Scudo Sports

Yeni Dura-Ace 9100 ve 9150 set tanıtıldı

Teknik bilgisi sıfır olan birisi olarak yazayım. Sram eTAP'ın karşısına rakip olarak bunu mu çıkardılar? Yoksa bu bir ara model filan mı? Şayet Sram'a rakip olarak üretildiyse, kablosuz setler arasında Shimano'nun işi cidden zor!

Görsel açıdan ise, jantlar dışında diğer donanımlar bence berbat görünüyor. 9000 serisi görsel her açıdan daha dikkat çekici.

Scudo
Kesinlikle yemekten içmekten kesilip alınası bir şey... Askeri ücretin birkaç tık yukarısındaki maaşlarımız ile şimdiden yolcuların kumbaralarını zorladığını görüyorum ...

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
Teknik bilgilere girmeden herkesin anlayacağı biçimde söylemek gerekirse, tüm seriler zamanla yeniden makyajlanmış halleriyle ve bir takım iyileştirmeler ve yeni özellikler eklenerek bizlerin beğenisine sunulacaktır.

Her markanın kendine özgü teknolojileri, üstünlükleri, güzellikleri vardır. :)

@Erdal YILMAZ

Bir kaç fuar fotoğrafı vardı bu aynakolun gösterildiği. Bu kadar çirkin olamaz diyordum ama olmuş :( Tasarım fail bence

P1170275.jpg
:hihi::hihi::hihi:

Ağırlığı açıklanan parçalar 9000 sete kıyasla;
Arka aktarıcı 2 gr daha hafif
Ön aktarıcı 2 gr daha ağır,
STI kollar 2 gr daha ağır.

Tam bir hayal kırıklığı. Sram red 22 set olarak 1764 gram, dura-ace set hala 2000 civarında

Sram, yeni red e-tap grupsetin yarım saat şarjla (bu ifadeyi bir grupset için kullanmak değişik oldu) yaklaşık 1000km yol gittiğini iddia ediyor, keza bataryaların aktarıcıların üzerine konumlandırılması da ağırlık bakımından bir avantaj sağlıyor. Etap merlin fiyatı 6600 lira civarı yanılmıyorsam. Uçuk bir rakam gibi görünse de sunduğu teknolojilerle sram benim gözümde hep farklıdır. Etap grupsetin kutusu bile ayrı bir güzel :D shimano özellikle tasarım anlamındaki bu klasik çizgiden bir an önce kurtulmalı.

@Serkan Mıstınoğlu aynakolda dura ace yazmasa tam bir tiagra abi bu :d yapamamis Bu sefer shimano ama neyse eski set ucuzlar herhalde daha iyi :)

Aynakol fena değil ama dişliler plastik gibi duruyor. Dişliler de siyah olursa çok daha iyi durur bence.

@Erkin Kalender
Shimano çok namusludur, malzemeden çalmadığı için olabilir mi?:D Bizimkiler olsa hafifletmek için değil ama malzemeden çalarak Dünya rekoru gr lar ortaya çıkardı :)

Tek beğenen benim herhalde.İlginç :D

Shimano yeni seri "Tiagra 4700" donanımını siyah yaptı şimdide Dura-ace'nin yeni serisi siyah oldu, insan en üst serinin diğer serilerden görsel olarak biraz daha farklı olmasını bekliyor tıpkı "Dura ace 9000" gibi aynakol görsel olarak kullanıcılara çok daha fazla hitap ediyor. Diğer arkadaşların dediğine görede ağırlık avantajıda yok gözüküyor hissiyat farkını en iyi kullanıcı deneyimlerinden öğrenebileceğiz.

Eğer donanımımı değiştirmek/güncellemek istersem ilk tercihim Sram olacaktır bundan sonra.

Sram eTap sonrası Shimano tarafında ki beklentim daha yüksekti. Yani kablosuz bir set görmeyi daha çok istiyordum. Amatör bir kullanıcı olarak Ultegra bile bana fazla ancak, yeni gurup set alacak olsam Sram Red düşünür veya 9000 serisinin fiyatı düşsün diye beklerdim. Neyse, alacak olanlara hayırlı olsun diyelim. :D

Benim dura-ace iyice eskidiydi bunu bekliyordum... sram'a dönüş başlasın o zaman...

• Beğen
Tepkiler: Berke
Shimano Di2 ve sram etab bunlar baya prof. Urunler en azindan benim icin ama bu modellerin mekanik versyonları dusinulebilir ve kullanmadanda yorum yapmamak lazim gorunus olarak bence sram red ile nerdeysa aynı bi fark yok ama onemli olan islevsellik bunuda kullanmadan bilemeyiz. Nese bi kanli canli gormek lazim :D

Shimano isin iyice cilkini cikartti satis stratejisi uygulamaya basladi,sanki dur cok gecti yeni bi seri cikartalim da onlar satilsin dercesine yapilmis bu seri.

İyi iyi kimse beğenmemiş. Belki fiyatlari daha makul olur da powermetreli bir ayna kol patlatiriz :)

Geri