Scudo Sports

Yeni Single Speed'im

Scudo
Çok güzel bir değişim geçirmiş bisiklet, bayıldım :)
Özellikle aynakolun sadeliği ve şekli çok güzel.
Keyifli pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
@sabitkamera Emeği geçenlerin ve sizin ellerinize sağlık, gerçekten çok güzel çalışma olmuş.Samimi söylüyorum, gördüğüm en güzel Fixie'ler arasında ilk 3'e girdi:) Öncesi ve sonrası tercih et deseler düşünmeden şuan ki halini tercih ederdim:D

• Beğen
Şöyle bisikletler koyuyorsunuz insanın aklını alıyorsunuz:)

Allah nazardan korusun çok güzel olmuş bisikletiniz.

Çok hoş. Bir tek bu bisikletler hakkında o kadar çok bilgiye sahip değilim, bu yüzden ufak bir soru sorucam. Yolda giderken pedal çevirmeme gibi bir durum olabiliyor mu? Yani tekerlek ile birlikte pedallar da mı sürekli dönmek zorunda? :okyrm:

Emek güzel de ben kadronun orjinaline bayıldım. Keşme bozmasaydınızda başka bi kadroya fix yapsaydınız. Tabi kişisel tercih olduğu için Son hali de güzel ama ben eskisini daha çok beğendim.Birde tam fix olmamış, gidondan kaynaklı. Değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

• Beğen
@Aazam Single speed ise normal bisikletlerden farkı yok yani ayaklarını çevirmeden bırakabilirsin ama fixed gear de hayır, yokuş aşağı giderken bile pedal çevirmen gerekiyor :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@Burcuu

Teşekkür ettim. Bu bisiklette öyle bir zorunluluk olmayacak o zaman. E peki fixed gear niye? Neden öyle bir sistem?

@Aazam Rica ederim. Evet bu bisiklet fixed değil. Fixed gear olayı tıpkı çocukken kullandığımız 3 tekerlekli bisikletler gibi, pedalları geri çevirince geri gidiyorsun. Ya da sirkteki palyançoların tek teker denge bisikleti gibi :) Olayı nedir? Valla malesef hiç deneme fırsatı bulamadım ama bambaşka bir deneyim olduğunu söylüyorlar.

@Aazam
Onun keyfi apayridir. Fixed kullananlar baska bir bisiklet kullanmak istemezler. Youtube'da bolca video var, vitesli bisiklet kullananlara zavalli gozuyle bakarlar falan.
Fixed frensiz vitessiz olur ve arka disli gobege sabittir. Sadelikte son noktadir, bisikletin de uc noktasidir.
Yeni bir single yaptim su an, ona bi alisayim, bir sonraki asamamiz fixed.

@Aazam Çift kullanımı mümkün kılan arka göbeğe çift dişli takılan bir sistem kullanmışlar. Yani hem fix hem single.Hangisini kullanmak istiyorsanız onu takıyorsunuz. Fix de pedal sürekli döner, sing de dönmez.Single speed yani tek hız anlamında. Daha da nedeni ne inersek america da ki gençlerin eğlenmek için dişliyi göbeğe kaynatması ile meydana çıkmış. Sonrada popüler olup yayılmış.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cc/Fixed-gear-cogs.jpg

@sabitkamera
Sevgili dostum, tebrik ederim, on numara olmus. kazasiz belasiz zevkle binmeni dilerim.
Single candır.

• Beğen
@sabitkamera Bisiklet tatlı olmuş renk uyumu açısından, keşke yaptığınız uygulamalardan da biraz bahsetseymişsiniz, daha keyifli bir konu başlığı olabilirdi, selamlar.

Çok güzel olmuş resmen yakıyor. Ancak o fren kolları pek uymamış.

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim.
Bisikletin dönüşüm aşaması hakkında ben de pek bir şey söyleyemem çünkü ben sadece eski bisikleti bir 2. el pazarından bulup aldım ve arkadaşıma nasıl olmasını istediğimi söyledim. Jant vs. seçtim.
Fren kollarından ben de hosnut değilim. Bisikleti Türkiye'ye getirince değiştirecegim muhtemelen. Ya da kolları sokup fixed hale getirip satacağım.

IMG_20160421_191031.jpg

@sabitkamera hocam jantlar çok hoşuma gitti benim marka model verebilir misiniz acaba...

Geri