Scudo Sports

Yeni jant aldım "Spacer" denen parçayı nerden bulurum?

Yavuz Onat

Üye
Tepki
39
Btwin Triban 500 fb kullanıcısıyım. Kasetim 7'li ben 8-9-10lu kasete uyumlu bu jantı aldım. (link)
Almam gereken spacer kaç mm olmalı ve İstanbul'da bulabileceğim dükkanlar var mı?
Not: Bir sorum daha var. Akortu bozuk jantta kullandığım lastik yeni jantta eğrilik yapar mı?
Teşekkür ederim.

Scudo
Çok kesin değerli olmamakla beraber biraz deneme-yanılma işidir bu.

7'li rubleye spacer gerekmeden de uyabilir,denemek lazım. Yabancı kaynaklarda mm olarak belki bulabilirsin ama deneme yolu daha doğrudur.

Lastiğin akortla bir alakası yok,sorun çıkmaz.

8-9-10 uyumlu jantta spacer olmaz. Zaten 11'e göre daha kısa freehub olduğu için spacer kullanılmaz. Genel olarak da 7'li daha geniş olup 8-9-10'a uyar. Derinlikleri aynı oluyor. Spacer 11 uyumluda gerekir çünkü freehub uzunluğu fazla olup derinlikte boşluk oluyor. Diye biliyorum ama genede daha doğru bilen arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur:D

8-9'lu için pul gerekmez fakat 10'lu ruble takacaksanız 1 mm pul gerekir.
Ben çok aramıştım. En sonunda Alibeyköy Şen Bisiklet'te buldum.

Sağolun. Kaset sökme somunu ve aynakolun içini sökme aletini (bottom bracket remover) uygun fiyata bulabileceğim nereler var? Aliexpressten söylemiştim 1.5 ay oldu hala gelmedi bu ikisi. Sirkeci bisikletçi esnafı çok pahalı nereden bulurum acaba?

@epsilon91 Atilla bisikletten aldım. İnternetten sipariş edeceksen toplamda kaç mm pul(spacer) gerektiğini bilmen lazım. Yukarıdaki abinin dediği gibi deneme yanılma en güzeli. 20tl verdim iki küçük parçaya. Diğer konularda eski rublelerden dişli söküp takmışlar ama boşluğun miktarı değiştiği için her boşluğa da uyar mı fikrim yok. Bir de vidalı jantın rublesiyse eğer kasetli janta uyar mı bilmiyorum.

Sizin ordaki bisikletçiler spacerı anlamamış olabilirler pul desen bilir belki de

@Yavuz Onat Triban için lazım bana da hocam. Normal bi pul mu yoksa freehuba uygun bi pul mu olması gerek sizdekinin mümkünse bi fotoğrafını atabilir misiniz? Bir de bu pulu nasıl takacağız jantla ruble arasına mı yoksa rubleyle kadro arasına mı?

Doğa bisiklettte bir kaç çeşit spacer var ama tabi sizin aradığınız var mı bilmiyorum. Bakmak lazım.

@lealtad , tam olarak öyle değil. 7li freehub zaten çok ama çok nadirdir, bilinen markalarda çok yok, olanlar da 8li'e göre dardır. 8li de aynı kalınlıkta 1 adet dişli de daha eklenir fakat 9-10-11'de kalınlık artmaz, dişli aralıkları azaltılır, bu sebeple 6-7-8 dişli zincirleri aynıdır fakat üste doğru zincir kalınlıkları azalır.

@Yavuz Onat Eğer freehub ise dediğiniz gibi spacer'a ihtiyacınız var, bunu nalburdan alacağınız bölgeye uygun pul alarak da çözebilirsiniz,önemli olan oynamaması ve kapatıldığında sabit durmasıdır. Aktarıcıya da ona göre limit ayar çekince çözülür.

Kötü haberlere gelelim bence sizin eski sistem freewheel dediğimiz dişli sistemden, bu sebeple de muhtemelen en az 8li ruble almanız ve arka vites ayar kolunuz da değiştirmeniz gerekecek. Diğerleri aynı kalabilir. Yani pul ile bu iş çözülmez.

7 liyse kör vidalı rubledir o olmaz pulla felan zaten.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz Onat
Doğru anlamış mıyım? 8 li sisteme 11 li jant alırsak pul kullanmaya gerek yok, pulu sadece 10 lu sistem kullananlar takar.

@idrisarici Ben de 11 li janta 8 li ruble taktim oldu. Freehub uzunluklarini ölçüm ikisi de 3.5cm idi spacer takma ihtiyaci duymadim.

• Beğen
Tepkiler: idrisarici
8 li Claris sistem için de geçerli mi acaba? Siz microshift kullanıyorsunuz galiba.

@idrisarici Evet ama sizin sisteme de uyar büyük ihtimalle. Hub uzunlukları aynıysa sıkıntı olmaz. 4 -5 ayri bisikletciye sordum hepsi uymaz dedi ama kendim söküp denedim sorun olmadı sevinçle beraber şaşırdım :D

Direk takabilirsiniz arkadaşımda aynı jantı triban 3 e taktı.

8li sistemle 11 sistemin toplam kalınlıkları aynıdır, fark yoktur. Bu sebeple uyum sorunu yaşamazsınız.

bende sadece jantıma deore göbek seti(ön arka) aldım ekstradan başka 1şey yoktu acera hg300 9s ruble ve disk sıkıntı olmadan taktım
pul spacer nedir acaba ne işe yarıyor?

Sizin sistemde gerek yok, zaten yanlış aktarılmış pul kullanımı. Pul 8li freewheel göbekte 7li freewheel kullanmak isterseniz gerekir. 7li freewheel ruble bulmanız bile çok düşük bir ihtimal.

Geri