Scudo Sports

Yeni şehir bisikleti seçimi

Cem Bayıll

Daimi Üye
Tepki
61
Merhabalar 6 aydır kullandığım dağ bisikletimi çok yakın zamanda değiştirmeyi planlıyorum bisikletim lastikleri yorucu oluyor diye 2.1lik lastiklerden 1.5lik lastiklere geçmiştim size sorum şu olcaktı eğer bir şehir bisikleti alacak olsam sizce çok fark olacak mıdır? Teker ebatlarından olacaktır diye düşünüyorum ve takıldığım bir konu sabit maşa mı yoksa kilitlenebilir maşa mı kimileri şehir bisikletinde maşanın sabit olması gerektiği diğer türlü fazladan yük deniyor sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum aklımdaki modeller ise v frenli modeller hem bakım kolaylığı hem de parça ihtiyacı durumu olursa bulabilme kolaylığı bütçem maksimum 1000-1100 lira
Merida Crossway 40-V (590$)
(link)
Ölçüler 48cm, 52cm, 55cm, 58cm
Kadro Crossway-D
Renkler Siyah (Beyaz/Gümüş)
Maşa SR NEX ML 63
Vites Shimano M191
Arka vites Shimano Alivio 8
Vites kolu Shimano ST-EF51 -3 / -8
Fren kolu attached
Fren V-Brake Linear
Aynakol Shimano M131 48-38-28 CG
BB-Set Cartridge Bearing
Zincir KMC Z51 8s
Göbek Alloy QR / Shimano RM30-8
Çember Cross Comp V
Ruble Shimano CS-HG31-8 11-32
Lastik Cross 40C
Gidon Merida Comp Alloy, 620 / 30 mm Rise
Boğaz Adjustable Ahead
Furş takımı Conoid
Sele borusu Suspension, 27.2 mm
Sele Cross
Pedal Lite Alloy
Sedona 310 (530$)
(link)
KADRO6061 ALUMINIUM 28
BEDEN17/19/21
VİTES SAYISI24
MAŞA RST RF-M7
ORTA YATAK TRUVATIV SQUARE
AYNAKOL TRUVATIV E350
VİTES KOLUS himano EF51
FREN TEKTRO V-BRAKE 837
ZİNCİR YBN S8C
VİTES / ÖNShimano FD-M191VİTES / ARKA SHIMANO ACERA RD-M390
KASETSRAM CS PG 820 11-32
ELCİKVELO COMFORT
GİDON RACEFACE RIDE FLAT
BOĞAZ RACEFACE RIDE XC 31,8
SELE BORUSU RACEFACE RIDE 31.6
JANT ÇEMBERİ SEDONA DA30 V-BRAKEHAZNE / ÖN SRAM MTH-306HAZNE / ARKA SRAM MTH-306
FURÇ TAKIMI NECO 142
PEDALWELLGO LU C29
SELE SEDONA 6076
LASTİKSCHWALBE ROAD CRUSER 700X35
PARK AYAĞITRANZ-X
Carraro Sportive 224 (780tl)
(link)
Salcano City Sport 30 (865 tl)
(link)
Açıkçası Meridaya ve Sedonaya sıcak bakıyorum sizinde düşüncelerinizi bekliyorum

Scudo
Sedona 310 uygundur bence. Şehir bisikletinde jantın çapı daha büyük, daha rahat kullanım sunar. Dağ bisikletinin lastiklerini ne kadar evirip çevirseniz de, ne kadar inceltseniz de, kadro geometrisi nedeniyle size şehir bisikleti konforunu veremez.

Düz maşayı her zaman amortisörlü maşaya yeğlerim. Hele ki asfalt ağırlıklı kullanacaksanız, amortisör gereksiz ağırlıktan başka bir şey değil. Sedona 321'in muadili bir model olmuş 310 da bu sezon ürünü olarak. Fiyatı biraz artmış tabi ama pazarlıkla halledilir.

@ahmetcan44

sedona 310 yani geçen senenin 321 i çok beğeniliyor yanılmıyorsam cyclocross geometrisinede sahip (link) (bu birkaç yıl önceki 321 galiba) çok kolay hızlandığı söyleniyor hafifliğinden midir bu bu aradaki ağırlığı kendimden versem olmazmı :D

Önce kendi fazlalığınızdan kurtulmanız tabii ki daha mantıklı. Ayrıca evet, cyclocross olmaya meyilli bir model. Forumda da örnekleri var 321 için. Dropbar takarak, güzel bir jant seti ile güçlendirerek, çok güzel bir cyclocross sahibi olmuş olursunuz. :) Zira üzerinde gelen jantlar pek iç açıcı değil cyclocross için.

carraro sportive 224 öneririm yaklaşık 1 aydır kullanıyorum gayet güzel ayrıca sabit maşa bence almayın kilitlemeli bir maşa alın zira onun kullanımı da çok güzel...

sadece elcikleri iyi değil birde lastikler buranın ( Mardin - Midyat ) yollarına bence ince kalıyor kullanılmaz olunca daha kalını ile değiştireceğim fakat güzel bir asfaltta çok güzel sürüş keyfi verir...

Tüm modeller için konuşuyorum bu mevsimde bulmanız zaman alır...

Scott sub 40 ve specialized sirrus sport modelllerini bir incele derim.

@Abdullah Cimis

(link)
(link)
ikisinede baktım şimdi $fiyatı sanmıştım € fiyatıymış maalesef. çok teşekkürler

Geri