@Atalay Mete
Biraz hort olacak ama bu dediğinizi yaptım. Telefonum 5.5 inch . Roswheel üst boru üstü dokunmatik ekran fonksiyonu çalışan çanta aldım. Telefonun ekran kapanmasını iptal edip oraya koyuyorum. Ekrana hız, süre ve ortalama hız verilerini verdim. Chris Froome gibi gözüm hem üst boruda

Ancak bu uygulamada bir kaç enayilik var.
1) Mesela tüm gün kullanamazsınız tahminen 3-4 saatte benim telefon kapanır. %75le başlıyorum. 1.5 saat kullanım sonunda batarya %20-30lara düşmüş oluyor.
2) Yazın kapalı yerde kalan telefon çok ısınıyor.
3) Güneş altında roswheel çantanın şefaff ekranı cam gibi bir yüzey olmadığı için eğimli bükümlü ve zaman zaman yansıma yapıyor. Ekran okunamıyor. Pozisyon dğiştirmek lazım.
4) Ağaçlıklı yollar bina araları gibi yerlerde GPS sinyali gidiyor ve sinyali aldığı noktada arada yapılmış yolu ne kadar sağlıklı hesapladığı şüpheli.
5) Hız verisi biraz gecikmeli. Mesela siz hızlanıyorsunuz o hala eski düşük hızı gösteriyor. Yavaşlıyorsunuz bu sefer eski yüksek hızı gösteriyor.
6) Ben kendim bazı hız denemelerimde ekranda gördüğüm km yi daha sonra benim adıma endomondonun facebookta paylaştığı bilgide göremiyorum. Mesela geçen yokuş inerken 60 km hız yazdığını gördüm ama evde bilgisayardan bakınca o turumda maksimum 57 km hız olduğunu yazmış. Bisiklet üstündeyken mi hata yapıyor yoksa paylaşırken mi karar veremedim.
Bu sebeplerle endomondo benim gibi fazla iddialı olmayan kabaca ne hız yapmışım ne kadar gitmişim ortalama hızım ne diyen için belki yeterli ama tam doğru olsun diyen biri için kesinlikle başarısız. O yüzden ben bile forumu takipteyim makul fiyata Sigma km saati satan olursa alacağım..