Scudo Sports

Yeni Google Haritalar özelliği bisikletler için aktif oluyor

Demir Atlı

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Tepki
3.340
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yeni ortaya çıkan bilgilere göre Google’ın bisikletler için hazırladığı navigasyon sistemi, dünyanın belirli büyük şehirlerinde kullanılmaya başlandı. Şu an için resmi açıklama gündemde olmadığı için bu şehirler ve özelliğin detayları netleşmiş değil.

google haritalar özelliği

Hatırlatmak gerekirse pandemi sürecinin başından beri dünyanın birçok farklı noktasından kullanıcılar, büyük bir oranda Google’dan bisiklet için yol tarifi sisteminin Google Haritalar’da olmasını talep ediyordu. Nitekim Google, bu taleplere olumlu karşılık vermiş gibi görünüyor.

Yeni özelliğin aktif olduğu şehirlerdeki kullanıcılar, otomobil seçeneğine ek olarak bisiklet seçeneği ile Haritalar üzerinden yol tarifi seçeneğine de ulaşabilecekler. Şimdiye kadar toplu taşıma yerine bisiklet ile ulaşıma başlayan kullanıcılar, daha çok otomobil için hazırlanmış olan seçenek üzerinden navigasyon kullanımı sağlıyordu.

Bu süreçte şehrilerdeki bisiklet yolları temel alınarak hazırlanmış bir navigasyon sistemi ortaya çıkmış gibi görünüyor. Yapay zekadan da yardım alındığına dikkat çekiliyor.

Kaynak : (link)

İlgili linkte bir yorum ise şöyle maalesef :acpsnr: : "Çok gereksiz bence. Insanlarin % 0,01 lik kesimini ilgilendiren bir haber. "

Scudo
Otomobil seçince eğim görünmüyor, yaya yol tarifinde çok aralara giriyor..

Shiftdelete yine klasını konuşturup herkesten önce haber vermiş ama bisikletle navigasyon özelliğini son 5 yıldır hali hazırda kullanıyoruz zaten.
Screenshot_20201027-103658_Maps.jpg

@umutcelik Bakın ortalık düzelsin Hollandaya gelip saçınızı çekip kaçacağım haberiniz olsun. :):)

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: makaram ve five
@umutcelik Haberde geçmemiş ama ülkemiz için geçerli bir haber. Ama ne önemi var ki toplumun sadece %0.01ini ilgilendiriyor :booo:

• Üzgün
Tepkiler: ErkinS.
@umutcelik Haberde geçmemiş ama ülkemiz için geçerli bir haber. Ama ne önemi var ki toplumun sadece %0.01ini ilgilendiriyor :booo:

Dediginiz gibi haberde gecmedigi icin Turkiye'den bahsedildigini farkedemedim ben de.
Bu gibi uygulamalar bisikletcilerin hayatini kolaylastiracaktir diye dusunuyorum, kolaylasirsa da daha cok insan bisikleti tercih edebilir. Bugun %0.01 yarin %0.02, bir de bakmissiniz ki kartopu gibi buyumus oran.

strava bu konuda çok iyi. global heatmap sayesinde daha önce cizdiğiniz rota üzerinden geçenleri de görüyorsunuz. ama şuan paralı oldugu için böyle bir alternatif yararlı olacaktır.

Rota oluştururken Garmin Connect de gayet kullanışlı. MTB rotalarında da iyi iş çıkarıyor.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
2010 yılından beri Google Maps'te olan bir özellikti aslında, 2017 yılında yükseklik profilleri de eklendi. Şimdi de (link) vb. bisiklet kiralama sistemlerinin entegrasyonunu eklemişler, durakta kaç bisiklet olduğunu, sürüşünüz bittikten sonra park etmek istiyorsanız boş park yeri olup olmadığını görebiliyorsunuz. Kaynak:(link)

Rota planlarken bol bol kullanıyordum Google Maps'in bisiklet özelliğini, (link)'nın Routes sekmesinde mola verebileceğim kahvecileri, kurabiyecileri bulamıyordum nitekim. :) Zaten artık ücretli hale getirdi Strava rota planlama özelliğini. :( Türkiye'ye döndükten sonra (link) kullanmaya yeltendim ama sadece mobil uygulama üzerinden rota planlamaya alışamadım, dolayısıyla bol bol Google Maps yaya özelliğini kullanıyorum, özellikle yükseklik profillerini görüntülemek için. Umarım bisiklet özelliği Türkiye'de de yakın zamanda aktif hale gelir.

Shiftdelete yine klasını konuşturup herkesten önce haber vermiş ama bisikletle navigasyon özelliğini son 5 yıldır hali hazırda kullanıyoruz zaten.
245318 dosyayı görüntüle
Madem 5 yıldır Google Maps'da bisiklet seçeneği var ben neden böyle bir seçenek göremiyorum üstüne üstün Kadıköy-Pendik arasında sahildeki bisiklet yoluna Google haritalar ile girince navigasyon resmen sapıtıyor, cortluyor? Yaya navigasyonu kullanayım desen üst geçit üstünden rota çizildiğinde apışıp kalıyorum merdivenden bisikleti çıkarıp indirmek ölüm gibi.

Ahh Google, üzümlü kekim.. Her alanda "ücretsiz" yaptığı uygulamalarla hayatımızı kolaylaştırıyor. 😂 Şu bisiklet ile yol tarifi ülkemizde nasıl uygulanacak çok merak ediyorum. Birde ben yol tarifi açtığımda yayayı seçiyorum. Sonuçta yayanın gittiği her yerden gidebilirim diye düşünüyorum 😂

iGo navigasyonu iyi iş çıkarıyor bisiklet seçeneği de var bisiklete uygun rota çiziyor eğimi de dikkate alarak rota çiziyor ve E5 veya otobana sokmuyor. Öncesinde 1 haftalık ücretsiz denemesinde çok memnun kalmıştım ama paraya kıyıp da almamıştım. 3 gün önce Google haritası beni Atatürk caddesinde (2. köprüden Kadıköy yönüne inen fazlasıyla işlek bir cadde, arada hafriyat tırı da geçebiliyor, akıcı olduğu saatlerde ters yönünden gitmenin %99.8 olasılıkla ölümle sonuçlanacağı bir cadde) ters yönden götürmeye kalkınca paraya kıyıp aldım igoyu. Zaten her Google haritası kullandığımda illa ki sorun yaşıyordum yanlış sokaktan döndürmeler mı dersiniz ters yöne sokmalar mı dersiniz ne ararsan vardı.

iGo navigasyonu iyi iş çıkarıyor bisiklet seçeneği de var bisiklete uygun rota çiziyor eğimi de dikkate alarak rota çiziyor ve E5 veya otobana sokmuyor. Öncesinde 1 haftalık ücretsiz denemesinde çok memnun kalmıştım ama paraya kıyıp da almamıştım. 3 gün önce Google haritası beni Atatürk caddesinde (2. köprüden Kadıköy yönüne inen fazlasıyla işlek bir cadde, arada hafriyat tırı da geçebiliyor, akıcı olduğu saatlerde ters yönünden gitmenin %99.8 olasılıkla ölümle sonuçlanacağı bir cadde) ters yönden götürmeye kalkınca paraya kıyıp aldım igoyu. Zaten her Google haritası kullandığımda illa ki sorun yaşıyordum yanlış sokaktan döndürmeler mı dersiniz ters yöne sokmalar mı dersiniz ne ararsan vardı.
Ücretsiz sürümünün ücretliden ne gibi farkları var acaba? Tabi ücretsiz sürüm varsa

Geri