Scudo Sports

Yeni Katıldım Sorularım Var

Doğmamış bebeğe don dikilmez.....ben derim ki donsuz da olmaz.
eehh ben şimdi sana sorayım ne olacak bu memleketin hali???
Ne dersin yada ne diyemezsin.

Yada hepsini boşver DOKTARA SOR, NE DERSE O DUR.

@SerkanH

Scudo
@Asusmune

:) Doktorun dediklerine kulak verseydim ayaklarıma olmadık işkenceler yapılacaktı. Röntgen, MR ve türlü ilaçlardan bahsetmedim daha.. :) Memleketin halini maalesef burada konuşmak sıkıntı çıkarıyor. :) O konuya hiç girmeyelim. Benim söylemek istediğimi anladığınızı düşünüyorum ki yazım tarzınızdan da bu kanaate varmak zor değil. Ayağa göre ayakkabı seçiyorsak totoya göre de sele seçmek durumundayız. Çünkü herkesin ayağı bir olmadığı gibi totosu da bir değil. Bu elbette toto ağrıyor diye de Brooks B17 kullanın anlamına da gelmiyor elbette. Ağrı konusuna gelecek olursak ağrıların bir süre sonra geçmesi sadece o kasların alıştığı anlamına gelir. Fiziksel olarak uyumlu bir ürün kullanılmadığı taktirde (Oturga kemiği aralığı, mesafesi) Ortopedi' nin yolunu tutmak gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@SerkanH Konu başlatan genç kardeşime ayıp oldu. Asıl sıkıntı duyan arkadaşımızdı ama önyargıyla yazılanlar sebebiyle konu farklı mecralarda akıp gitti.

Asıl bu başlık altında yaptığımız hata birbirimize saygılı olmak olmalıydı ama iğneleyici, didiştirici uslup ile gelinen noktada konu sahibi kardeşimizin "koltuk" sıkıntısı "koltuk" ( .......... ) sevdasına heba edildi. Kaybeden yine ademoğlu oldu.

Önem arz eden mini pusula:
Burada öğrenmek istediğim bu adı geçen selenin standart oluşturduğu beden listesi var mı? Varsa paylaşırsanız aydınlanırız.

@Poyraz081
iphone'dan konu açıp ümit bisiklet için disk fren sormuş arkadaşımız, gözlerim beni yanıltmıyorsa trollüyor :)

@kingoffuh
Ülkemiz iPhone alabilmek için kredi çeken insanlarla dolu olduğundan dolayı, bunu tam olarak kıstas olarak görmüyorum :)

1-iPhone olması sıkıntımı çıkarıyor peşin aldım
2-Koltuğun sele olduğunu öğrendim saolun
3-Ümit bisiklet veya da benim bisikletimin kötü olduğunu sanmıyorum
4-bisiklet alırken böyle dikitler yoktu götürsün yeterdi fakat sonradan aklıma Böyle şeyler geldi.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
öncelikle hoş geldin. Fotoğraflardan gördüğümüz kadarı ile bisikletin disk fren tertibatı için uygun değil. Diğer arkadaşlarımın da belirttiği gibi 4 mevsim "Baradine" marka fren papuçları ve düzgün ayarlar ile fren performansını çok iyi hale getirebilirsin. Kilometre sayacı artık hepsibilmemnerede.com gibi alış veriş sitelerinde bile bulunuyor. Beğendiğin bir tanesini buradan da temin edebilirsin. Yok olmadı civarda bisiklet aksesuarları da satan bir bisikletçi bulup oradan da temin edebilirsin. Sele olayına gelince yine forumdaki arkadaşlarımın da dediği gibi düzgün ayarladıktan sonra sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Yalnız bir süre alışma sıkıntısı çekeceksin. Sürekli kullanımda 1 haftaya ağrı sızı kalmaz. Merak ettiklerin ile ilgili, forumun "arama" özelliğini kullanmanı tavsiye ederim. Anasayfada sağ üst kısımda "arama" bölümünü görebilirsin. Keyifli forumlar.

@SerkanH sen kendine iş çıkarıyorsun. Ayak sağlığın bozulur dikkat et. O ayakkabiyida at çöpe derim

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Eğer kadron ve maşan disk fren destekliyorsa ancak takabilirsin. Desteklemiyorsa yurtdışında arka fren için adaptörler mevcut ancak hem çok sağlıklı olduğunu söyleyemem hem de maliyet açısından yeni bir kadro alman hayırlı olur.
Ön fren için disk desktekleyen bir maşan olması şart.

• Beğen
Arkadaşlar bu disk için değil mi disk olmaz demiştiniz ama birdaha soruyum dedim.

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    104,5 KB · Okunma: 29
@Poyraz081
Maşa destekliyor. Ama jant göbeğinde disk fren içinde, uygun bölüm olması lazım. Kırmızı ile işaretlediğim bölüme fren diski takılır. Ama attığın fotoğrafta gördüğüm kadarıyla yok. Göbek değiştirmen gerek yani. Sadece işçilik ve göbek masrafı 80 ile 100 lira civarı olabilir. Çünkü jant tekrar örülüyor. Belki de daha düşük olur maliyet ama belli olmaz.
6-bolt-hub.jpg
2012_shimano_ice_tech_sm-rt86_mtb_disc_brake_rotors1.jpg

Birde mekanik frenden daha yüksek bütçeli fren seti (Hidrolik sistem) kullanmak akıl karı değil. Disk fren çok güçlü olursa maşa ve boğazdaki parçalarda bir süre sonra boşluk olmasına neden olabilir. Birde o masrafa girebilirsin bir süre sonra. Çünkü gidon borusu ince. Dayanmayabilir.

• Beğen
@Poyraz081 yapmanıza gerek yok v fren gayet iyi ama freninizde sorun varsa daha kaliteli parçalar takabilirsiniz

@Poyraz081
Merhaba onur,

evet masandaki IS2000 baglantisi ve disk fren takabilirsin problem degil.
Yalniz simdi.....
1. Ön jant göbegini degistirmen gerekiyor = göbek ve yeniden jant ördürmek en az 100TL
2. Fren vites kollarin büyük ihtimal birlesiktir ve böylece vites koluda alman gerekiyor. 30-40TL de o tutar (Birlesik degilse gerek yok)
3. Fren seti alman gerekiyor ve oda nerden baksan en ucuzu 150TL falan tutar
4. Fren setinin icinde rotor yoksa onuda almalisin ama svarsa bile 160mm olmasi gerekiyor ki 180mm olursa bunada adaptör alman gerekiyor.
5. IS 2000 baglantili fren kaliperi bulmak arti zor, bunuda büyük ihtimalle postmount bulacaksin ve takmak icin yine Is2000i postmount ta cevirmek icin adaptör almalisin. 20-30TL ona say.

Yani toplam fiyat sana en ucuz 300TL patlayacak ve böylece sadece ön tarafi disk yapmis olacaksin. Arkaya gelince Disk fren takmak icin baglanti yerin yok. adaptörle takmak istesen... 1 saglikli degil ve kesinlikle tavsiye etmem. 2 takmis bile olsan öne harciyacagin parayi arkayada harcaman gerekecek.

Yani demek istedigim nekadar ucuza mal edersen et harcayacan para bisikletinin yeni parasini bulur ve degmez.

Senin yapacagin en iyi sey saglam V-Fren seti ve saglam Papuclar almak olur.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Teşekkür ederim bilgi için.Peki dağ bisikleti fiyatları kaçtan başlıyor ?

Geri