Scudo Sports

Yeni bisikletimde ön vites problemi

Tepki
21
Bisiklet
Specialized
daha bu pazar heyecanla aldığım sıfır sedona 611imin tüm ayarlarından sonra yola çıkardım aynakolum 2li tiagra olmasına rağmen bir üst aynakola geçerken ön değiştirici iki hamlede geçiyor ve iki hamlede iniyor(sanki aynakolum 3lü gibi)... bu normal midir? ön vitesi yükseltirken her ne kadar sorun olmasa da vites indirirken kolu zorluyor gibi hissediyorum ciddi şekilde... son olarak da aynakolum yüksek dişlide dönerken zinciri çaprazlamasam bile sıyırma sesi geliyor arada sırada ilk kez yol bisikleti kullanıyorum bu sorunlardan emin olmadan da servise gitmedim ne yapmalıyım sorun ne olabilir?

Scudo
ilk tık trim ayarıdır. ön birinci dişlide arka 7-8 de iken zincir çapraz kaldığı için ön aktarıcıya sürtebilir. bir tık atarsanız aktarıcı hafif sağa kayar ve zincire sürtünmeyi keser.

• Beğen
Tepkiler: melih parlak
teşekkürler abi aklımdaki soruları giderdiğin için:) peki ön vitesi düşürürken zorlanma normal mi vites kolunu sonuna kadar basmam gerekiyor anormal bi hissiyatı var belki normalde böyle olmalıdır bilemiyorum bi fikrim yok açıkçası

zorlanır ama o abartılacak kadar değil. aktarıcının ayar vidası var sağa ne kadar kayabileceğini belirleyen vida fazla sıkılıysa (ya da tel fazla geriliyse) söylediğin gibi vitesi düşürürken zorlama olabilir. vites büyük dişlideyken tel aşırı gerginleşiyorsa ufak bi ayar lazım. ön aktarıcıya giden kabloyu takip et bi yerde (link) şunun gibi bi ayar somunu olacak aşırı gerginse bunu biraz çevirip tel gerginliğini azaltabilirsin. tel gerginliği normalse hiç ayarı bozma ama.

• Beğen
Tepkiler: melih parlak
evet gerçekten de tel çok gerginleşiyor vites yükseltince söylediğiniz gibi, sorun halloldu teşekkür ederim tekrardan :harika:

büyük ayna dişlisinde zincir aktarıcıya sürtüyorsa (aktarıcının dışa bakan yüzeyine) aktarıcı üzerindeki vida dan ayarlasan daha iyi olur. sorun tamamen hallolduysa kurcalama bir şeyi ama :)

aslında servise götürmeyi düşünüyorum korkuyorum ellemeye sorunun hangi sebeple olduğu hakkında fikir sahibi olmam yaralı oldu kendi açımdan sağol abi tekrardan son bi sorum var bisikletin servis bakımları ne kadarda bir olmalı neye göre hareket etmelyim bisikleti aldığım bayi sadece fatura verdi başka bir belgesi olmadığını söyledi eski bisikletim salcanoda bakım çizelgesinin dahil olduğu garanti belgesi users guide tarzı kitapçık vs. verilmişti başka belgesi yok mu diye sorduğumda ise bayi garanti belgesi fatura dedi ayrıca bakım tarihlerini sorduğumda sen uğradığında bir ara yaparız dedi açıkçası biraz rahatsız oldum bu cevabından internette de herhangi bir bilgiye ulaşamadım bakım rutiniyle ve bakımlarda nelerle ilgilenilmesi gerektiğiyle ilgili yardım edersen tekrardan sevinirim :)

bilemiyorum, kendi bakımımı kendim yapıyorum yıllardır :)

Geri