Scudo Sports

Yeni bisikletim BTwin Triban 3 (Hasarlı) :)

OnurYollarda

Daimi Üye
Tepki
290
İsim
Onur
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,
Forumdan Burak İlhan arkadaşımızın kaza yaparak jantını eğdiği Triban 3 bisikletini satın aldım. Jantlar dışında bisiklette herhangi bir sorun yok gibi görünüyor.

Şimdi sizlere sormak istediğim bir şeyler var:

- Eski dağ bisikletim olan Merida Matts 300 TFS; önde 3'lü aynakol Acera aktarıcı, arkada 9'lu ruble SLX aktarıcıya sahip. Sizce bundaki sistemi söküp, Triban'a takmalı mıyım? (pek fazla bütçem kalmadığı için en uygun çözümlere bakıyorum)
- Bir üstteki soruya ek olarak yani 3x9'lu sistemle mi devam edeyim, yoksa 2. el ve beni yokuşlarda zorlamayacak 2x8 ya da 2x9'lu öneriniz olur mu? (Kağıthane acayip yokuş, bu nedenle yokuş performansı iyi olmalı)
- Eğer bahsettiğim parçaları sökersem Merida kadroyu, maşayı ve diğer parçaları satabilir miyim? (yoksa o bisiklete hiç dokunmadan mı satayım)
- Yeni alacağım jantları BTwin mi alayım (bisikletini modifiye edenlerden 2. el koşuluyla), yoksa bir Kayserili atasözünde söylenildiği üzere "bana taksitle verin dünyayı satın alayım" diye düşünüp adamakıllı Shimano jant seti mi alayım?

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar :) Teşekkür ederim.

Dosyalar

• IMG_2996.JPG
    IMG_2996.JPG
    131,6 KB · Okunma: 179
Scudo
Merida’daki parçaları takabilirsiniz ama vites kolu ile aktarıcı uyum sağlayacak mı onu öğrenmeniz gerek. Jant olarak shimano alın bence. Çünkü tribanın jantları ağır tura çıkmak için yapılmış gibi

• Beğen
Tepkiler: OnurYollarda
@gunes1001
Yok hocam, vites kolu almak zorundayım her durumda.

Bugün Shimano R501 jantları sipariş ettim. Geldiğinde Microshift'ler ile deneyeceğim bir süre. Memnun kalmazsam Shimano'ya geçmeyi planlıyorum.

(link)

@OnurÖzdağ

Yok hocam Ankara'daki tanıdık bayiden aldım. Teşekkürler yine de :harika:

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
@Prometheus Merida kadroyu satacak mısın? Satacaksan fiyatını ve fotoğraflarını atar mısın?

@Rcx hocam bisikletin komplesi burada: (link)

@Rcx Aslına bakarsan satarım da, bisikleti parçalamam gerekecek ve ona da kıyamıyorum açıkçası :agla:

Özele gel hocam, bu başlık altında devam etmeyelim :)

Tekrar merhaba herkese,
Şimdilerde bisikletimi upgrade edeceğim. Sorum şu ki, BTwin frenler ile Tiagra 4700 STI kolları kullanabilir miyim? Frenler dışında tüm aktarma komponentlerini değiştirmeyi planlıyorum da kafama takıldı.

Kullanabilirsiniz. (btwin fren bacağı yol bisikleti için ise kullanabilirsiniz)

Geri