Scudo Sports

Yeni dağ bisikletlerinin birçok modelinde neden v fren takma yerleri yok?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar;

Bisiklet seçimi noktasında bir önceki hedefim dağ bisikleti ile uzun turlara çıkmaktı, amma velakin evdeki hesap çarşıya uyumayınca farklı bir bisiklet kategorisine yöneldim.

Bundan birkaç ay önce tur için almak istediğim dağ bisikletleriyle ilgili biraz araştırmaya başlamıştım.

Birde ne göreyim?
2016-2017 model dağ bisikletlerinin birçoğunda v fren takma yerleri yok.
Ne yapıp etsem diye düşündüm, ama çaresini bulamadım maalesef.

Uzun turcular için v fren gerçekten önemli, lakin yeni dönem kadrolarda uzun turcuları büyük sorunlar bekliyor olacak gibi.

Bu duruma nasıl bir çözüm üretebilir diye düşünmekteyim.
Fikri olan varsa ortak bir çözüm üretmemizin fena bir fikir olmayacağını düşünüyorum :)

Hadi başlayalım, gelsin fikirler :D

Scudo
Dağda disk fren daha güvenli ve konforlu sonucunda da disk öne geçiyor.dAğ bisikletleri professionalleştikçe v frenin hükmü kalmıyor zaten. 5 yıldırda yol şehir dağ gibi ayrıma gidildi onunla etkisiyle herkeste 2 3 kullanım alanına göre bisikletler mevcut.ben havalı v fren maşa ve v fren uyumlu tura da uygun Scott reflex kadroyu kullanıyorum.maşa gidene kadar bakım onarımla devam edeceğim. Sana tavsıyem giant atx mavi renk kadro .. açısı vs v fren uyumuyla tur için ideal.mekanik bir xcr yada rockshox xc32 düşünebilirsin. @Godzilla

@ugurbolat

Hocam tur projemi maalesef iptal etmek zorunda kaldım, amacım 26" hem disk fren takılabilen hemde v fren takılabilen kadroya sahip "YERLİ" bir bisiklete sahip olmaktı.

Bahsettiğiniz tarz kadroları ancak 2. elde bulabilirsiniz, ki bisiklet toplama olunca fiyat çok ciddi derecede yükseliyor.

geotech race tam aradığınız kadro ama sıfır bulmanız çok zor.

@ilkercom

Şu anlık tur planım iptal olsada Geotech Race"yi listeye alıyorum hocam.

Eğer sadece kadro alırsam Shimano Deore set ile toplayıp yoluma devam ederim.

bir adet katlanır, bir adet yol,bir adet düz maşalı dağ bisikleti v-frenli bir adet çift amortisörlü v-frenli dağ bisikletlerim var şimdi yine v-fren uyumlu bir kadro alıp zevkime göre toplayacağım.zamanında mekanik disk frenli dağ bisikletimde oldu ama ben sevmiyorum o ayrı( 200-300 gr derdinde hesabında değilim) v-fren ve u-fren daha çok tercihim.

Eğer ağırlığınız 70 kiloyu geçmiyorsa ve baradine 3 renkli pabuçlarınız varsa normal sürüş koşullarının %90 ında sorun çıkmaz. Sadece yüksek hızlarda (60 km üzeri) ve aşırı dik inişlerde v fren yetersiz kalıyor. Bebek yokuşu gibi inişlerde frenlerin kendinden geçtiği çok oluyordu.

Geotech race kadrom epicon v frenli maşam vardı. cidden çok memnundum. Sırf yol bisikleti alabilmek için xt setli güzelim makinayı sattım. Neyseki yakın arkadaşım aldı :D

Bulabilirsen race veya team kadrolara bak. Kadro boyları ufak oluyordu yatık olmayan bir sürüş vardı ama konforu iyiydi.

@kırık zincir

Olay tamamen duygusal hocam :)

@ilkercom

Kilom genelde 72-73 civarlarında seyrediyor, v frenli bisikletim var gayette memnunum.
Yalnız benim kullandığım kadro cidden çok büyük bana göre, dağ bisikleti kullanıyorum ama görseniz yol-yarış bisikleti gibi eğilmek zorunda kalıyorum.

Üst boru yani alın borusu çok uzun, kadroları listeye aldım. Kendime bir cyclocross bütçesi oluşturamazsam arka-ön bagajlı, dağ kadrolu v frenli ve dinamolu bir tur bisikleti toplayacağım :)

o zaman senin ne yapıp edip geotech kadro bulman lazım. Tur bisikleti yapmalık mtb kadrosu geotechler çok mantıklı. sürüşü süper dengeli olur.

dağ bisikletleri arazi şartları için üretildiğinden genelde disk fren takılır v frenli modellerin çıkması bile yanlış hatta

v frenle arazide sürülemiyor mu?

@ilkercom

Bol bol Geotech tavsiyesi aldığıma göre demekki sevilen bir marka Geotech :)

Bir kaç tane kadro ilanına baktım 150 TL - 300 TL bandında bahsettiğiniz kadrolardan satılıyor.

Aynı zamanda dikkatimi çekti 2009-2010 KRON, GEOTECH, SEDONA VB Yerli markalarımızın bisikletleri 700 TL - 1000 TL arasında değişiyor.

Üstelik birçoğunun donanımı Shimano Deore - Shimano Deore Xt, kafamı çok karıştırdılar fiyatlarıyla.
Çok uygun değilmi fiyatlar?

@ilkercom zor olmasından dolayı takılmıyor sürülür ama genelde arazide çamur falan olduğundan jantlar çabuk çamura bürünüyor ıslanıyor fren perfonmansı dibe vuruyor ama disk ortada olduğundan jantın yarısı kadar 30-35 cm çamura girmesseniz bir şey olmaz dediğim gibi bide biraz daha performans isteyeceğinden arazi çünkü önüne bir kütük bir uçuırum çıkar falan filan yani

walla ben zamanında 2300 liraya topladığım geotech race i zor bela arkadaşıma 1500 e sattım. bugünkü kur ile 4000 lirayı geçmiştir. üzerinde sadece slx aynakol vardı. gerisi tamamen xt setliydi.

insanlarda bir marka budalası olma durumu var. adam gelmiş bana scott alsana diyor. bakıyorum aspect kadrosu var acera seti var. diğeri 6500 e scott almış bisiklet akmıyor bile :D

ikinci el aranıyor ilanlarına bak salcano olmasın yazıyorlar. adam 4500 e xt setli salcano sürmüş piyasaya aynı bisikleti giant olarak alsan fiyat 2 ye katlanır :D

• Beğen
Tepkiler: Murats05 ve MakRo
@ilkercom salcano ön yargısının kaynağı eski bisikletleri ve halen üretmekte ısrar ettikleri çocuk bisikletleri birazda servisleri kadrosu okadar kaliteli olmasada yeni başlayan için biçilmiş kaftandır.tabiki diğer markaların montajlları kadro işleme teknolojisi falan salcanodan çok iyi buda inkar edilemez ama dünya markaları yeni başlayan için lüks ilk bisiklet acemi bir kullanıma maruz kaldığı için çok kaliteli olmamalıdır

@bacobaba39 20cm çamurda zaten bisiklet saplanıp kalıyor frene ihtiyacın kalmıyor ki :D

4 sene kadar v frenli bisiklet sürdüm en hafif olduğum zaman 80 kiloydum 105 kiloya kadar çıktığım oldu. Sadece 2 km den uzun dik inişlerde yetmediği oldu. Yetmedi dediğim de frenler tutmaya devam ediyor. Aynı yerlerde brm355 gibi basit frenler de yetmiyor yanlız :D

Kısaca Deore Xt v frenden iyi olan yine deore xt disk frendir :D -6 derece karda tura çıktık fren hidrolikleri dondu :D

2500 liraya satılan trek 2500 liraya satılan salcanodan iyimidir ?

@Godzilla (link) şöyle birşey işini görmezmi mesela bende yol bisikletimi tur bisikletine çevirdim.

@kırık zincir bunda mecbur kumpas fren alacak. arkadaş v fren istediği için geotech önerdim. vaktiyle menun kalmıştım.

@kırık zincir Hocam tur bisikleti projemi cyclocross almak istediğim için askıya almıştım, yukarıda yazmıştım galiba.

Bildiğim kadarıyla yol bisikleti kadroları çok ince oluyor, benim amacım uluslararası turlara dayanacak bir bisiklet bulmaktı.
Yani içimde kötü bir his kalmasın, yol bisikleti kadrosunun sağlamlığından bir şüphem yok ama 26" benim için hayat standardıdır. :)

Geri