Scudo Sports

Yeni nesil tamir standı

balkona sığar mı acaba :D

Scudo
(link) çok kısa bir süre içerisinde bugün bana ulaştı. Ürün Almanya dan geldi. Amazon prime üyeliği ile toplam 2.509 TL ödedim. Kurulumu oldukça basitti ve malzeme kalitesi gerçekten çok hoşuma gitti. Oldukça sağlam ve güvenilir bir his verdi. Tek eksi yanı en azından benim için alt ve üst boruda bulunan qr mandalları pek kaliteli gelmedi fakat ödediğim ücreti göz önünde bulundurursak bence gayet kafi. Bisikletimin ağırlığı 11kg civarı. Bisikleti koyduğum askı ise gayet sağlamdı. Ayakları hiç bir şekilde oynama kayma yapmadı. Pedal çevirmeden dolayı arkadaş şikayetçi olmuş fakat ben öyle bir sorun görmedim aksine pedal çevirmek için ne kadar boşluk kalıp kalmayacağını bariz bir şekilde kendin ayarlıyorsun oldukça rahat ve kullanışlı. Bisikletin üst borusu cuk diye tam oturdu ne kayma nede tutunmamazlık gibi bir sorun ile karşılaşmadım. Kısacası yukarıda yazılan hiç bir negatif yorumlar ile karşılaşmadım tam aksine memnun kaldım. Ayrıca @RmzBurak teşekkür ederim onun sayesinde bütçem sarsılmadan bir tamir standına sahip oldum.

314313 dosyayı görüntüle314314 dosyayı görüntüle314315 dosyayı görüntüle314316 dosyayı görüntüle314317 dosyayı görüntüle314318 dosyayı görüntüle
314320 dosyayı görüntüle
Güle güle kullan. Acayip hızlı gelmiş yahu. Amazon farkı işte. Bizim bisikletler aynı olduğu için yorum olarak sana güvenebilirim. Ağız kısmı sağlam mı? Bir de ileride bozulursa benzer bir şey ile değiştirebilir gibi mi?

Güle güle kullan. Acayip hızlı gelmiş yahu. Amazon farkı işte. Bizim bisikletler aynı olduğu için yorum olarak sana güvenebilirim. Ağız kısmı sağlam mı? Bir de ileride bozulursa benzer bir şey ile değiştirebilir gibi mi?
Ağız kısmı sağlam geldi fakat uzun kullanımda ne olur ne biter bir şey diyemem. Çok sıkmama rağmen her hangi bir kayma vs yapmadı fakat qr mandalları pek güven vermedi açıkçası. Amazon dan satın aldığım her hangi bir şey garanti kapsamında olduğu sürece bana hep ya para iadesi ya da yenisini göndermişlerdir fakat bu ürünün satıcısı amazon değil sadece göndericisi amazon o yüzden garanti süreci tamamen satıcıya bağlı. Her üründe 2 yıl garanti mevcuttur fakat bu garantinin arkasında durmak tamamen satıcının insafiyetinde kalıyor. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
(link) çok kısa bir süre içerisinde bugün bana ulaştı. Ürün Almanya dan geldi. Amazon prime üyeliği ile toplam 2.509 TL ödedim. Kurulumu oldukça basitti ve malzeme kalitesi gerçekten çok hoşuma gitti. Oldukça sağlam ve güvenilir bir his verdi. Tek eksi yanı en azından benim için alt ve üst boruda bulunan qr mandalları pek kaliteli gelmedi fakat ödediğim ücreti göz önünde bulundurursak bence gayet kafi. Bisikletimin ağırlığı 11kg civarı. Bisikleti koyduğum askı ise gayet sağlamdı. Ayakları hiç bir şekilde oynama kayma yapmadı. Pedal çevirmeden dolayı arkadaş şikayetçi olmuş fakat ben öyle bir sorun görmedim aksine pedal çevirmek için ne kadar boşluk kalıp kalmayacağını bariz bir şekilde kendin ayarlıyorsun oldukça rahat ve kullanışlı. Bisikletin üst borusu cuk diye tam oturdu ne kayma nede tutunmamazlık gibi bir sorun ile karşılaşmadım. Kısacası yukarıda yazılan hiç bir negatif yorumlar ile karşılaşmadım tam aksine memnun kaldım. Ayrıca @RmzBurak teşekkür ederim onun sayesinde bütçem sarsılmadan bir tamir standına sahip oldum.

314313 dosyayı görüntüle314314 dosyayı görüntüle314315 dosyayı görüntüle314316 dosyayı görüntüle314317 dosyayı görüntüle314318 dosyayı görüntüle
314320 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun, ancak o sele rahatsız etmiyor mu seni hiç?; Resimde farklı görünmüyor ise aşırı derecede pozisyonu yanlış 😀

Eylül ayında sundu bisikletten 5616 tl 11 taksit Pro'nun tamir standını almıştım, hatta Fırsat reyonunda da paylaşmıştım. Diğer satıcılar bugünkü gibi 8 - 10 bin istiyordu o günde. Gerçekten fırsatmış, şimdi taksitsiz fiyatı 2 - taksitli fiyatı 3 katı. Bisikletimin aksesuarsız ağırlığı 24 kg, şuana kadar bir sorun yaşamadım, umarım yaşamam da.

Ben de o zamanlar bir tane kapmıştım. Aylardır memnuniyetle kullanıyorum. Tüm bisikletlerimin ihtiyacı olan bakımı, yıkamayı, parça değişimini vs. bu stand sayesinde keyifle yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Hayırlı olsun, ancak o sele rahatsız etmiyor mu seni hiç?; Resimde farklı görünmüyor ise aşırı derecede pozisyonu yanlış 😀
Açıdan dolayı nuhtemelen öyle çıktı. Foruma yükleyemedim fotoğrafı bir türlü. Şahit bu fotoğrafıda yamuk çekmişim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Arkadaşlar biraz reddit üzerinde araştırma yaptım. Bir iki kullanıcı genel olarak bisiklet standı alırken kafa kısmının 360 dönen mekanizmasının tırnaklı olmasının faydalı olmasından bahsetmiş. Tırnaklar birbirine geçip bisiklet atıyorum 45 derecedeyken açısı bozulmasın diye.

CXWXC markasının bir başka modeli mesela o şekilde tırnaklı ama fiyat çok pahalı. 5000'e geliyor. Kırmızı olan versiyonunda tırnak yok. 1 yıldız verenlerden biri de aks etrafında döndü koluma çarptı bisiklet vs. demiş.

1706859816107.png

Diğer yerli alternatifin (Özdağ bike) youtube üzerinden videosunu izleyince daha bir mantıklı geldi. Yaylı bir mekanizma ile metal levhalar birbirine arasındaki deliklerden bir vida geçip sabitleniyor.

1706860079160.png
1706860122174.png

Sadece şu aklıma takıldı. Çeneyi kapatacak olan bakalit somunu çene kapalı konumda iken tam yüzeyi öpmüyor. Acaba oradan problem olur mu? Gerçi sele borusuna taktığı zaman tam öpüyor gibi gözüküyor. Emin olamadım.

1706860602679.png

Yorumları da hep olumlu. Burada kullanan @Snr U da önermiş. Parçaları kendim de kolay bulabilirim bir problem olduğunda ne diyorsunuz? Teknolojik ürünlerde ne zaman yerli ürün alsam pişman oldum. Ama el aletleri konusunda mesela İzeltaş gayet kaliteli çıktı. Bu sefer ön yargımı kırıp sipariş geçsem mi diye düşünüyorum. Malzemesi kaliteli duruyor.

Aynakol söküp takabilecek kadar sağlam tutuyor mu bisikleti? @Snr U

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Snr U
Arkadaşlar biraz reddit üzerinde araştırma yaptım. Bir iki kullanıcı genel olarak bisiklet standı alırken kafa kısmının 360 dönen mekanizmasının tırnaklı olmasının faydalı olmasından bahsetmiş. Tırnaklar birbirine geçip bisiklet atıyorum 45 derecedeyken açısı bozulmasın diye.

CXWXC markasının bir başka modeli mesela o şekilde tırnaklı ama fiyat çok pahalı. 5000'e geliyor. Kırmızı olan versiyonunda tırnak yok. 1 yıldız verenlerden biri de aks etrafında döndü koluma çarptı bisiklet vs. demiş.

314333 dosyayı görüntüle

Diğer yerli alternatifin (Özdağ bike) youtube üzerinden videosunu izleyince daha bir mantıklı geldi. Yaylı bir mekanizma ile metal levhalar birbirine arasındaki deliklerden bir vida geçip sabitleniyor.

314334 dosyayı görüntüle
314335 dosyayı görüntüle

Sadece şu aklıma takıldı. Çeneyi kapatacak olan bakalit somunu çene kapalı konumda iken tam yüzeyi öpmüyor. Acaba oradan problem olur mu? Gerçi sele borusuna taktığı zaman tam öpüyor gibi gözüküyor. Emin olamadım.

314336 dosyayı görüntüle

Yorumları da hep olumlu. Burada kullanan @Snr U da önermiş. Parçaları kendim de kolay bulabilirim bir problem olduğunda ne diyorsunuz? Teknolojik ürünlerde ne zaman yerli ürün alsam pişman oldum. Ama el aletleri konusunda mesela İzeltaş gayet kaliteli çıktı. Bu sefer ön yargımı kırıp sipariş geçsem mi diye düşünüyorum. Malzemesi kaliteli duruyor.

Aynakol söküp takabilecek kadar sağlam tutuyor mu bisikleti? @Snr U

3 bisikletimin tüm bakımlarını çok rahat bir şekilde yapıyorum hala bir sorun yaşamadım, ben bu firmanın akort sehpasını da almıştım, satın almadan önce firma ile görüşüp bütün sorularıma cevap aldıktan sonra satın almıştım; dilerseniz iletişime geçin alacağınız cevaplar sizi tatmin ederse satın alırsınız...

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-

314333 dosyayı görüntüle

314335 dosyayı görüntüle

Deniz bence o bir iki kullanici 360 derece dönen standlar konusunda kesinlikle hakli ama tirnakli olmasinin faydali olacagini önermeseler daha iyi olacakmis. 360 derece dönen tirnaksiz standlar da var ve buna emin ol hem kullanis yönünden hemde sabitlenme yönünden tirnaklidan kat ve kat daha saglam.

Ikinci standa gelince kimse kusura bakmasin ama bence 5 para etmez. Hem kalitesi bence cok zayif hemde hic kullanisli degil. Bunu alana kadar daha ne standlar var alina bilecek. Mesela ilk o tirnakli stand buna kullanim yönünden 10 ceker. Sahsen ben olsam bunu almam, tirnakliyi alirim.

En basiti katlanir standlar pratik bir sekilde acilip katlanmasi gerekiyor ki bunu actiktan sonra vidalamasi 3-4 dakikani alir sonra geri katlamasi ise yine vidalari vs . sökene kadar 3-4 dakikani alir.

En kullanissiz bölümüde en önemli yeri oda bisikleti sabitleme yeri, senin dedigin cene kismi. Standlarda cene sabitleme yeri somunlu olmamasi gerekyior. Orasi bir standin kullanilan en pratik yeri, yani mandalli olmasi gerekiyor.
Cene sabitleme de yine ilk tirnakli stand ileride.

Son düzenleme:
Deniz bence o bir iki kullanici 360 derece dönen standlar konusunda kesinlikle hakli ama tirnakli olmasinin faydali olacagini önermeseler daha iyi olacakmis. 360 derece dönen tirnaksiz standlar da var ve buna emin ol hem kullanis yönünden hemde sabitlenme yönünden tirnaklidan kat ve kat daha saglam.

Ikinci standa gelince kimse kusura bakmasin ama bence 5 para etmez. Hem kalitesi bence cok zayif hemde hic kullanisli degil. Bunu alana kadar daha ne standlar var alina bilecek. Mesela ilk o tirnakli stand buna kullanim yönünden 10 ceker. Sahsen ben olsam bunu almam, tirnakliyi alirim.

En basiti katlanir standlar pratik bir sekilde acilip katlanmasi gerekiyor ki bunu actiktan sonra vidalamasi 3-4 dakikani alir sonra geri katlamasi ise yine vidalari vs . sökene kadar 3-4 dakikani alir.

En kullanissiz bölümüde en önemli yeri oda bisikleti sabitleme yeri, senin dedigin cene kismi. Standlarda cene sabitleme yeri somunlu olmamasi gerekyior. Orasi bir standin kullanilan en pratik yeri, yani mandalli olmasi gerekiyor.
Cene sabitleme de yine ilk tirnakli stand ileride.
Murat abi merhaba. Bir yanlış anlaşılma oldu. Diğer stand ilk gösterdiğim fotodaki gibi dişli bir mekanizmaya sahip değil, düzdü. Dişli olan o ilk fotodaki ürün 5000 lira bandında. Park Tool, Unior veya bilindik başka bir markanın ürünü olsa tamam ama çin menşei bir firma ve 5000 benim bütçemi bu konuda açıkçası aşıyor. Bu fiyatlara (yaklaşık 200 dolar) iki ayaklı Park Tool yurtdışında satılıyor fakat burada satış yapan bisikletçi arkadaşlar sağolsun 200 dolarlık standlara 9-10 bin fiyat biçiyorlar. Yurtdışından alsak bu sefer vergi dilimine yakalanıyoruz (150 dolar) yine gelmiyor.

Benim için önemli olan aletin stabil durması ve yeterli tork altında sallanmaması. QR olmaması kötü evet ama bir kere sabitledikten sonra tekrar tekrar söküp geri takmayacağım. Bakım işini yaparken veya yeni bir parça aldığımda montaj için kullanırım. Mesela yakın zamanda gidonu değiştirdim. Hidrolik seti de kaliperler dahil değişecek. Bütün parçalar elimde. Hidrolik kablosu dahil tüm kablolar kadronun içinden geçiyor. Bir stand gerekiyor. Yerde ezilip büzülüp montaj yapmaya çalışırken insan çok zorlanıyor. Belim ağrıyor.

Yani 3-4 dakikalık gecikmeler benim için sorun değil abi. Bir kere kurup sonra kenarda da tutabilirim. Veya en fazla ayda bir kere kurup bakım yapıp kaldırırım. Fiyat olarak 3-4 kat fark var Park Toollar ile 😀

Geçen gün yerli ürünün satıcısı Caner bey ile konuştum. Kendisi çok kibar ve ilgili bir arkadaş çıktı. Ne sorduysam cevapladı ve ben memnun kaldım. Zaten İstanbul'da bir arkaşıma gelmiştim. Gelmişken ürünü kargo ücreti olan 250 lirayı da fiyattan düşerek 2700 liraya buradan kendim teslim aldım. Satıcı bana herhangi bir sorunda ürünün arkasında olduğu güvenini açıkçası verdi. Haftaya montaj sırasında ürünün dayanımını görüp ek bir yorumda bulunurum.

Geri