Scudo Sports

Yeni Katlanır Bisikletim Dahon D8

@Ahmetgitar strava bazen sapıtıyor... Grafikte Max hıza bakmanızı öneririm..

Scudo
@Hami Tabi yol bisikletinde kullanıyorum. Katlanır bisiklette değil.
@baykuş97 grafikten baktım.

Zaten amaç sürat değildi. Üzerimde gömlek, altımda kot ile terlemeden ulaşmaya çalıştım gideceğim yere.

@Ahmetgitar süpermiş o zaman... Ben cesaret edemiyorum o hıza çıkmaya, d8 le...

@baykuş97 ben de pek hız düşkünü değilim. Yavaş ve güvenli sürüş tercihim.
Hatta katlanırda km saatim de yok, olsa çıkmazdım bu hızlara. Çünkü diğer bisikletlerde 50km üzerine çıkmıyorum ne olur ne olmaz diye.
Üstelik ben bir de drop barlı ince lastikli bir katlanır düşünüyordum (Tern Verge x18) o herhalde direk uçuyor olmalı.
Benim merakım küçük lastik olunca mı acaba dönme direnci azalıyor...

• Beğen
Tepkiler: Mokokok
Bugün Ankara içinde 86km sürüş yaptım. Tüm işlerimi bu bisikletle hallettim. Normalinde böyle bir mesafeyi ya yol ya da cyclocross ile yapardım ama bu sefer Dahon'u uzun.i yola çıkarmaya karar verdim.
Geç kalacağım bir durum olursa metro ya da diğer araçları kullanabilirdim ama gerek kalmadı.
Check out my 86,0 km Ride on Strava: (link)

• Beğen
Tepkiler: Mokokok ve bua
Gözlerime inanamadim. Gittiğiniz tüm yollar da ana arterler. Ben 2 haftadır Ayranci dan Emek e gidebilir miyim diye düşünüyorum !!!

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@thor14 Dahon trafikte yol bisikletine göre daha güvenli gibi geliyor. En azından kilitli pedal sıkıntısı olmuyor. Doğrusu ben de bu yolları yol bisikletimle zor yapardım.
Bence katlanır bisiklet varsa ana yol, sokak, kalabalık vb çok düşünmeden yol yapmalı.
Daha önce de söz etmiştim; hem yol hem de cyclocross'um var ancak bu uzun yolda üç ayrı derse gidip bir de ailem ardından da arkadaşımla buluşma yaptım, hiç geç kalma derdim olmadı. Normalinde 10-15km üzeri sürşlrde katlanır bisiklet yavaş kalır diye korkuyordum.
Bu sayede artık katlanır bisiklet kesin olarak vaz geçilmezim diyebilirim.

@Ahmetgitar

Merhaba şuan şehir bisikleti kullanıyorum ama.İstanbul'un çesitli yerlerini gezerken hem otobüs hem metro kullanmak için katlanır bisklet almayı düşünüyorum.Merak ettiğim,Şehir bisikletiyle 1. vitesde yokuşları çok rahat çıkıyorum.Peki katlanırda yokuş çıkmak nasıl sizce..Oturdugum yer ve işe gidiş güzergahımda inişli çıkışlı dik yokuşlar var o yüzden merak ettim.

@devilmycarlos 52 aynakola 11-32 ruble mevcut.
Ben dik yokuşlarda çok büyük bir zorluk çekmiyorum.
En azından diğer bisikletlerde neyse bunda da o.
52'ye 32 çok rahat gibi durmasa da teker grubunun normal bisikletlere göre daha hafif olması da performans artırıcı bir sebep gibi...
Yine de yokuş performansını artırmak için rublede değişikliğe gidilebilir.

Sözün özü normal bisikletlerde yokuş performansınız normalse katlanırda da büyük zorluk yaşamazsınız.

@Ahmetgitar. Anladim tesekkur ederim. Birde aklima takilan. Diyelim ki yokus asagi giderken gidonun katlanir yerden cikma olasiligi varmidir yada ortadan..yani kilit mekanimazi yeterince guvenlimi dir?

@devilmycarlos
Ben dahon ile egimli yolda saatte 40 km hiza ciktim. Gidonda ne bir tikirti ne de her an birsey olacak mi acaba hissine kapilmadim hic.

Kilit sistemi sağlam olmakla beraber ayrıca bir de klips var, yani bir sorun olup kilitte açılma olsa bile o klips kilit başının tam olarak ayrılmasını önlüyor.

50-55km hızlara çokça çıktım (bkz, strava) , sürüş olarak gayet konforlu araçlar....

@devilmycarlos

50-55 km hızla hafif bir çukur ya da tümsek nasıl etkiler ? amortisör olmadığı için ciddi sıkıntılara sebep olabilir mi ? normal yolda çok titreme oluyor mu ? ben de kısa zaman sonra tern d8 almak istiyorum. Bu tip sorular kafama takıldı sormak istedim.

@smn tnc yol bisikleti ve amortisörsüz bisikletlerde etkinenis nasılsa katlanırda da aynı durumn geçerli.

@smh tnc lastik basıncı ve taban genişliği sebebiyle bozuk zeminde yol bisikletine göre çok daha konforlu olduğunu söylemeliyim.
Katlanır bisiklet konusunda içiniz rahat olsun. Konforlu, rahat, hızlı ve güvenli bir bisiklet türüdür katlanır bisikletler.

• Beğen
Tepkiler: Mokokok
@Ahmetgitar

Selamlar,

Benimde bir yol bisikletim,mtb'den bozma bir şehir bisikletim ve Bianchi katlanır bisikletim var.

Şubat ayında okulumun yeri değişiyor ve evimle tam 13 km mesafede olacak. Bende bunu fırsat bilip okula katlanır bisikletimle gitmek istiyorum ancak Bianchi malumumuz biraz yetersiz,ağır ve sorunlu bir bisiklet. ( Dahonlara göre ) Bende Şubat'a kadar yeni bir katlanır bisiklet almak istiyorum. Sizin modeli ve MU D8 modelini çok beğendim. Size sorum ise ; Dahon sitesinde sizin bisiklette bagaj ve çamurluk yok. Siz sonradan mı eklettiniz yoksa üzerinde mi geldi ? MU D8 için bir bilginiz var mı ? 8 Vites Sram X7 vites sistemi var,çift kat jantlar dışında ?.

Teşekkürler. Özellikle beni bagaj ve çamurluk olayında aydınlatırsanız sevinirim :)

@Tolga Çelebi merhaba, fotoğrafta olmasa da çamurluk ve bagaj mevcut.
Rahatlıkla alabilirsiniz.
Memnun kalacağınıza eminim, zira ben çok memnunum.
Adeta uçuyor :)

Geri