Scudo Sports

Yeni Hız Sınırları 110km, Otoyola bisiklet giremez

CevdetÖZTÜRK

Aktif Üye
Tepki
43
tabloya bakarken bisiklet için hız sınırını olduğunu öğrendim sehiriçi 30km,sehirlerarsı 45 otoyolda yasakmış.Bunun denetimi nasıl oluyor,radara yakalanan varmı:D .Plakaya ceza keserler artık.

Tabi burda önemli olan hız limitlerinin artmasıyla yolların biz bisikletçiler için daha tehlikeli olduğudur,araç da kullanan biri olarak bölünmüş yollarda 110km gerekliydi 90km aracın 3.vitesi oluyor.

Scudo
Zaten bu limitlerden çok daha yüksek kullanılıyor araçlar o yüzden pek birşey değişmez bence

artmadan önce insanlar zaten hız sınırını aşmıyordu değil mi?
anlamıyorum insanlar hep bunu tartışıyor, zaten kimse hız sınırlamalarına uymuyordu ki bu durumda sadece yasallaştı.

dünyada başka bir ülkede olmaz zaten..

herkes hız sınırlarını düşürürken biz arttırıyoruz. vardır bir bildiğimiz.

yetkili kişi " sürücüler zaten hız sınırını aşıyordu gereksiz ceza yemelerini önledik" diye açıklama yapıyor.

bu nasıl mantıktır gereksiz ceza ne demek ?

45i geçen bisikleti nasıl uyaracaklar peşine trafik polisi mi takacaklar ya da hadi ceza kescekler neye göre kescekler bisikletin markasına göre mi ya da artık herkesin formasına bir sayı yapıştıracaklar onu plaka niyetine kullanıp kescekler akıl akıl gel peşime takıl:eek: :boese157:

hız sınırı sadece bir suç tanımlaması için yapılmıyor. otomobille bölünmüş yolda hız sınırı 110km/s demek bunun üzerinde kullanım kişi ve karşısındaki için tehlikeli durumlara neden olabilir demektir. bu bir bakıma devletin sorumluluğudur. yani bir annenin çocuğunu uyardığında bunu yaparsan seni cezalandırırım demek için uyarmaz bunu yaparsan kendine zarar verebilirsin diye uyarır. devletin verdiği ceza kişiyi hem kendine hem de karşısındakine verebileceği zarardan korumak içindir. onun için gizlenmiş radarlar kaldırıldı amaç tuzağa düşürmek değil suçtan caydırmak.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Türkölmez
bu kararları karayolları daha onaylamadı bildiğim kadarıyla

aslında bisiklet maddesi trafikte birey olarak sayıldığımızı da gösterir ki bu iyi birşey.Limitler gün itibariyle hayata geçmiştir.

Hepsi artmış da bisiklet niye azaltılmış? 50'ydi eskiden bisiklet için şehirlerarası hız limiti, şimdi 45 diyor. Bisikleti niye arttırmamışlar, bizim başımız kel mi? :)

@Hitmanizm

Çevreyolunda peşime trafik takılmıştı. Arkadan geldiler, emniyet şeridine girdiler. Peşpeşe gidiyoruz. 2-3 dakika falan böyle gittik. Yol ver, kenara çek falan da demediler. Sonra normal şeridine girip solladı gitti. Hızı kontrol etmişlerdir diye tahmin ediyorum.

Ceza olayı ise bildiğim kadarıyla kimliğe kesilerek oluyor.

@Tarık Kalkan

ben başka bişeyden bahsediyorum siz başka birşeyden bahsediyorsunuz. yazıyı tekrar okuyun isterseniz

arkadaşlar eski yasalara göre eğer bisikleti halka hizmet veren bir yere park edince bisikleti kaldırıp götürebiliyodu zabıtalar.örneğin bir sokak lambası fln.bi arkadaşım şimdiki değişen kurallarda şehir içinde belli yerlerde bisiklet sürülmeyeceğini fln söyledi ve bi kaç kural daha çıkmış sanırım.bu kuralların aslı varmı yada herhangi bi bilgisi olan varmı?

Bizim Almanya'dan gelen kuzenle aramızda geçen konuşma:"Sizin buralar ne güzelmiş.Kimse yolda giderken karışmıyor.Bas basabildiğin kadar.Denize gidiyorduk, ne güzel kafana göre gidiyorsun.Kimse kontrol etmiyor.Bizim oralarda olsa 20-30 tane polis görürdük o kadar yolda " dedi.

Bu cümleye cevap olarak ne denir?

Başka açıklama yapmaya gerek yok sanırım.

@murat yayla

Mesela tramvaya paralel giden yollar gibi belli yerlerde zaten sürmek yasaktı. Hatta Bağlar Caddesi bile yasak ve ara sıra bisiklete ceza kesildiği haberini de alıyorduk. Bence değişen pek bir şey olmaz uygulama açısından.

• Beğen
Tepkiler: murat yayla
bu limitlere birde %10 koyun. ceza yeme limiti o kadar çünkü ;)

yani
otomobiller için 110-121
bizler için 49,5tan 50 :D

Benı durdurabileceklerse cezayı kessinler :D

Geri