Scudo Sports

Yeni bisikletin ruble zincir alışma süreci

-Cihan-

Üye
Tepki
21
İsim
Cihan Y.
Bisiklet
Giant
Merhabalar forumda ne kadar arasamda cevabını bulamadığım bir konu var . 2 Haftalık bisikletim vites geçişleri sırasında ses çıkarıyor yada tak diye oturuyor . Arada geçişleri hissetmediğim bile oluyor anlayamadığım bir sorun var . Hertürlü bisikletçiye götürdüm hassas vites ayarlarını yaptırdım fakat sorun değişmedi.
Servis rublenin zincire alışması gerektiğini söyledi . Cidden varmı böyle birşey? İyi forumlar...

Scudo
aynı olay bende de var 300 km yi devireyim bisikletçim tekrar gel tekrar ayarlayacağız demişti. ruble zincir uyumunu bilmem ama güneşte kullanmakla gece kullanmak arasında bile fark ediyor. geçen gün sordum hatta telin sıcakta genleşip soğukta büzüşme olayını evet oluyor dedi biraz kullandıkça tel ayarı daha iyi tutuyormuş o yüzden biraz sıkıntılı olsada sürmeye çalışıyorum ama havalar malum :(

Bir uyumsuzluk vardır. Tabi mi oturmuş ayarlara sahip bir bisiklet gibi olmayacaktır yeni bisikletler. Fakat sesli çalışması veya zincir atlaması gibi durumlar normal değil. Ya ayarlar kötü, servis baştan savıyor ya da siz pedala yüklenirken vites atmaya çalışıyorsunuz :D

Yeni olan aksamın tümü yeni ise birbirine uyum süreci diye bir şey yoktur. Öyle olsa yarışçıların hayatı zehir olurdu. Üretilen her malzeme direk kullanıma açık halde başlar. "Elbette belirli bir zaman sonra daha verimli çalışır." Parçalardan birisi eski olsa o zaman iş değişir. Bence sorun ayarlarınızda. Bileşenler fiziksel hatalı olabilirler.

@Anonim @SerkanH cevaplarınız için teşekkür ederim. Yavaş çekimde gözlemlediğim olay şu vitesi atıyorum pedalı çok az çeviriyorum ve zincir rubledeki iki çarkın arasında az miktar kalıp öyle atıyor beraberinde de çaturtu sesleri var.Bu olay çoğunlukla gerçekleşirken bazen geçişleri bile hissetmiyorum. Vites ayarında problem yok eminim. Bisikletin rublesinin veya zincirinin değişmesi mi gerekiyor. Garanti kapsamındamıdır ..

Bu arada bisiklet ilk alındığında böyle bir problem yoktu

aynakol, zincir ve ruble değiştirdim yakın zamanda. benzer şikayetlerim olmuştu. aynakolun en büyük dişlisine geçtiğinde ses geliyordu. pedalı yavaş yavaş geri çevirirken fark ettim ki aynakol dişlilerinden bir tanesinde metal kalıntı var. sanıyorum kesilme (veya her ne ise) aşamasında tam kesilememiş ve o parça kalmış. zincir tam oturmuyordu, güç uygulandığında oturuyor bu kez de devrini tamamladığında aynakoldan ayrılırken tutukluk yapıyordu. hemen fazlalık olan bölgeyi eğeleyerek diğer dişlerle aynı seviyeye getirdim ve sorun çözüldü. belki sorununuz bambaşka bir şeydir ama bir ihtimal böyle bir şey de olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
bu videoyu izleyin dikkatlice tamirciye bile gitmenize gerek kalmaz. yeni alinan urunlerin alisma sureci falan da yok zaten diger arkadaslarin dedigi gibi. halen sorun olursa baska bir tamirciye gidip gosterin kendiniz yapamazsaniz.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@-Cihan-

Bunları bilgi amaçlı veriyorum ama senin esas problemin bence bisikletinin zincir ve tellerinin güzelce yağlanması lazım :)

Vites değişimi yaparken arabalarda nasıl motorla vites kutusu bağlantısını debriyajla ayırıp çekiş sistemi yük altında değilken aracın ataleti ile giderken yapıyorsanız bisiklette de aynısını yapın yapın. Güç aktarır şekilde pedallarken değil de sistemi sadece çevirirken vites değişimini yapıp ardından normal sürüşe geçin. O kadar malzeme gördüm inceledim daha üzerinde üretim kalıntısı olan parçaya denk gelmedim.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Marka model nedir
Bende hg50 ile sram pc830 kullaniyorum arka aktaricim sora arada bendede oluyor giris seviyesi oldugu icin oldugunu saniyorum. Ruble nin uzerinde cikintilara denk geldigi zaman hissettirmeden geciyor heralde.

Duz bir yolda 40 kere 2 disli arasinda dusurup yuksettim 10 kere sessiz 30 kere gec vites degismesi oldu

Ruble zincir yeni fakat aynakol eski bu durumda bir alışma süreci varmıdır.

@-Cihan- Bence vites sisteminizin ince ayara ihtiyacı olabilir, her ne kadar yapılı gibi görünse de. H-L vidaları ile haşır neşir olun biraz :)

Pedala yüklenirken 105 sette bile bu sesler ve geç vites değiştirme oluyor. Doğru vitesi seçtiğinizden ve doğru şekilde vites değiltirdiğinizden emin misiniz?

@çağrı can
Tabiki vites değişiminde değüil hocam sabit viteste ilerlerken çat sesi ile birlikte boşa basıyorum.

@mgokkaya çatırtı olduğu zaman bisikletşn arkasına geçip arttırıcıya bakabilirmisiniz, zincirin rublede durduğu yer ile arasında açısal ve yanal olarak bir fark varmı? Yoksa aynı hizadamı duruyorlar?

@çağrı can
bakıp tekrar yazacağım ilginize teşekkürler.

@mgokkaya
Aynı durum bazen bende de olmakta. Bisikletim 1.5 aylık yaklaşık, 250 km yapmış durumdayım.

Geçtiğimiz Haftalarda bisikletimde pedala basınca zincir bazı dislilerde tak tuk oturma sesi çıkartıyordu.Pedalı geriye çevirip her dislide zinciri izledim baktım alt dislilerde takılma yapıyor.Hım nedenine gelirsek XT Ruble kullanıyorum Zincir KMC Gold ve Zincirim Hyperglide olmadığından (Shimanolarda Oluyor Hyperglide Teknolojisi) zincirin yanında ki X İsareti Takılma Yapıyordu..O kadar mühim değildi gerçi ama arastırmak istemistim 2500 km kullanmısım zaten.

Mosso yetkili servisi ile konuşup durumu izah ettim . Yarın geri dönecekler ; yine alışma süreci yanıtı alırsam bir 200 km yapmayı düşünüyorum .

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Geri