@Cesarisback bence bir miktar daha ağır olması çok normal çünkü temelde üretildikleri materyal farklı.
Şu shadow aktarıcıyı bir denemek isterdim. Tam da yeni bisiklet arayışında iken çok kafa karıştırdı.
shadow tasarımı hem görsel olarak hem kablo kısa oluşundan hemde vites geçiş çalışma performans olarak çok iyi... mtblerde shadowa geçeli yıllar olduda yola neden şimdi geçiyor anlamadım...
@iskender şerit pazarlama stratejisi Bilerek ve para kazanmak için yapıyorlar. Şimdilerde yeni trend ise yol bisikletine disk fren monte etmek, sıradan kullanıcıyı buna alıştırmak. Çoğu firma ile anlaşıldı bile, artık büyük firmaların çoğu V fren yol bisikleti piyasaya sürmez oldu. 2019 modellerinde sadece disk fren kullanan çok sayıda firma var. Bazı firmalar da temkinli yaklaşıp aynı modelin hem V fren hem disk frenlisini üretiyor ve satıyor. Ama bu firmalar da 1-2 yıl içinde tamamen disk fren kadrolar üretiyor olacaklar. Bizler de mecbur bırakılacağız ve eninde sonunda disk frene geçeceğiz. İster şimdi, ister 5 yıl sonra Şu anki amatör kullanıcıların %95'i v fren kullanıyor ve bu da firmaların iştahını kabartıyor
evet haklısın. strateji 26 cant çelik kadrolu bisikletimde alivio shadow aktarıcım var. 4 sene önce 75 tlye almıştım... kablonun kadrodaki kısalışından, çalışma tepkisi ve görüntüsü çok çekici.