Scudo Sports

Yeni Mtb Projem: American Eagle by Concorde '94

bende çocukluk bisikletim olan bisan montanayı topluyorum. full stx-rc set var üzerinde. sadece arka vites kolu kırılmış. ebay'dan satın aldım onu bekliyorum. yıllardır bodrumda kalmasına rağmen vites sisteminde, aynakolda, jantlarda en küçük pas yok. stx-rc kalite olarak günümüzde hangi donanıma denk gelir tahminen bilginiz var mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@goztepemre

O Stx-RC'li Bisan Montana'lar Apennin'le beraber Bisan'ın ürettiği en kaliteli bisiklettir muhtemelen. Stx-Rc bugünün Deore'sine denk geliyor. StxRc-Deore LX-Deore XT-XTR olarak gidiyordu sıralama o yıllarda.

• Beğen
@Deniz Tezcan

Benim konuyu açarken bahsettiğim yıllar 95-96'lar :) O zaman kullandığım bisiklette yine günümüzde üretilmeyen Altus C10 serisi vardı, birçok kişi bilmez bile. Ama STX'in o polisaj rengine ve kollarındaki rapidfire özelliğine (tek seferde 3-4 vites değiştirme) bayılmıştım. Bir de o zamanki parçaların tamamı Made in Japan'dır, şimdiki Shimano'lar genelde Malezya ya da Endonezya'da üretiliyor. Ama beni esas etkileyen şey vites geçişlerinde çıkan o ses... Anlayamazsınız :)

• Beğen
@Melih Koç
Birçok kişi Stx adını bile duymamıştır forumda. Enfes ve kibar tasarımı, harika vitesleriyle hala hayalimde :)
Yalnız tekrar baktım da, sizin set de çok fena. Keşşkem benim olsa :) :)

@Deniz Tezcan

Kısmetse olur :)

• Beğen
Merhabalar, maşanın şaft borusu 1" değil mi? 1-1/8" lik olanlardan değil?

@antepian

1-1/8''

• Beğen
Tepkiler: antepian
Guzel kadro :D

• Beğen
Tepkiler: Melih Koç
Stx mi oda ne ? Hani sorsanız stx vites sistemini duydun mu diye ? Cevabım şu ne bilelim abi görmedik biz onu . Daha piyasada bile yoktum

Resimler silinmis melih göremedik şu stx leri :D

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Bisikletin de fotoğraflarını atma imkanınız var mı acaba merak ettim de? Maalesef fotoğraflar uçmuş :(

Görseller gitmiş.

@Melih Koç
Vites kollari xt mi melih tipatip bendeki vites kollarinin aynisi harbiden :D

received_10212386765209286.jpeg

vintage-shimano-shifters-xtr-st-m900-first-generation-3x8-spd-3x8.jpg

Geri