Scudo Sports

Yeni shimano xtr m9100

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Tepki
5.704
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkaya yeni çıkan battlefield v' nin soundtrack ' ini vereyim :D

Videolar youtube' da olmadığı için ve facebook linkini site kabul etmediği için link olarak paylaşıyorum.
(link)
(link)
(link)
Şu da instagram' da gördüğüm fotoğraf Screenshot_20180524-192707.png
En başta tasarım olarak çok çirkin buldum ve bu düşüncem sram' ın çıtayı arşa çıkarmasıyla ilgili değil. Örneğin shimano Ultegra serisi aynakollar muhteşem görünüyor, yeni xtr ise facia. Sanki yıllarca kullanılmış da yazıları silinmiş gibi geldi :ckkmk:

Rublede oldukça fazla boşluk var, çok hafif bir ruble olacağı açık. 12 vitesli 10-45 ve 10-51 dişli oranlarına sahip. Böylece shimano, sram' ın %500 vites oranını da "tokatlamış" oldu.

(tam emin değilim, yarın belli olur) shimano dişli oranları 10-12-14-16-18-21-24-28-33-39-45-51
SRAM dişli oranları 10-12-14-16-18-21-24-28-32-36-42-50
28 dişli yaprağa kadar her şey aynı ama dananın kuyruğu 28' de kopmuş. Shimano ilk 2 vitesin arasını sram a göre kısa tutmuş. Yani atıyorum 3.viteste giderken eğim arttı, vitesi 2' ye aldınız, çok sert geldi, 1'e aldınız çok yumuşadı. İşte shimano 1 ile 2' nin arasını sram' a göre daha ufak tuttuğu için bu durum yaşanmayacak. (shimano da 6 atlıyor, sram 8) kasetin yapısını çok beğendim. Tasarım olarak elbette sram eagle' ın yanından geçemez.

Ayrıten standart flipperlar 10' lu ruble yaprağını desteklenmediği için, büyük ihtimalle yeni bir freehub tasarımı ile karşı karşıyayız.

Aynakolun dişli montaj biçimin değiştiğine dair bir şeyler okudum ama yorum yapacak bilgim yok. "lan madem bilmiyon neden başlık açtın" derseniz, shimano yayınlamadan üstünde konuşalım diye açıyorum :) ayrıten aynakol dişlisi narrow wide denilen +-+-+ dişlere sahip. Bu sayede zincir dişlilere güzelcene tutunabiliyor.

Ağırlık ve fiyat konusu yarın belli olur. Her ne kadar içinde bulunduğumuz durumd... Neyse sustum :suspus:

Evet, ne düşünüyorsunuz?

Scudo
Yol aynakolunu arkaya takmışlar resmen.

• Beğen
Tepkiler: Viraj Mühendisi
Shimano bu aynakol tasarımı işini neden beceremiyor? Yani x01 eagle'dan sonra ne biliyim, sanki Kaynakçı Hüseyin Abi'nin ellerinde hayat bulan bir çarktan farkı yok gibi duruyor.

aynakol için agresif bir tasarım olmuş arkada da 51 diş şaka gibi.
bu 29 jant kombinasyonu ile 22x36 26jant kombinasyonundan hangisi rampada daha hafiftir acaba

@dodurgalı_06
Aslında becerebiliyor da neden böyle bir şey yapmışlar ben de anlayamadım.
@Emre Özhan
Bunu hesaplayan programlar var.

@Emre Özhan Tam anlamadım açıklarsanız yardımcı olurum.

@Harun Salcı
yeni sistemde onde tek disli normalin 1.sinden daha buyuk ama arkada 51 dis dibi devasa bir disli var.buna karşın tekerler 29 oldugu icin birim pedalla gidilen yol fazla oldugundan pedal 26 ya gore daha agir olacak ama dedigim gibi arkada devasa 51 dis var.Eski sistemde 26 jant onde en kucuk 22 diş var arkada max 36 dis oluyor janttan ve aynakoldan dolayi pedal daha hafif olur ama arkadaki dislisi cok daha ufak

@Emre Özhan
Hocam 29" bir bisiklette bu set ile 1. viteste aynakolu bir tur çevirdiğiniz zaman yaklaşık 163 cm yol alırsınız.

26" bisiklette bahsettiğiniz oranlarda ise 253 cm yol alırsınız. Yani sizin deyiminizle bu set rampada daha hafif oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
@Emre Özhan 22/36t 34/51tden daha kolay cevrilir.
Şöyle de bir şey var 28 jant (29er) 34/51tde tek turla 148 cm, 26 jant 22/36tde tek turla 126 cm yol alırsınız.
edit:tek yaprak aynakol 36t imiş 36t ile iş daha da zorlaşır

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
Aynakolun tasarımı o kadar da fena değil aslında.Ruble agresif duruşuyla harika görünüyor.Bana biraz sram'e özenmişler gibi geldi sanki :islik:

@Infinity dragon evet oldukça parlak bir tasarımı varmış fena değil. Yine de çok beğenemedim.

Bu arada konu pek ilgi görmediği için yazmadım. Dediğim gibi yeni göbek standartı çıktı. Kollar için yeni bağlantı sistemi çıktı. Sol kolda tek kol var, o büyütme ve küçültmeyi kendi başına yapıyor. Frende 4 pistonlu enduro modeli ve 2 pistonlu xc modeli var. Kaliper tasarımı biraz değişmiş vs vs.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve kerem E
Acaba Türkiye fiyatı ne olur ?

Bir yerde gormustum. Vites orani (yani arka disli) buyudukce zincir daraliyor ve sorun cikarma orani yukseliyor diyorlardi. Tabi daha kaliteli zincir alinabilir ama daha cok masraf:D. Iyi boyle 3X9:islik:. Belki 3X10:koptum:.

@kerem E
p3pb15936248.jpg p3pb15937503.jpg p3pb15936265.jpg p3pb15936260.jpg p3pb15936249.jpg
Yalan yok ilk gördüğümde 4 ile çarptım, acı gerçek sonradan aklıma geldi. Siz 5 ile çarpın, satışa çıkana kadar 5 olur o. Üstüne vergiyi ekleyin.
@CmlCLK
9 ya da 10 vites fiyat performans açısından uygun. Mesela 10' lu deore 11-40 ruble Türkiye fiyatı 190 civarında.

@Mustafa Zeybek

O tek kol sistemini bir tane TV programında prototip olarak gösterdiklerinde görmüştüm. Ruble çok iyi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Viraj Mühendisi
Bilmiyorum. Zaten shimano Apple gibi, sram Samsung gibi. Örneğin shimano' nun downhill serisi 3 yıldır falan güncellenmedi

@Mustafa Zeybek
Abi ona kalırsa Sram'ın Apex seti de 2010'dan bu yana hiçbir değişiklik olmadan üretiliyor :)

@Viraj Mühendisi
İşin yol ayağını bilmiyorum ama dağda sram durmadan bir şeyler üretiyor. Tabi durmadan problem çıkıyor aynı zamanda. Shimano ise geç de olsa stabil çalışan donanım yapıyor.

@Viraj Mühendisi

Muhtemelen bu yıl içinde duyurusu yapılır. Sonbahardan piyasada görmeye başlarız.

Geri