzgun tesis etmisler ki halkin yuksek orani geleceginden endiselenmeden, is guvencesi ve gelir sorununu dert etmeden, guven duygusu icerisinde yasamina devam ediyor.
Neyse! Ne denirse densin, bizde doguya dogru denmedigi ve herkes bir tarafa ait olmak ve onu koru korune desteklemek zorunda oldugu icin genelde ilerleme kaydedilemiyor, biraz ileri, biraz geri gidilerek orta sularda calkalaniyoruz. O yuzden bogulanlar ve su ustunde kalanlar, luks yatlarda geride kalanlari gormezden gelenler seklinde yasayip gidiyoruz. Kimin destekcisi basa gectiyse onun taraftarlari baskin oluyor ve rahat yasam standartlarina kavusuyor. Bugun biri, yarin digeri...
Kisacasi olmasi gereken temel dinamikler sarsilmaz sekilde asla tesis edilmiyor ki bu durum kim gelirse onun isine yarasin...
Yazik bunca insana ve bu guzel ulkeye! Onlarca degil, yuzlerce yildir yazik...

@suat akman ilk mesajini boyle yazsaydin keske. İlk mesajinda bildigin ABDULHAMİT i ve Osmanliyi hedef aldin...
Neyse senin benim herkesin istedigi hayalini kurdugu seyleri yazmissin. Herkes bunu istiyor ama ne yazik ki agacin kokleri gibi farkli yerlerden geldik. Sonra govdesi gibi birlestik. simdi ise dallanip budaklanip ayrisiyoruz. İki dostun arasina siyaset sok kavga eder. Halk olarak birlesemezsek ve devamli insanlari ayristiracak seyler uzerine konusursak asla ama asla bir yurek olamayiz imrendigimiz halklar gibi yasayamayiz...
Futbol ve Siyasetin olmadigi bir dunya dilegiyle...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@muratokan
Kardeşim,takılmayın artık osmanlıya filan.Bunlar geride kaldı.Osmanlının nesini savunuyorsunuz/seviyorsunuz?Bir grup insanın lüks içinde yaşadığı,toplumun genelinin inanılmaz kötü koşullarda yaşadığı bir toplumu,bir Müslüman nasıl savunur/sever;anla(ya)mıyorum.Sizlere lanse edilen bu Osmanlı sevdasının,İslam dininde yeri yoktur.İslam'ı veya şeriatı veya hak yolunu Osmanlı sanmayın.Bilakis İslam'la alakası olmayan bir imparatorluktu bu.Fetihlerle yüzlerce yıl devam eden imparatorluk.
İslam'ın özü adalettir,hoşgörüdür,sevgidir.Osmanlı hangisine bağlıydı?
Osmanlı'yı savunan bir Müslüman,fetihleri savunuyordur.Siz fethi mi savunuyorsunuz?İslam demek,fetih mi demektir?
Allah(c.c) hak yolundan ayırmasın hepimizi.

@Nolan Osmanlı nın İslam ile alakası yoktur diyenin İslam ile alakası yoktur. Bi taraflarınızdan uydurup konuşup insanları germeyin, hele islam ile içli dışlı insanları hiç germeyin. İslam ile alakası olmadığını iddia ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet Peygamber Efendimiz tarafından övülmemişmidir ? Osmanlı nın tüm Dünya da nasıl hüküm sürdüğünü ve dinimiz için neler yaptığını herkes biliyor fakat bazı kansızların zoruna gidiyor. NOKTA

Kansiz mansiz gibi kelimelerde kullanildigina gore, nicin bisiklet disinda bir konu paylasiyosunuz diye sordugumu anlamissinizdir umarim. Biktik sizden be!! Kansiz mansiz nebicim laflar, bi hobimiz var onla ilgili iki keleam okuyalim diye foruma giriyoruz buradada carsaf carsaf siyaset, hakaretin biri bin para. Ne hakla tanimadiginiz insanlara kansiz diyebiliyosunuz? Onceki sayfalardada sen okuma filan yazmissin? Bu ne sammimiyet ? Tanimadiginiz insanlarla senli benli konusmalar "sen okuma" filan? baska hobilerimizde var baska forumlarda takip ediyorum, bu kadar seviyesiz dialoglarin oldugu bir forum daha gormedim. siyasi goruslerin gerilmis oldugu bir ulkede forumlarda amac disi seyler paylasmayin lutfen...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Wberlin sen okuma o zaman kardeş. Dinime Ecdadıma dil uzatanın dilini keserim ;):cool: rahatsız oluyorsan okumayacaksın.

Alikiran baskesenmisin? Seviyenin dibine vurdun suan, terbiyesizlesme istersen, yokmu bu forumda moderator? Coluk cocuk muhabbeti cekecek vakit yok kimsede zira.

• Beğen
Tepkiler: firestone
@Wberlin kim olduğumu bilmek istemezsin :D dine ecdada dil uzatmak terbiyesizlik olmuyor benim dinimi ve atalarımı savunmam terbiyesizlik oluyor öyle mi ? Bırak bu işleri. Vaktin yoksa okuma bu kadar basit. Ya kaldı ki başkalarının avukatlığını yapmaya ne kadar meraklı insan var .

Enteresan bir sey var. Forumlarda surekli olarak Osmanli denince karalama kampanyasina baslayan kesim var. Elin amerikalisi katliyamlarini film yapip yayinlarken bile ulan adamlar ne kadar gelismis , ne kadar adil , ne kadar guzel diyenler var !
Ataniz dedeniz Osmanlidan geliyorsa ölünce onlara bu yazdiklarinizin hesabini veremezsiniz.

@mubeac
''İslam hoşgörüden yanadır,Osmanlı'nın islamla alakası yoktur'' dedim;Osmanlı'yı savunan bir Müslüman anında tepki gösterdi ve bana KANSIZ dedi.Demek ki doğru yoldayım,elhamdülillah.
Osmanlı dediğiniz şey,siyasi bir mekanizmadır.İslam'ı siyasetle karıştırmayın.İslam,bir dindir.Siyasi oluşumlar sürekli değişir,yıkılır,kurulur ama din olduğu gibi kalır.
Neyse,hoşgörülü bir arkadaşımız çıkarsa;bu konularda iki kelam ederiz.Böyle tepkiler gelince,foruma giresim gelmiyor.
Allah(c.c) sağlığımızı bozmasın.

@mubeac Bu is boyledir iste, bu yuzden siyaset paylasimi yapmayin diyoruz anlama sorununuz mu var?? "Bisiklet forum"mu? "Ergenleri alttan alma forum" mu bilemedim. Kim oldugun su yazdigin seylerle belli oluyor. Korkuyla etkileme sanatini size cok uyguladiklarindan, herkese ayar vereceginizi saniyorsunuz yazik

• Beğen
Tepkiler: firestone
@Wberlin 30 yaşında bir ergenim. Ben böyleyim kanım kaynıyor napayım. Sınırı aşan olduğu zaman vicdanım el vermiyor, sessiz kalamıyorum.

Süleyman Soylu hariç gerisi ile pek ilgilenmiyorum. Tabi ki kendisinin de hataları vardır muhakkak ancak hakedene hakkettiği gibi konuşuyor. pkk isimli aşağılık örgütle ve destekcileri ile gayet güzel ilgilenmekte.meclisteki kravatlı teröristlerin,pkk destekçisi olan partinin temsilcileri kendisinden memnun değil ise doğru bir seçim yapılmış demektir.
Öte yandan bu ülkenin düzelmesi için en az 50 yıl var,insanlar birbirine karşı tahammülsüz,hoşgörüsüz ve saygısız. Bu kafa ile çok zor. Burada bile her yorumun altında bir tartışma,bir laf sokma,bir "son lafı ben söyleyeyim"tribi

@Wberlin Tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin :koptum::koptum::koptum: Kim olduğunu bilmek istemeyeceğiniz kişilerle ilgili tamamen.

• Beğen
Tepkiler: Wberlin
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri