Scudo Sports

Yeni bisiklet: Toplama mı hazır mı?

@Murat Cömez valla aradigim cevap buydu. Teoride mumkun gözüken bir planin neden olmayacagini iyi aciklamissiniz tesekkur ederim. Asil sordugum buydu aslinda.

Gittikçe bilgim artıyor. Doğru kadroyu bulduğumda başlayabilirim gibi.

Scudo
@LewsTherin

Eklemeyi unutmuşum bisiklet firmalarında kullanılan parçalar ile fiyatları kıyaslamak çok zor çünkü onlar ya kendileri üretiyor yada toptan aldığı için onlara çok ucuza mal oluyor..Yani her iki kulvarda da biz asla onlarla yarışamayız..Yarışacak pozisyonda olsak zaten fiyatı ne olursa olsun beğendiğimiz bisikleti alabilirdik veyahut toplayabilirdik..İnş.istediğin ayarda ki bisiklete en kısa zamanda kavuşursun..Sevgilerimle,esen kal..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bende uzunca geçtiğimiz yolları anlatayım.
İlk olarak iş yerim bir çiftlik olduğundan alanı da 125 dekar olduğundan içeride gezinme amaçlı çift süspansiyonlu bir bianchi aldım. Ön fren disk arka v fren idi. Sonra iş gereği ist a geldim burada da bu bisikleti kullanmaya devam ettim. Birgün bir arkadaşımın evinde kron xc250 gördüm, şöyle elime bir aldım aa bu da ne , inanılmaz hafif geldi. Bunun doğal sebebi benim bisiklet çelik onun ki alu. Dedim bende alu bir kadro bulup parçaları değiştireyim.
Salcano ng 650 kadrosu bulup aldım 70+ 40 kargo. O esnada bir yerde ucuza shimano m445 hidrolik fren bulmuştum, ön uyumlu olduğundan hemen bağladım aa süper anında duruş keyfi mükemmel. Arka göbek uyumsuz dedim bi arka göbek alayım. Amaç en az parayı harcayıp en iyi bisiklete sahip olmak.
Sonra komple carraro arka jant buldum üstünde rotor da verdi arkadaş. Arka ruble için aparatı da çinden almıştım. Söktüm bir baktım benim eski ruble vidalı geçme yeni göbek kaset al sana yine masraf. Sonra ucuza 35 tl +12 kargo arka ruble buldum ee bu sefer de vites kolları 7 li hadi onları da değiştir 70+10 kargo 8 li aldım. Sonra bu işle biraz daha hasır nesir olunca 1 yıl sonra dedim ki şu arka aktarıcıyı guncelliyim ve aldım deore xt ikinci el 90 (elden aldım kargo yok ) o esnada arka hidrolik frenim de tutmuyordu artık kolu pistonun arkasına bakmadanyağ kaçırdığı için yeni kol beni kurtarır dedim 45 e yeni kol aldım sonuç hüzün meğer kaliper pistonun keçeler gitmiş. Sinirlendim buna fren bakarken az da gözümü karartıp deore st-m535 fren vites kol aldım 250 ama bunlar 9 lu , sonra üstüne 9 lu acera ruble ve deore xt zincir , kilitli pedal ve ayakkabı he arada jantlar ağır geldiği için shimano göbekli alexrims jant seti aldım şimdi akış güzel vitesler frenler güzel ama bu arkadaşı fren vites kolları hariç sanırım 700-1000 e ikinci el alabilirdim. Tabi bunların yanında canını sıkan o uyumsuzluklar da cabası . Bu yazıyı yazarken Mecidiyeköy den Beylikdüzü ne metrobüs ile gelmişim okuyanların gözüne sağlık.

Lenovo K50a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynı ekipmanlar olan bir bisikleti ayrı olarak toplamanın maliyeti aşağı yukarı 1.5 - 1.7 kat daha fazla oluyor.

Bunun anahtarı, yanlış siparişleri, kargoda yamulanı, uyumsuz parçaları, ziyan edilen bazı şeyleri vs de var.

Üzerinde çok iyi ekipmanları olan giriş seviyesi bir kadrom var.

Aşağı yukarı bir karbon hazır bisiklet parası gitmiştir.

Başa dönebilecek olsam kuruş harcamazdım.

Bisiklet delisi değilseniz ya da istediğiniz parçalar hazır bisikletlerde bulunmuyorsa toplamak gayet mantıklı fakat öbür türlü çok maliyetli bir süreç.

Bu arada bahsettikleri güncel bisikletler için.

Aşağı yukarı iki hafta yol bisikleti topladım sıfırdan, parçaları çok uygun fiyatlarla sipariş vermeme rağmen maliyet yine saçma boyutlara çıktı benim açımdan.

Keşke biraz daha koyup da hazır merida silex alsaydım diyorum.

İlk defa bisiklet toplayacaklar için bu rakam çok daha fazla, anahtarlar vs pahalı artık.

Nasip olursa bir sonraki bisikletim toplama olmayacak, elimde hemen hemen tüm anahtarlar olmasına rağmen o işe girmek istemiyorum. Büyük konuşmak istemiyorum, ciddi anlamda mekanik kolaylığı olan bir kadro bulamadığım sürece bir daha böyle bir işe girişmem.

İşin bir de tam gizli kablolama kısmına girince işler iyice çığırından çıkıyor.

Geri