Scudo Sports

Yeni sistemimizin ilk bakanları açıklandı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Çoğu konunun altında bi gerginlik var, biraz rahat olun,bir şeyden rahatsız olduysanız rahatsız olduğunuz yeri belirtin. hoşunuza gitmediyse o konuya girmeyin. Bir fikre katılmıyor olabiliriz ama saygı duymak zorundayız, saygı çerçevesinde eleştirini yaparsın ve konudan çıkarsın. Lütfen biraz rahatlayın.

Scudo
Cumhuriyetin ilk yıllarındaki uygulama Konuyu açan arkadaşımızın tarifindeki gibi.. Sağlık, Eğitim gibi bakanlıklar daima sektörün içinden atanırdı.
Umarım Ülkemiz ve insanımız için en doğrusu ne ise o gerçekleşir.

@irfananar

sağlık bakanı medipol hastanesinin sahibi
eğitim bakanı maya okullarının sahibi
turizim bakanı ets turun sahibi

sektörün içinden geliyolar yani ama bu iyi bişeymi bilmiyorum ticari kaygıları var sonuçta bu adamların

@PeeKay

İlk yıllar ile farkı da bu.. İlk yıllarda titiz oluşum Atanan bakanın asli ve yegane görevi toplum yararına sorunları çözmek üzerine kuruluydu..

Örnekle :
Sonradan Başbakanlık (1937) ve Cumhurbaşkanlığı (1950, 52 veya 54te başladı) yapmış olan Celal Bayar, Daha Cumhuriyet kurulmadan kıt-kanaat bile olsa harçlık gönderilerek İsviçre'de kamu maliyesi okutulmuştur.
Stajını Yine İsviçre'de Merkez Bankası (Veya eşdeğerde bir kamusal banka..Tam hatırlamıyorum, yanlış bilgilendirmeyeyim) nda yapması sağlanmış;
1923'te Cumhuriyet Kurulduğunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kurdurulmuştur. Ziraat ve Osmanlı bankası'nın devralınması, işlerlikleri (para/sikke basmaya devam, osmanlı borçlarının ödenmesi/takibş vs.) üzerine çalışmış

ve en sonunda da 1924'te Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk özel teşebbüs bankası Türkişye İş Bankası'nın kurucu Genel Müdürü görevine getirilmiştir.

1926daki Serbest Fırka Macerası hariç 1937'ye (Başbakanlık) kadar Maliye Bakanlığı'na eşdeğer bir görev yürüttüğünü de sanki hatırlıyorum

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam spor geçmişi yoktur demek haksızlık olur. Bu kişiyi mahallesinde sorsanız yaşıtlarına "küççükken süpper goller atar idi, küççük pele derdik ona mahallemizde" diye anlatırlar. Daha ne olsun :D :D

O değil herkes parasını alıyor, maaşlı falan sıkıntı yok yani. Olan bize oluyor. Geliyor zamlar, giriyor zamlar. Ankarada oturduğum semtte kiralar 500 liraydı, şimdi 1000 lira olmuş. 100 bin liralık ev olmuş 300 bin lira. Söylenecek söz yok. Kredi borçlularına kolaylıklar dilerim, işleri hiç kolay olmayacak. Khk ile atılan arkadaşlar da umarım malum zaatın taraftarıdır da az daha mehter çalarlar :D :D

Seçimler üzerinden 2 hafta geçti ve 4 vekili şimdiden kaybetti akp(bakan olan vekillikten istifa ediyor). Daha 5 yılı var. 4 vekili çok erken kaybetti. Bakan olacakları neden vekil yaptılar ki? Olası bir ters durumdan çok mu korktular. Kendilerini güvenceye mi almak istediler anlamadım. Ali Babacan'dan sonra akp ekonomisi çöktü. O da bağımsız olamadığı için kabineden ayrıldı(ayırıldı). Gene iş bilmeyenlerden geçilmiyor kadro. Bu bakan kadrosu 5 yılı göremez...

Demeyeyim diyorum da adamın Abd'de okuduğu okul da Hristiyan koleji. Biz gitsek orada okusak ne gavurluğumuz kalır ne kafirliğimiz. Biliyorsunuz x oluruz. Hayat bağzılarına çok güzel.
Sadede gelelim, yeni sistemimizde devletin yerini aile şirketinin aldığını görüyoruz. Ne diyelim o zaman, hayırlı işler.

@PeeKay Bana Umarım çok fazla bireysel ve ticari kaygı gütmeden, halk için doğru olanı yaparlar. Sektörün içinden gelmeleri iyi.

Sağlık ve eğitim bakanlarımız başlarında oldukları kurumların sahipleri değiller yalnız. Kurumlar vakıflar tarafından kurulmuş ve onlar da bu vakıflara başkanlık ettikleri için otomatikman okullara ve hastanelere yöneticilik ediyorlar.

Turizm bakanı konusunda haklısınız, o direk otel ve turizm şirketi sahibi.

Ortalık yine devlet, hükümet, politika, siyaset terimlerinin anlamlarını bilmeyenlerle dolmuş, taşmış. Yeni kabine hepimize hayırlı olsun. Para getirenler dışında hepsi düşük profilli kişilerden seçilmiş, yani cumhurbaşkanı bizzat yönetecek bu bakanlıkları.

@brstrmn farklı bir kimlik kartınız mı var? Hepimiz aynı gemideyiz. :krktm::snzdglsn:

@brstrmn

• Beğen
Tepkiler: irfananar
''Cumhuriyet yıkıldı,Türkiye batı ile bağını tamamen kopardı'' diyebilir miyiz?

@Nolan savaş çıktı, ben gidip soğan patates ve dura-ace set depolayayım hemen :snzdglsn:

"Ülke elden gidiyor amaney" temalı son yorumları alalım arkadaşlar. Konuyu cevaba kapatacağım. Başka bir şey konuşulmaz duruma geldi çünkü

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri